Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΝέα συνάντηση για το διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλλι
Συνέρχεται και πάλι η διαπαραταξιακή επιτροπή του νομαρχικού συμβουλίου Ηρακλείου

Νέα συνάντηση για το διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλλι

Νέα συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου, που έχει συγκροτηθεί για το θέμα της κατασκευής του νέου Διεθνούς Αερολιμένα Κρήτης στο Καστέλλι, πραγματοποιήθηκε στο Νομαρχιακό Μέγαρο Ηρακλείου. Η […]

Νέα συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου, που έχει συγκροτηθεί για το θέμα της κατασκευής του νέου<…> Διεθνούς Αερολιμένα Κρήτης στο Καστέλλι, πραγματοποιήθηκε στο Νομαρχιακό Μέγαρο Ηρακλείου. Η διαπαραταξιακή επιτροπή συναντήθηκε για δεύτερη φορά, προκειμένου να συζητηθούν και να αξιολογηθούν οι παράμετροι της σχετικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων που έστειλε το Υπουργείο ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. για το νέο διεθνές αεροδρόμιο, καθώς και οι απαραίτητες υποστηρικτικές δομές που θα συνοδεύουν την κατασκευή του, όπως η σύνδεσή του με τον Βόρειο Οδικό Aξονα και τις υπόλοιπες συνδετήριες οδούς.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου κ. Γιώργος Αλεξάκης, οι αντινομάρχες κ. Γιώργος Τζωράκης και κα Ευτυχία Κατσαρού – Πετράκη, νομαρχιακοί σύμβουλοι, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, αλλά και τη Διεύθυνση Εγγείων Βελτιώσεων της Νομαρχίας Ηρακλείου, οι οποίοι παρουσίασαν τις εισηγήσεις των υπηρεσιών επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Η νομάρχης Ηρακλείου κα Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη, σε δηλώσεις της, επεσήμανε: “Σήμερα πραγματοποιείται η συνάντηση της διαπαραταξιακής επιτροπής που έχει διαμορφωθεί από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ηρακλείου και τους υπηρεσιακούς παράγοντες με θέμα τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων σχετικά με την κατασκευή του νέου διεθνούς αερολιμένα Κρήτης στην περιοχή του Καστελλίου, για να εξετάσουμε το θέμα και να ακούσουμε τι προτείνουν οι υπηρεσίες μας.

Παράλληλα τίθεται και το ζήτημα των υποστηρικτικών δομών, οι οποίες θα συνοδεύουν το νέο αεροδρόμιο, όπως ο άξονας που θα το συνδέει με τον Βόρειο Οδικό Aξονα, αλλά και όλοι οι συνδετήριοι κόμβοι με την ενδοχώρα και κάθε σημείο του νομού Ηρακλείου που χρειάζεται να κατασκευαστούν, ώστε το αεροδρόμιο να είναι προσβάσιμο σε όλους -πολίτες και επισκέπτες- γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια.

Επίσης, πρέπει να αναφερθεί ότι έχουμε ήδη ξεκινήσει συνεργασία με την Επιτροπή Μεταφορών του κεντρικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, όπου ειδικοί επιστήμονες με εμπειρία και τεχνογνωσία μπορούν να μας βοηθήσουν για την εποπτεία του συνόλου του έργου”.

Στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής θα κληθούν να εκφράσουν την άποψή τους φορείς και πολίτες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024