Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-Διατροφήtrivago: Τα 94 ευρώ μέση τιμή διανυκτέρευσης για τους Έλληνες τουρίστες φέτος
Ξενοδοχειακές τιμές

trivago: Τα 94 ευρώ μέση τιμή διανυκτέρευσης για τους Έλληνες τουρίστες φέτος

Σύμφωνα με έρευνα της μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών trivago.gr για τη μέση τιμή ανά διανυκτέρευση και διάρκεια διαμονής, οι Αμερικανοί πλήρωσαν 183 ευρώ ως μέση τιμή ανά διανυκτέρευσης για περίπου τέσσερις ημέρες, ενώ τελευταίοι στην κατάταξη εμφανίζονται Βούλγαροι και Σέρβοι με μέση τιμή διανυκτέρευσης 88 και 73 ευρώ αντίστοιχα.

Στα 183 ευρώ διαμορφώνεται η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση που πλήρωσαν για τις φετινές τους καλοκαιρινές διακοπές οι Αμερικάνοι, για να κάνουν ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα για περίπου τέσσερις ημέρες. Στα ίδια σχεδόν επίπεδα κυμαίνονται και οι τιμές που πλήρωσαν οι Σκανδιναβοί, με τους Νορβηγούς να διανυκτερεύουν με κόστος 173 ευρώ, προτιμώντας έξι περίπου ημέρες διακοπών. Λίγο πιο χαμηλή τιμή διαμορφώνεται για τους Σουηδούς, της τάξεως των 144 ευρώ, με μέση διάρκεια διανυκτερεύσεων τις πέντε ημέρες κατά προσέγγιση, ενώ για τους Φινλανδούς η τιμή είναι στα 132 ευρώ και η μέση διάρκεια διακοπών στις πέντε περίπου ημέρες. Μεταξύ αυτών, παρουσιάζονται και οι Βρετανοί, στην τρίτη θέση αυτής της κατάταξης, με κόστος διανυκτέρευσης στα 156 ευρώ. Οι Γερμανοί εμφανίζονται πιο χαμηλά, με το ποσό των 122 ευρώ.

Οι Έλληνες είναι αρκετά πιο χαμηλά, με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 94 ευρώ. Στο τέλος της κατάταξης, εμφανίζονται οι Βούλγαροι και οι Σέρβοι με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 88 και 73 ευρώ αντίστοιχα. Μάλιστα, οι Σέρβοι έχουν και τη μεγαλύτερη διάρκεια διαμονής στην κατάταξη, αγγίζοντας σχεδόν τις 9 ημέρες.

Παρακάτω παρουσιάζονται οι μέσες τιμές διανυκτέρευσης και η μέση διάρκεια διακοπών ανά λαό, για τις φετινές τους καλοκαιρινές διακοπές ανά τον κόσμο, από την υψηλότερη προς τη χαμηλότερη τιμή.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024