Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΌ. Κεφαλογιάννη: «Προέχει η ασφάλεια των επισκεπτών, η Ελλάδα είναι σε θέση να αντιμετωπίζει μεγάλες κρίσεις»
Τουριστική πολιτική

Ό. Κεφαλογιάννη: «Προέχει η ασφάλεια των επισκεπτών, η Ελλάδα είναι σε θέση να αντιμετωπίζει μεγάλες κρίσεις»

Τουρίστες στο Αεροδρόμιο "Διαγόρας" της Ρόδου.

«Ήταν η μεγαλύτερη εκκένωση που έχει δει ποτέ η Ελλάδα, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που μεταφέρθηκαν άγγιξε τις 19.000, 16.000 από τη στεριά, ενώ 3.000 διά θαλάσσης», είπε η υπουργός Τουρισμού.

Σε απευθείας συνδέσεις από τη Ρόδο η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη παρέθεσε συνεντεύξεις σε διεθνή Μέσα για τη διαχείριση της κρίσης στον τομέα του τουρισμού, προκειμένου να δώσει μια σαφή εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί.

Πρωταρχικός στόχος στην προσπάθεια διαχείρισης της κρίσης, ήταν το γεγονός πως από την πρώτη στιγμή έγιναν συντονισμένες ενέργειες και λήφθηκαν μέτρα προστασίας ώστε να μην κινδυνεύσει ή τραυματιστεί ούτε μία ανθρώπινη ζωή.

Συγκεκριμένα, εμφανίστηκε στα βρετανικά μέσα Sky News, BBC News και ΒΒC Radio, λέγοντας πως «ήταν η μεγαλύτερη εκκένωση που έχει δει ποτέ η Ελλάδα, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που μεταφέρθηκαν άγγιξε τις 19.000, εκ των οποίων 16.000 μεταφέρθηκαν από τη στεριά, ενώ 3.000 διά θαλάσσης».

Η κα Κεφαλογιάννη τόνισε πως η αλληλεγγύη τόσο των Ροδιτών όσο και των εθελοντών που έτρεξαν από κάθε σημείο της χώρας να συνδράμουν, ήταν συγκινητική και αυτό αποτυπώθηκε στο ότι οι τουρίστες από την πρώτη στιγμή είχαν τις απαραίτητες παροχές και τη φιλοξενία σε δημόσιες δομές, ούτως ώστε να αισθανθούν ασφαλείς παρά την απροσδόκητη κρίση. «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο αεροδρόμιο της Ρόδου και είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι μόνο ένα μικρό μέρος του νησιού έχει επηρεαστεί» ανέφερε η υπουργός στο BBC Radio. Χαρακτήρισε, μάλιστα, «λανθασμένες τις εκτιμήσεις ότι το 50% του νησιού έχει επηρεαστεί από την πύρινη λαίλαπα».

Σύμφωνα με την κα Κεφαλογιάννη «η Ελλάδα θέλει να εκπέμψει ένα καθαρό μήνυμα ασφάλειας στο εξωτερικό, καθώς προέχει η ασφάλεια των επισκεπτών, όπως και το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να αντιμετωπίζει μεγάλες κρίσεις».

Για το θέμα της διαχείρισης των επιπτώσεων η κα Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι «ο ελληνικός τουρισμός τα τελευταία χρόνια, έχει περάσει πολλές και διαφορετικές κρίσεις. Πάντα όμως κατάφερνε να τις ξεπερνάει με επιτυχία γιατί υπάρχει επαγγελματισμός, μεγάλη εμπειρία και σοβαρότητα σε όλη την αλυσίδα των εμπλεκόμενων».

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ τόνισε πως «άμεση προτεραιότητα είναι η ασφαλής επιστροφή των ταξιδιωτών στις πατρίδες τους, ενώ ήδη μεγάλοι διοργανωτές ταξιδιών στέλνουν αεροπλάνα με κενές θέσεις προκειμένου να παραλάβουν τους ξένους επισκέπτες».

Η υπουργός Τουρισμού και η υφυπουργός κα Ράπτη συμμετείχαν διαρκώς στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων φορέων για την εκτίμηση και κατόπιν άμεση διαχείριση των συνεπειών της πυρκαγιάς.

Η κα Κεφαλογιάννη κατά την ενημέρωση της εντός των κέντρων φιλοξενίας, συνομίλησε με τους υπεύθυνους άμεσης φροντίδας, εθελοντές και ταξιδιωτικούς πράκτορες, ενώ τους ευχαρίστησε δημόσια για τη συλλογική άνευ προηγούμενου προσπάθεια συντονισμού και αλληλοβοήθειας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024