Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΣειρά επαφών του Γ.Γ. ΕΟΤ στο Πεκίνο
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Σειρά επαφών του Γ.Γ. ΕΟΤ στο Πεκίνο

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Οικονόμου μετέβη την προηγούμενη εβδομάδα στο Πεκίνο, όπου εκπροσώπησε τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρη Σπηλιωτόπουλο στην επίσημη τελετή έναρξης, του «Πολιτιστικού έτους της Ελλάδας στην Κίνα». Με την ευκαιρία της παρουσίας του εκεί, ο κ. Οικονόμου πραγματοποίησε σειρά επαφών με στελέχη τουριστικών οργανισμών της Κίνας στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο…

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Οικονόμου μετέβη την προηγούμενη εβδομάδα στο Πεκίνο, όπου εκπροσώπησε τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρη Σπηλιωτόπουλο στην επίσημη τελετή έναρξης, του «Πολιτιστικού έτους<...>της Ελλάδας στην Κίνα». Με την ευκαιρία της παρουσίας του εκεί, ο κ. Οικονόμου πραγματοποίησε σειρά επαφών με στελέχη τουριστικών οργανισμών της Κίνας στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο, καθώς και με εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης, διαπιστώνοντας ότι το ήδη έντονο ενδιαφέρον της κινεζικής αγοράς για τις τουριστικές υπηρεσίες που προσφέρει η μεταολυμπιακή Ελλάδα, αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο.

Οι λόγοι που ευνοούν την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας είναι αφενός η προβολή της Ελλάδας μέσω των εκδηλώσεων που θα γίνουν στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο, με αφορμή το Πολιτιστικό Έτος της Ελλάδας στην Κίνα, και αφετέρου η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 στο Πεκίνο. Παράλληλα όμως, σημαντικό στοιχείο για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των τουριστών, οπότε και αύξησης της κίνησης, είναι η αναμενόμενη απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Πεκίνου από τις 28 Νοεμβρίου με πτήσεις της Air China.

Ο νέος αυτός δίαυλος μετακίνησης τουριστών και οι προοπτικές που ανοίγει για την ενίσχυση των τουριστικών μετακινήσεων συζητήθηκε μεταξύ του Γ.Γ του ΕΟΤ και υψηλόβαθμων στελεχών της Air China (κινεζικού εθνικού αερομεταφορέα), καθώς υπάρχουν προοπτικές για την συνεργασία μεταξύ ΕΟΤ και Air China στη διαφημιστική προβολή της αεροπορικής σύνδεσης Ελλάδας – Κίνας.

Επισημαίνεται ότι ο ΕΟΤ διαθέτει δικούς του χώρους στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο, το οποίο βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο του Πεκίνου, ενώ οι πολυάριθμες προγραμματιζόμενες πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις αναμένεται να συγκεντρώσουν την προσοχή της κινεζικής και παγκόσμιας κοινής γνώμης. Εκτιμάται ότι θα αποτελέσει και επίκεντρο της προσοχής των διεθνών ΜΜΕ και των εκατομμυρίων επισκεπτών ενόψει της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2008.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024