Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςΚάθετα αντίθετη η ΚΕΔΕ στις νέες ρυθμίσεις για εκμίσθωση αιγιαλού και παραλίας
Τουρισμός και οικονομία

Κάθετα αντίθετη η ΚΕΔΕ στις νέες ρυθμίσεις για εκμίσθωση αιγιαλού και παραλίας

KEDE

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ επικεφαλής του προέδρου Λ. Κυρίζογλου με τον Κ. Χατζηδάκη για τις νέες ρυθμίσεις εκμίσθωσης παραλιών και το τέλος παρεπιδημούντων.

Οι νέες ρυθμίσεις του Υπουργείου Οικονομικών που αφορούν τις διαδικασίες εκμίσθωσης του αιγιαλού και της παραλίας, καθώς και η παρακράτηση 20% του τέλους παρεπιδημούντων υπέρ του δημοσίου και η αλλαγή του τρόπου είσπραξής του μέσω της ΑΑΔΕ, ήταν από τα θέματα που συζητήθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση του νέου έτους, του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). Για τις νέες ρυθμίσεις το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή του.

Τα θέματα τέθηκαν σε συνάντηση που είχαν αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Λάζαρο Κυρίζογλου με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη.

XATZHDAKHS

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του σχέδιου νόμου “Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές”, στο Υπουργικό Συμβούλιο την Τρίτη 9 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα:

  • Για το θέμα των παραλιών η ΚΕΔΕ ζητά οι δήμοι να έχουν ουσιαστική αρμοδιότητα τόσο σε ό,τι αφορά στα ομπρελοκαθίσματα, όσο και στη διεξαγωγή του ηλεκτρονικού διαγωνισμού εκμίσθωσης.
  • Για το τέλος παρεπιδημούντων η ΚΕΔΕ εκφράζει την κάθετη αντίθεσή της με την παρακράτηση του 20% του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων, καθώς και των ακαθάριστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων και συναφών καταστημάτων υπέρ του Δημοσίου, καθώς πρόκειται για υφαρπαγή οικονομικών πόρων που ανήκουν στους δήμους.
  • Την αντίθεση της εκφράζει επίσης η ΚΕΔΕ με τον τρόπο που εισάγει η ΑΑΔΕ για την είσπραξη και απόδοσή των εν λόγω τελών στους δήμους, καθώς καταργείται η δυνατότητα που είχαν μέχρι τώρα να έχουν άμεση γνώση για τα έσοδα και άμεση είσπραξή τους, μέσω της πλατφόρμας dae.govapp.gr.  Η πλατφόρμα αναπτύχθηκε το 2021 από την ΚΕΔΕ, με τη συνεργασία και την υποστήριξη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών, αύξησε την εισπραξιμότητα των τελών, αποφέροντας στους 100 δήμους που συμμετείχαν στο σύστημα πάνω από 20 εκατ. ευρώ,  και καταργήθηκε στις 11 Ιανουαρίου.

Η ΚΕΔΕ θα ζητήσει την επαναφορά αυτών των δυνατοτήτων στον νέο τρόπο είσπραξης ή τουλάχιστον την παράλληλη λειτουργία της καταργούμενης πλατφόρμας και να υπάρχει δυνατότητα επιλογής συστήματος είσπραξης από τον κάθε δήμο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024