Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑποφασίσθηκε η τοποθεσία για την επόμενη Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

Αποφασίσθηκε η τοποθεσία για την επόμενη Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – Γ.Σ. ΠΟΤ 2005 – ΝΤΑΚΑΡ: Μετά από τις πραγματικά πολύ καλές προσπάθειες των δύο χωρών, Μαλαισίας και Κολομβίας, που διεκδικούσαν τη διοργάνωση της 17ης Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (World Tourism Organisation – WTO) το 2007, η ολομέλεια ψήφισε την περασμένη Πέμπτη με μυστική ψηφοφορία την…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – Γ.Σ. ΠΟΤ 2005 – ΝΤΑΚΑΡ: Μετά από τις πραγματικά πολύ καλές προσπάθειες των δύο χωρών, Μαλαισίας και Κολομβίας, που διεκδικούσαν τη διοργάνωση της 17ης Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού<...>(World Tourism Organisation – WTO) το 2007, η ολομέλεια ψήφισε την περασμένη Πέμπτη με μυστική ψηφοφορία την Κολομβία.

Η ολομέλεια στηρίχθηκε στην προηγούμενη απόφασή της από το 2001 με ισχύ από το 2002 για τήρηση της κυλιόμενης γεωγραφικής κατανομής (rotation) των χωρών που θα διοργανώνουν στο εξής τις Γενικές Συνελεύσεις του ΠΟΤ. Έτσι μιας και τόσο το 2001 όσο και το 2003 η Γ.Σ. είχε διοργανωθεί σε χώρες της Ασίας (Κορέα-Ιαπωνία το 2001 και Κίνα το 2003), όπως είχε προβλέψει το TravelDailyNews, επιλέχθηκε η Κολομβία και συγκεκριμένα η πόλη Cartagena de Indias σε ημερομηνίες που θα επιλεχθούν από την κυβέρνηση της χώρας.

Παρόλο που η Μαλαισία, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Υπουργό Τουρισμού της χώρας, επικαλέστηκε την 50η επέτειο της ανεξαρτησίας της και την σημαντικότητα που έχει ο τουρισμός για την οικονομία της χώρας δεν στάθηκε αρκετό επιχείρημα για να ανατρέψει την απόφαση του “rotation”. Η Κολομβία έκανε πολύ έντονη την παρουσία της με συνέντευξη τύπου και εκδήλωση όλου της του πάθους, όπως είναι και το σλόγκαν της διαφημιστικής της καμπάνιας “Colombia is Passion”, από τον ίδιο τον αντιπρόεδρο της Κολομβιανής Κυβέρνησης ο οποίος ήταν παρών όλες της ημέρες της Γ.Σ. και πρωτοστατούσε όλων των επαφών σε όλα τα επίπεδα. Αξιοσημείωτο είναι ότι είχε ετοιμαστεί ειδικό βίντεο με μαγνητοσκοπημένα μηνύματα από προσωπικότητες της πολιτικής, της τέχνης και του αθλητισμού, οι οποίοι προσκαλούσαν τα μέλη του ΠΟΤ στην χώρα τους για την επόμενη Γ.Σ., το οποίο προβλήθηκε στη βραδινή εκδήλωση της Κολομβίας την Τετάρτη πριν την ψηφοφορία.

Η επικοινωνιακή προσπάθεια της Κολομβίας αυτές τις ημέρες στηρίχθηκε στην ήδη άριστη συνεδριακή (συνεδριακό κέντρο 3.500 θέσεων για την ολομέλεια) και ξενοδοχειακή υποδομή (πάνω από 3.000 κρεβάτια σε ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων) που διαθέτει η πόλη της Cartagena de Indias για να φιλοξενήσει τέτοιας εμβέλειας εκδήλωση (γεγονός που `μίλησε` στην καρδιά των συμμετεχόντων στη φετινή Γ.Σ. οι οποίοι στην πλειοψηφία τους δεν έκαναν θετικά σχόλια για την υποδομή και την οργανωτική πληρότητα στο Ντακάρ), αλλά και στο υψηλό επίπεδο ασφάλειας που έχει πλέον η χώρα γενικότερα αλλά και η πόλη ειδικότερα. Επίσης, η προσπάθεια της Κολομβίας για αειφόρο ανάπτυξη του τουρισμού της και η στήριξη της οικονομίας της από τον τουρισμό για εξάλειψη της φτώχιας ήταν κάτι που ταίριαξε και με τους αντίστοιχους στόχους που έχει θέσει ο ΠΟΤ για την παγκόσμια ανάπτυξη του τουρισμού.

Μέχρι σήμερα οι χώρες που έχουν διοργανώσει την Γενική Συνέλευση του ΠΟΤ είναι οι παρακάτω:

  • 1η Γενική Συνέλευση: Μαδρίτη (Ισπανία)
  • 2η Γενική Συνέλευση: Τορρεμολίνος (Ισπανία)
  • 3η Γενική Συνέλευση: Τορρεμολίνος (Ισπανία)
  • 4η Γενική Συνέλευση: Ρώμη (Ιταλία)
  • 5η Γενική Συνέλευση: Νέο Δελχί (Ινδία)
  • 6η Γενική Συνέλευση: Σόφια (Βουλγαρία)
  • 7η Γενική Συνέλευση: Μαδρίτη (Ισπανία)
  • 8η Γενική Συνέλευση: Παρίσι (Γαλλία)
  • 9η Γενική Συνέλευση: Μπουένος `Αιρες (Αργεντινή)
  • 10η Γενική Συνέλευση: Μπαλί (Ινδονησία)
  • 11η Γενική Συνέλευση: Κάιρο (Αίγυπτος)
  • 12η Γενική Συνέλευση: Κωνσταντινούπολη (Τουρκία)
  • 13η Γενική Συνέλευση: Σαντιάγκο (Χιλή)
  • 14η Γενική Συνέλευση: Σεούλ (Κορέα) και Οσάκα (Ιαπωνία)
  • 15η Γενική Συνέλευση: Πεκίνο (Κίνα)
  • 16η Γενική Συνέλευση: Ντακάρ (Σενεγάλη)
  • 17η Γενική Συνέλευση: Καρθαγένη των Ινδιών (Κολομβία)

Να σημειώσουμε ότι με την απόσυρση της Τσεχίας από τη διεκδίκηση, αλλά και με την αποτυχία της Ελλάδας το 2001 να διεκδικήσει την διοργάνωση του 2003, η Ευρώπη έχει να διοργανώσει την Γ.Σ. του ΠΟΤ από το 1997 όταν είχε γίνει στην Κωνσταντινούπολη η 12η Γενική Συνέλευση. Το 2009 ίσως είναι η ευκαιρία της Ευρώπης η οποία μπορεί να διεκδικήσει την άρση της άτυπης “ποινής αποκλεισμού” από τις διεκδικήσεις λόγω των συνεχόμενων διοργανώσεων στην Ευρώπη στα αρχικά χρόνια ζωής του ΠΟΤ.

Παρακάτω παραθέτουμε ένα πανόραμα φωτογραφιών με αποσπάσματα από τις πορεία διεκδίκησης της Κολομβίας. Κάντε κλικ στη φωτογραφία που σας ενδιαφέρει για να την μεγεθύνετε.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024