Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήTrivago: Μειωμένη 16% η μέση τιμή των αθηναϊκών ξενοδοχείων τον Οκτώβριο
Ξενοδοχεία

Trivago: Μειωμένη 16% η μέση τιμή των αθηναϊκών ξενοδοχείων τον Οκτώβριο

Η Αθήνα σημειώνει και αυτή με τη σειρά της μείωση 16% στις τιμές του Οκτωβρίου σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα, με μέση τιμή τα 96 ευρώ.

Οι τιμές των ξενοδοχείων μειώθηκαν στην πλειοψηφία των ευρωπαϊκών πόλεων, όπως παρουσιάζονται στον στον Δείκτη Τιμών Ξενοδοχείων (tHPI), που αναγράφονται μηνιαίως από την Trivago.

Η μέση τιμή των ξενοδοχείων στο Βερολίνο έχει μειωθεί κατά 23% αυτό το μήνα για να φτάσει τα 96 ευρώ ανά διανυκτέρευση, καθιστώντας την, την πόλη με τη μεγαλύτερη μείωση τιμών σε μηνιαία βάση στην Ευρώπη όπως καταγράφηκε για τον Οκτώβριο. Το Βανκούβερ καταγράφει την πιο σημαντική μείωση στις ξενοδοχειακές τιμές τον Οκτώβριο μεταξύ των 50 πόλεων που είναι εισηγμένες στο tHPI, καθώς η μέση τιμή μειώθηκε κατά 29% φτάνοντας τα 132 ευρώ ανά διανυκτέρευση για ένα standard δίκλινο δωμάτιο. Με μέση τιμή 110 ευρώ ανά διανυκτέρευση αυτόν τον μήνα, η οποία είναι 6% υψηλότερη σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο, η Μαδρίτη είναι η μόνη ευρωπαϊκή πόλη στο δείκτη που καταγράφει αύξηση τιμών.

Η Αθήνα σημειώνει και αυτή με τη σειρά της μείωση 16% στις τιμές του Οκτωβρίου σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα, με μέση τιμή τα 96 ευρώ, ενώ ο δείκτης φαίνεται να κορυφώθηκε τον φετινό Μάιο όπου η μέση τιμή για τα αθηναϊκά ξενοδοχεία είχε φτάσει τα 123 ευρώ ανά διανυκτέρευση.
Πόλεις με τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση στις τιμές των ξενοδοχείων
Αυτό το μήνα η Λίμα σημείωσε την χαμηλότερη τιμή είχε όλο το χρόνο με μια μέση τιμή ανά διανυκτέρευση στα 45 ευρώ για ένα standard δίκλινο δωμάτιο, το οποίο είναι 12% χαμηλότερο από ό,τι τον Οκτώβριο του 2017. Μια άλλη πόλη που έχει φτάσει την χαμηλή μέση τιμή της το μήνα αυτό είναι η Μόσχα, με 55 ευρώ ανά διανυκτέρευση για ένα standard δίκλινο δωμάτιο – μια μείωση κατά 18% σε σύγκριση με αυτή την περίοδο πέρυσι. Επίσης, με μέση τιμή ανά διανυκτέρευση στα 55 ευρώ, η Βομβάη κατέχει τη μεγαλύτερη πτώση των ξενοδοχειακών τιμών στον δείκτη αυτό το μήνα: ο μέσος όρος είναι μειωμένος κατά 30% σε σχέση με πέρυσι. Η μόνη ευρωπαϊκή πόλη στο tHPI με μέση ετήσια μείωση των ξενοδοχειακών τιμών της σε ποσοστό άνω του 20% αυτό το μήνα είναι η Λισαβόνα, όπου η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση ανέρχεται στα 104 ευρώ (μείωση 21% σε σύγκριση με τον περασμένο Οκτώβριο).

Οι πόλεις με τις μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών σε σύγκριση με τον περασμένο μήνα
Το Ντουμπάι έχει την υψηλότερη μηνιαία αύξηση των τιμών των ξενοδοχείων του τον Οκτώβριο, με τον μέσο όρο να αυξάνεται κατά 30% φτάνοντας τα 172 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Η μέση τιμή του Οκτωβρίου για ένα δίκλινο δίκλινο δωμάτιο στο Μαρακές δείχνει αύξηση της τάξης του 19% τόσο σε ετήσια όσο και σε μηνιαία βάση. Οι τιμές των ξενοδοχείων στο Χονγκ Κονγκ αυξήθηκαν κατά 15% σε σύγκριση με τον περασμένο μήνα, αγγίζοντας τα 141 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Το Μαϊάμι και το Σικάγο συμπληρώνουν τη λίστα των πέντε πόλεων με τις μεγαλύτερς αυξήσεις των ξενοδοχειακών τιμών σε μηνιαία βάση τον Οκτώβριο, με τις μέσες τιμές να αυξάνονται κατά 11% και 10% αντίστοιχα.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024