Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣτην εξερχόμενη τουριστική αγορά της Κίνας ‘ποντάρει’ και το Τέξας

Στην εξερχόμενη τουριστική αγορά της Κίνας ‘ποντάρει’ και το Τέξας

Στην Κινέζικη αγορά στοχεύει και το Τέξας για την ενδυνάμωση της τουριστικής του κίνησης, γεγονός που εξηγείται απόλυτακαι από τη συμμετοχή του Οργανισμού Τουρισμού του Τέξας στη διεθνή τουριστική έκθεση […]

Στην Κινέζικη αγορά στοχεύει και το Τέξας για την ενδυνάμωση της τουριστικής του κίνησης, γεγονός που εξηγείται απόλυτα<...>και από τη συμμετοχή του Οργανισμού Τουρισμού του Τέξας στη διεθνή τουριστική έκθεση BITTM, που διεξάγεται στο Πεκίνο από τις 3 έως και τις 5 Απριλίου 2006, όπου οι οργανισμοί τουρισμού όλων των χωρών έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν με Κινέζους επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού και να κανονίσουν μελλοντικές συνεργασίες. Σημειώνεται ότι η έκθεση BITTM είναι η μόνη που έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τον εξερχόμενο τουρισμό της Κίνας, της ταχύτερα αναπτυσσόμενης αγοράς.

Η τουριστική αγορά της Κίνα αναπτύσσεται ταχύτατα και αναμένεται να καταστεί μια από τις δυναμικότερες. Παρά μάλιστα το γεγονός ότι η τουριστική βιομηχανία της μετράει λίγα χρόνια ζωής, έχει καταφέρει να συμβάλλει αισθητά στην οικονομία της χώρας, αν λάβει κανείς υπόψιν του ότι τα συνολικά έσοδα της Κίνας από τον τουρισμό ανήλθαν το 2002 στα 67,3 δισ. δολάρια, συμβάλλοντας κατά 5,44% στο ΑΕΠ της Κίνας. Οι αναχωρήσεις από την Κίνα παρουσιάζουν ετήσιο ποσοστό αύξησης της τάξης του 25%, ενώ το 2003 ο συνολικός αριθμός τους άγγιξε τα 20,22 εκατομμύρια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναμένεται το 2020 ο αριθμός των αναχωρήσεων να σκαρφαλώσει στα 100 εκατομμύρια.

“Η Κίνα αποτελεί μια σημαντική αγορά για τον τουρισμό του Τέξας. Είμαστε ενθουσιασμένοι από την ευκαιρία να συναντήσουμε Κινέζους επαγγελματίες στον εξερχόμενο τουρισμό στην έκθεση BITTM και να προωθήσουμε το Τέξας ως προορισμό” σχολίασε η Διευθύντρια του Οργανισμού Τουρισμού του Τέξας, κ. Julie Chase.

Από την πλευρά της, η κ. Karen Taylor, Project Director της BITTM, ανέφερε τα εξής: “Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που καλωσορίζω τον Οργανισμό Τουρισμού του Τέξας ως εκθέτη στην BITTM του φετινού Απριλίου. Οι δυνατότητες εξερχόμενου τουρισμού της Κίνας είναι απεριόριστες και δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι το Τέξας θα βρει την παρουσία του στην έκθεση πολύ ενδιαφέρουσα και προς όφελος του”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024