Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΜείωση του κόστους περιαγωγής κλήσεων για ταξίδια εντός της Ευρώπης ζητά η Ε.Ε.

Μείωση του κόστους περιαγωγής κλήσεων για ταξίδια εντός της Ευρώπης ζητά η Ε.Ε.

Την θέσπιση νόμου, που θα περιορίζει το κόστος χρήσης κινητών τηλεφώνων στο εξωτερικό μέχρι και 70% πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι υπηρεσίες περιαγωγής εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι υπέρμετρα υψηλές…

Την θέσπιση νόμου, που θα περιορίζει το κόστος χρήσης κινητών τηλεφώνων στο εξωτερικό μέχρι και 70% πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή,<...>προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι υπηρεσίες περιαγωγής εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι υπέρμετρα υψηλές, αλλά θα είναι σαν να πραγματοποιεί κανείς κλήσεις στην χώρα του.

Οι πολύ ακριβές χρεώσεις περιαγωγής (roaming) επηρεάζουν τουλάχιστον 147 εκατ. ευρωπαίους πολίτες (37 εκατ. τουρίστες και 110 εκατ. πελάτες εταιριών). Με την προϋπόθεση ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε. υποστηρίξει την πρόταση της Επιτροπής, τότε ο νέος νόμος, που μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα σε όλα τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. μετά την δημοσίευση του στην Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε., μπορεί να τεθεί σε άμεση ισχύ από το καλοκαίρι του 2007.

“Μια κοινή αγορά είναι το πρωτεύον θέμα για τους καταναλωτές” σχολίασε ο πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Jose Manuel Barroso. “Με την πρόταση μας αυτή, οι καταναλωτές θα έχουν μια πιο συμφέρουσα επιλογή” συμπλήρωσε.

“Αντιμετωπίζουμε σήμερα ένα από τα τελευταία εμπόδια της ευρωπαϊκής εσωτερικής αγοράς” πρόσθεσε η κυρία Viviane Reding, Ευρωπαία Επίτροπος για την Κοινωνία των Πληροφοριών και τα ΜΜΕ. “Για χρόνια, οι χρεώσεις υπηρεσιών περιαγωγής ήταν στα ύψη, παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις προς την συγκεκριμένη βιομηχανία. Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που η Ε.Ε. καλείται και πρέπει να δράσει τώρα. Είμαι σίγουρη πως η μείωση χρεώσεων θα είναι όχι μόνο προς όφελος των πολιτών, που ταξιδεύουν εντός της Ε.Ε., αλλά παράλληλα θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας. Το 80% των καταναλωτών αυτών των υπηρεσιών είναι επιχειρηματίες, και συγκεκριμένα μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, που υποφέρουν από αυτά τα υπέρμετρα επιπλέον κόστη, όταν δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην εσωτερική αγορά της Ε.Ε.” κατέληξε.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024