Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςMario Monti: Λύση για την Ολυμπιακή, οι διεθνείς συμμαχίες

Mario Monti: Λύση για την Ολυμπιακή, οι διεθνείς συμμαχίες

Κατά τη διάρκεια συνεδρίου που διοργάνωσε η Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Αθήνα, με τίτλο «Ανταγωνισμός και συμφέρον του καταναλωτή: Προοπτικές και όρια προστασίας», ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ για θέματα […]

Κατά τη διάρκεια συνεδρίου που διοργάνωσε η Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Αθήνα, με τίτλο «Ανταγωνισμός και συμφέρον<...> του καταναλωτή: Προοπτικές και όρια προστασίας», ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ για θέματα ανταγωνισμού Mario Monti δήλωσε σχετικά με την Ολυμπιακή Αεροπορία ότι η μοναδική της λύση είναι να προχωρήσει σε διεθνείς συμμαχίες.

Επίσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα ο κ. Mario Monti είπε χαρακτηριστικά ότι ο εθνικός μας αερομεταφορέας είχε μια μόνο ευκαιρία να σωθεί και την έχασε, αφού δεν εφαρμόσθηκε το σχέδιο αναδιοργάνωσής του και δεν επιτεύχθηκε κανένας από τους οικονομικούς στόχους, οπότε η βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της εταιρίας δεν είναι πλέον εξασφαλισμένη.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό έχει δοθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σιωπηρή παράταση στην κυβέρνηση σχετικά με το θέμα της ενίσχυσης της εταιρίας ύψους 194 εκατ. ευρώ. Το χρονικό διάστημα της παράτασης όμως δεν έγινε γνωστό.

Για τις αεροπορικές εταιρίες ο κ. Monti ενώ παραδέχθηκε ότι αντιμετωπίζουν δύσκολες στιγμές δήλωσε ότι οι κρατικές επιχορηγήσεις δεν είναι η απάντηση στα προβλήματα τους, μιας και οι περισσότερες έχουν ήδη βοηθηθεί. Ως λύση ο κ. Monti βλέπει την αναδιοργάνωση των αεροπορικών εταιριών, η οποία όπως τόνισε έχει πολλές φορές αναβληθεί.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024