Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική Πολιτική«Ημέρα Γνωριμίας» με την Πρεσβεία της Κίνας στην Αθήνα
Διεθνείς Σχέσεις

«Ημέρα Γνωριμίας» με την Πρεσβεία της Κίνας στην Αθήνα

«Ελπίζουμε ειλικρινά ότι η Ελλάδα θα συμπορευτεί με την Κίνα στον δρόμο μας προς τον εκσυγχρονισμό με κινέζικα χαρακτηριστικά», δήλωσε ο πρέσβης της Κίνας Σιάο Τζουντσένγκ.

Στις 22 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η «Ημέρα Γνωριμίας» με την Πρεσβεία της Κίνας στην Αθήνα και δεξίωση με θέμα «Συνεργασία Κίνας – Χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης: δυναμική και ευκαιρίες».

Όπως αναφέρει το silkroadgreek.gr, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δημόσιας Διπλωματίας της Κίνας Wu Hailong, η ειδική εντεταλμένη του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας για τη Συνεργασία της Κίνας με τις Χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (ΧΚΑΕ) πρέσβης Jiang Yu, ο αντιδήμαρχος της πόλης Cangzhou της επαρχίας Hebei Yin Jiangwei, η επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Χονγκ Κονγκ της Κίνας Xiao Huijun, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Κίνας – Ευρώπης Pan Feng.

Από την ελληνική πλευρά στην εκδήλωση συμμετείχαν αντιπρόσωποι από τον πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό χώρο, μεταξύ των οποίων ο πρώην υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, η γενική γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας Βασιλική Λοΐζου και η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Ολυμπία Αναστασοπούλου.

Ο πρέσβης της Κίνας Σιάο Τζουντσένγκ δήλωσε ότι η Γιορτή της Δρακόβαρκας τιμά τη μνήμη του Κινέζου ποιητή Qu Yuan, ο οποίος έγραψε σε ένα ποίημα του ότι «ο δρόμος μου απλωνότανε μακρύς. Για την αναζήτησή μου, θα πήγαινα παντού». Οι σκέψεις και τα συναισθήματα που περιέχονται στις λέξεις αυτές μπορούν να περιγράψουν τις σημερινές σινοελληνικές σχέσεις. Οι ανταλλαγές και η αμοιβαία μάθηση μεταξύ των πολιτισμών μας, τα αμοιβαία οφέλη και κέρδη στην οικονομία και το εμπόριο, η δυνατή φιλία μας στους καλούς και τους δύσκολους καιρούς – όλα αυτά λειτουργούν ως κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη των διμερών μας σχέσεων. Ελπίζουμε ειλικρινά ότι η Ελλάδα θα συμπορευτεί με την Κίνα στον δρόμο μας προς τον εκσυγχρονισμό με κινέζικα χαρακτηριστικά. Το αδάμαστο και ατρόμητο πνεύμα μας, σε συνδυασμό με τις ακλόνητες πεποιθήσεις μας, μάς επιτρέπουν να αναζητήσουμε και να δημιουργήσουμε μαζί ένα νέο μέλλον για την συνολική στρατηγική εταιρική σχέση της Κίνας και της Ελλάδας.

Φέτος εισερχόμαστε στη δεύτερη δεκαετία της συνεργασίας της Κίνας με τις ΧΚΑΕ. Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Κίνα και οι ΧΚΑΕ προώθησαν από κοινού την έμπρακτη συνεργασία τους σε διάφορους τομείς, πετυχαίνοντας σπουδαία αποτελέσματα. Η Κίνα, βρισκόμενη μπροστά σε μια νέα ιστορική καμπή, θα συνεχίσει να προωθεί την υψηλής ποιότητας ανάπτυξη και το άνοιγμα υψηλού επιπέδου, καταβάλλοντας ακάματες προσπάθειες για να μετατρέψει τα επιτεύγματα του κινέζικου εκσυγχρονισμού σε νέες αναπτυξιακές ευκαιρίες για την Ελλάδα και τις ΧΚΑΕ.

Η γενική γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας Βασιλική Λοΐζου δήλωσε ότι η Κίνα και η Ελλάδα, δύο χώρες με πανάρχαιους πολιτισμούς, μοιράζονται πολλές ιστορικές και πολιτισμικές ομοιότητες.

Η Ελλάδα προσχώρησε στην Πρωτοβουλία «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος» το 2018 και στη Συνεργασία Κίνας-ΧΚΑΕ το 2019. Πέρυσι οι χώρες μας γιόρτασαν την 50ή επέτειο από τη σύναψη των διπλωματικών τους σχέσεων. Τα τελευταία χρόνια, η έμπρακτη συνεργασία των χωρών μας απέφερε πλούσια αποτελέσματα, συμβάλλοντας σε μεγάλο βαθμό στην έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση και στην ταχεία αύξηση του ΑΕΠ της. Ελπίζουμε ότι στο μέλλον, η Κίνα και η Ελλάδα θα συνεχίσουν να εμβαθύνουν τη μεταξύ τους φιλία και να μοιράζονται ευκαιρίες συνεργασίας, δημιουργώντας οφέλη για τους λαούς μας.

Στις ομιλίες τους ο αντιδήμαρχος της Cangzhou Yin Jiangwei, η επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Χονγκ Κονγκ της Κίνας Xiao Huijun και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Κίνας – Ευρώπης Pan Feng αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στο Φόρουμ Συνεργασίας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Κίνας – ΧΚΑΕ της Cangzhou, στη συνεργασία της Κίνας και της Ευρώπης για τα προϊόντα με προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη και την επιχειρηματική συνεργασία του Χονγκ Κονγκ με τις ΧΚΑΕ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης περίπου 20 πρωταθλητές και λάτρεις των κινεζικών πολεμικών τεχνών από την ομάδα Wudang Κουνγκ Φου της επαρχίας Hebei και την Ελληνική Ομοσπονδία Γούσου Κουνγκ Φου παρουσίασαν στο κοινό μια υπέροχη επίδειξη. Επίσης, στον χώρο της εκδήλωσης δημιουργήθηκαν μικρές θεματικές εκθέσεις όπου οι προσκεκλημένοι γνώρισαν από κοντά κινέζικα και ελληνικά προϊόντα με προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη, γλυπτά από φρούτα και λαχανικά, την κινέζικη καλλιγραφία, την τέχνη του τσαγιού, ενώ δοκίμασαν και σνακ από τον νότο της επαρχίας Fujian.

Οι παρευρισκόμενοι μίλησαν για τη φιλία, τη συνεργασία και τις ελπίδες τους για το μέλλον μέσα σε μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα. Όλοι συνεχάρησαν τη συνεργασία της Κίνας με τις ΧΚΑΕ για τα σπουδαία επιτεύγματα της τελευταίας δεκαετίας, και εκφράζοντας τη σταθερή τους εμπιστοσύνη σε αυτήν, έστειλαν τις καλύτερές τους ευχές για τη μελλοντική της ανάπτυξη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024