Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΔεκάδες νεκροί και τραυματίες από εκρήξεις βομβών στο “τρένο της ειρήνης”

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από εκρήξεις βομβών στο “τρένο της ειρήνης”

Τραγωδία σημειώθηκε χτες στην Ινδία όταν εξερράγησαν δύο βόμβες στο “τρένο της ειρήνης”, που εκτελούσε το δρομολόγιο από το Νέο Δελχί της Ινδίας στη Λαχώρη του Πακιστάν, με αποτέλεσμα να […]

Τραγωδία σημειώθηκε χτες στην Ινδία όταν εξερράγησαν δύο βόμβες στο “τρένο της ειρήνης”, που εκτελούσε το δρομολόγιο από το Νέο Δελχί της Ινδίας στη Λαχώρη του Πακιστάν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου 70 άτομα και<...>να τραυματιστούν άλλα 30. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τρένο βρέθηκαν και άλλες δύο αυτοσχέδιες βόμβες, οι οποίες δεν εξερράγησαν, ενώ ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται υπήκοοι τόσο του Πακιστάν, όσο και της Ινδίας. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στην πόλη Πανιπάτ, περίπου 80 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας της Ινδίας.

Κυβερνητικοί εκπρόσωποι της Ινδίας υποστηρίζουν πως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, παρόμοια με αυτή στη Βομβάη, όταν πέρσι τον Ιούλιο είχε σημειωθεί σειρά εκρήξεων, παρασύροντας στο θάνατο 186 άτομα. Οι δράστες της επίθεσης βρίσκονται, σύμφωνα με κυβερνητικούς ισχυρισμούς, ανάμεσα σε όσους αντιτίθενται στην ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
21/03/2023
20/03/2023
17/03/2023
16/03/2023
15/03/2023