Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑξιοποίηση των ευκαιριών στον τουρισμό στην εποχή των ταχύτατων αλλαγών
Διεθνές συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στην Ιορδανία

Αξιοποίηση των ευκαιριών στον τουρισμό στην εποχή των ταχύτατων αλλαγών

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΙΟΡΔΑΝΙΑ – UNWTO: Το διεθνές συνέδριο που διοργανώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού στην Ιορδανία, θα εξετάσει τις δυνατότητες αξιοποίησης των ευκαιριών του τουρισμού στην εποχή των ταχύτατων αλλαγών.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΙΟΡΔΑΝΙΑ – UNWTO: Ξεκινά τις εργασίες του σήμερα το Διεθνές Συνέδριο με θέμα “Αξιοποίηση των ευκαιριών του τουρισμού στην εποχή των ταχύτατων αλλαγών” (5 και 6 Ιουνίου), που διοργανώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO), και είναι υπό την αιγίδα της Αυτού Μεγαλειότητας του βασιλιά Abdullah II Bin Al Hussein της Ιορδανίας. Το συνέδριο γίνεται στη Νεκρά Θάλασσα, στην Ιορδανία, στο Συνεδριακό Κέντρο King Hussein Bin Talal.

Στην εναρκτήρια συνεδρίαση, ο Dr. Taleb Rifai, γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ), καθώς και ο κ. Η. Nayef Al Fayez, υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Ιορδανίας θα απευθύνουν ομιλία προς τους συνέδρους. Η πρώτη συνεδρία θα αναλύσει την παγκόσμια οικονομία και τις πολιτικές, κοινωνικές, τεχνολογικές και νομικές αλλαγές. Οι ομιλητές του πάνελ θα προσπαθήσουν να απαντήσουν στο ερώτημα πως αυτές οι αλλαγές επηρεάζουν τις ροές του τουρισμού και της τουριστικής επένδυσης.

Στη δεύτερη ενότητα θα αναλυθούν οι ανάγκες του καταναλωτή και πώς μπορούν να ικανοποιηθούν. Ο συντονιστής αυτής της συνεδρία θα είναι ο κ. Martin Brackenburry, πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Tour Operators. Οι ομιλητές θα παρουσιάσουν τον τρόπο που οι τουρίστες αναζητούν, αγοράζουν και καταναλώνουν τουριστικά και ταξιδιωτικά προϊόντα.

Επίσης, θα αναλυθεί η τμηματοποίηση της αγοράς και πως αυτή ανταποκρίνεται στις σύγχρονες τάσεις.

Ο τουρισμός εξαρτάται από τις αερομεταφορές για την ανάπτυξη και την επιτυχία του. Υπάρχουν τεράστιες προσδοκίες ανάπτυξης του κλάδου, όπως για παράδειγμα η Κίνα, που έχει ως στόχο μόνο να δημιουργήσει 97 νέα αεροδρόμια, μέχρι το 2020, για να ικανοποιήσει τη ζήτηση. Αυτή όμως η ανάπτυξη μπορεί να επιβραδυνθεί λόγω των υψηλών τιμών των καυσίμων και των εκπομπών ρυπογόνων ουσιών, εκτός εάν μπορεί η βιομηχανία να κατασκευάσει νέα αεροσκάφη με σημαντικά βελτιωμένη οικονομία καυσίμου ή  με τη χρήση διαφορετικών καυσίμων, και να επιτύχει τη μείωση των εκπομπών, ενώ παράλληλα να παρέχει και μεγαλύτερη άνεση. Η υποδομή και ο έλεγχος της εναέριας κυκλοφορίας θα μπορούσαν να δράσουν ανασταλτικά στην ανάπτυξη.

Οι τουρίστες θέλουν να μειωθεί το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων όσο το δυνατόν περισσότερο, έτσι ώστε να έχουν περισσότερα χρήματα για να δαπανήσουν στον τελικό τους προορισμό. Η συνεδρία αυτή θα απαντήσει στο ερώτημα “Πώς οι αερομεταφορές πρόκειται να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και βιώσιμες;”. Συντονιστής της θα είναι ο κ. Vijay Poonoosamy, πρόεδρος της Etihad Airways.

Στην τέταρτη συνεδρία, θα παρουσιαστεί η εμπειρία της Ιορδανίας για το πως ένας τουριστικός προορισμός μπορεί να αδράξει την ευκαιρία που προσφέρουν οι ραγδαία μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς. Είναι γνωστό ότι  ζούμε σε μια περίοδο εξαιρετικά γρήγορων αλλαγών στην παγκόσμια οικονομία, στις απαντήσεις των καταναλωτών, και των επενδυτών του τουρισμού.

Αυτά πρέπει να αναλυθούν μέσω των εθνικών τουριστικών στρατηγιών των κρατών. Η ομάδα αυτού του πάνελ θα δώσει μια εκτίμηση του πλαισίου εντός του οποίου η κυβέρνηση της Ιορδανίας σχεδιάζει τις δραστηριότητές της για τα επόμενα χρόνια και χαράσει τις βασικές δράσεις και προτεραιότητες που απαιτούνται για  να εξασφαλιστεί η επίτευξη των στρατηγικών στόχων του τουριστικού κλάδου. Οι ομιλητές, επίσης, θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη των τουριστικών προϊόντων, του ανθρώπινου δυναμικού, τυ μάρκετινγκ και της προώθησης, τα αεροπορικά θέματα, το ρυθμιστικό πλαίσιο και τη εμπλοκή όλων των απασχολουμένων στον τουριστικό κλάδο. Συντονιστής του πάνελ θα είναι ο κ. Aqel Biltaji, Γερουσιαστής και πρόεδρος της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Τουρισμού στο Συμβούλιο των γερουσιαστών.

Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι το θέμα των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων (Foreign Direct Investment), στον τουρισμό. Οι επενδύσεις αυτές σε ξενοδοχεία και θέρετρα συχνά συνδυάζονται με τη φήμη και την τεχνογνωσία των μεγάλων ξενοδοχειακών αλυσίδων, γεγονός που παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του τουρισμού. Ο ανταγωνισμός για τέτοιες επενδύσεις είναι έντονος, ιδιαίτερα σε περιόδους σχετικής στενότητας κεφαλαίων. Το τελευταίο πάνελ θα παρουσιάσει τις προϋποθέσεις για μια επιτυχή επένδυση FDI, καθώς και τις βασικές στρατηγικές για επιτυχία.

Στη φωτογραφία, άποψη του Συνεδριακού Κέντρου King Hussein Bin Talal, στη Νεκρά Θάλασσα, στο οποίο διεξάγεται το διεθνές συνέδριο του ΠΟΤ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024