Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαNational Geographic Traveller Food Festival: Η θεσσαλονικιώτικη χορτόπιτα ξετρέλανε τους Άγγλους
Γαστρονομία

National Geographic Traveller Food Festival: Η θεσσαλονικιώτικη χορτόπιτα ξετρέλανε τους Άγγλους

  • National Geografic Food Thessaloniki Festival

Η παρουσίαση της παραδοσιακής μακεδονικής χορτόπιτας έκλεψε την παράσταση στο National Geographic Traveller Food Festival στη Θεσσαλονίκη.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η προβολή της Θεσσαλονίκης στο Λονδίνο, στο National Geographic Traveller Food Festival το Σαββατοκύριακο 15 & 16 Ιουλίου 2023, από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

H ομάδα του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης με επικεφαλής την αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης και πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου σαγήνευσε το λονδρέζικο κοινό με τις γαστρονομικές προτάσεις της Θεσσαλονίκης που παρουσίασαν, στο δικό τους περίπτερο, με φιλοξενούμενο το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Οι επισκέπτες της γαστρονομικής γιορτής είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακή μπουγάτσα, τσουρέκι, κουλούρι συνοδευόμενο με φραπέ αλλά και ομελέτα με τυρί, πίτα γύρο, χωριάτικο λουκάνικο, μεζέδες Θεσσαλονίκης και την μακεδονική χορτόπιτα.

Υπό την καθοδήγηση του σεφ και καθηγητή γαστρονομίας κ. Γιώργου Παλισίδη παρουσίασε τη χορτόπιτα που συνδυάζει την υψηλή διατροφική αξία των χόρτων της ελληνικής υπαίθρου, την διάσημη φέτα και το φύλλο που ανοίγεται με τέχνη για να υποδεχθεί το ελαιόλαδο.

Τα στελέχη του οργανισμού φόρεσαν τις ποδιές με το λογότυπο της Θεσσαλονίκης και μπροστά στο κοινό ζύμωσαν, άνοιξαν φύλλο έψησαν και πρόσφεραν στους επισκέπτες την hortopita, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσουν στο περίπτερο του ΟΤΘ απίστευτο αριθμό επισκεπτών.

H συμμετοχή της Θεσσαλονίκης στο National Geographic Traveler Food Festival πραγματοποιείται και τη διάρκεια της καμπάνιας του Οργανισμού με δύο ψηφιακά panel στη Leicester Square παρουσιάζοντας την πόλη ως τον απόλυτο city break προορισμό.

Η κα Πατουλίδου δήλωσε: «Η παρουσία μας στην μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ γαστρονομίας έχει γίνει πλέον θεσμός. Κάθε χρόνο ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης ανεβάζει τον πήχη, κερδίζει τις εντυπώσεις και η Θεσσαλονίκη κερδίζει την επιβεβαίωση της πρωτεύουσας της γαστρονομίας. Η παρασκευή της παραδοσιακής χορτόπιτας, που δε λείπει από κανένα σπίτι της Μακεδονίας, εμπεριείχε όλη την κουλτούρα του τόπου μας και όπως αποδείχθηκε, αποτέλεσε μαγνήτη για τους επισκέπτες του φεστιβάλ και δυνητικούς ταξιδιώτες στη Θεσσαλονίκη».

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024