Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕπιβεβαιώθηκε το ύποπτο κρούσμα SARS στην Κίνα

Επιβεβαιώθηκε το ύποπτο κρούσμα SARS στην Κίνα

Το υπουργείο Υγείας της Κίνας, με επίσημη ανακοίνωσή του, επιβεβαίωσε ένα ύποπτο κρούσμα της άτυπης πνευμονίας (SARS) στην επαρχία Γκουανγκόνγκ στη νότια Κίνα. Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται πως κανένα άλλο κρούσμα, […]

Το υπουργείο Υγείας της Κίνας, με επίσημη ανακοίνωσή του, επιβεβαίωσε ένα ύποπτο κρούσμα της άτυπης πνευμονίας (SARS) στην επαρχία<...> Γκουανγκόνγκ στη νότια Κίνα.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται πως κανένα άλλο κρούσμα, πιθανό ή επιβεβαιωμένο, δεν έχει καταγραφεί στη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Φοίνιξ TV του Χονγκ Κονγκ, ο ασθενής –ένας 32χρονος άντρας– που εργάζεται για τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό του Γκουανγκόνγκ νοσηλεύεται στο 8ο Λαϊκό Νοσοκομείο της Καντόνας. Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα της ασθένειας στην Κίνα από την περασμένη άνοιξη, σύμφωνα με την κινέζικη κυβέρνηση.

Αντίθετα, οι αρχές της Ταϊβάν ανέφεραν ότι υποπτεύονται πως η Κίνα ενδέχεται να συγκαλύπτει περισσότερα κρούσματα. “Στις αρχές του μήνα, οι γιατροί της Ταϊβάν χρειάστηκαν 10 ώρες για να αποφανθούν ότι είχαμε τον πρώτο άρρωστο από SARS αυτό το χειμώνα, αλλά μεσολάβησαν πολλές ημέρες από την στιγμή που ο Κινέζος άνδρας εισήχθη στο νοσοκομείο και τη στιγμή που η Κίνα ανακοίνωσε ότι η περίπτωσή του αποτελεί ένα πιθανό κρούσμα SARS”, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο Σι Γεν-γι, υποδιευθυντής του Κέντρου Επιδημιολογικού Ελέγχου της χώρας. “Υποψιαζόμαστε ότι δεν είναι ο πρώτος ή ο μόνος ασθενής με SARS στην Κίνα (από τον Ιούλιο). Είναι πιο περίπλοκο”, πρόσθεσε. Ο Σι υποστήριξε ότι το γεγονός πως η Κίνα αποκρύπτει τα γεγονότα σχετικά με αυτό το κρούσμα SARS καθιστά τις προσπάθειες των άλλων χωρών να ελέγξουν την ασθένεια με την επιβολή καραντίνας δυσκολότερη. Η κυβέρνηση της Ταϊβάν το Σάββατο ενέτεινε τους ελέγχους για την θερμοκρασία του σώματος όσων ταξιδεύουν στη νήσο από την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο, και έδωσε εντολή στις αρχές των αεροδρομίων να απολυμαίνουν τα αεροσκάφη που αφικνούνται στη χώρα από αυτές τις τρεις περιοχές.

Πάντως, η Ταϊβάν δεν θα αυξήσει το επίπεδο συναγερμού για το οξύ σύνδρομο του αναπνευστικού, ασθένεια που έγινε γνωστή ως SARS, πριν επιβεβαιωθεί το κρούσμα της ασθένειας στην Κίνα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Τα προηγούμενα δύο κρούσματα -που προκλήθηκαν από κακό χειρισμό υλικού σε εργαστήρια- αναφέρθηκαν στην Σιγκαπούρη την 9η Σεπτεμβρίου και στην Ταϊβάν την 17η Δεκεμβρίου.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζητά την επαλήθευση του κρούσματος SARS σε εργαστήριο εκτός της Κίνας. “Θα ήταν επιθυμητό οι εξετάσεις να επαληθευτούν σε εργαστήριο εκτός της Κίνας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΠΟΥ Ντικ Τόμπσον, λέγοντας ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έχουν γίνει μέχρι στιγμής στην Κίνα είναι “ασαφή”. “Aλλα είναι θετικά και άλλα αρνητικά”. Η Κίνα ανακοίνωσε το ύποπτο κρούσμα στον ΠΟΥ και διευκρίνισε ότι ο ασθενής όπως και οκτώ άνθρωποι που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του έχουν απομονωθεί, πρόσθεσε ο Τόμπσον.

Φαίνεται τελικά πως ο ιός έκανε την επανεμφάνιση του πολύ πιο γρήγορα από ότι περίμεναν οι ειδικοί επιστήμονες, που είχαν δηλώσει ότι αναμένουν νέα κρούσματα της άτυπης πνευμονίας την ερχόμενη Aνοιξη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024