Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣτην ισπανική Μαρμπέλλα και όχι στην Αθήνα το φετινό συνέδριο της ABTA

Στην ισπανική Μαρμπέλλα και όχι στην Αθήνα το φετινό συνέδριο της ABTA

Στην πόλη Μαρμπέλλα της Ισπανίας θα πραγματοποιηθεί τελικά από τις 27 έως τις 29 Νοεμβρίου 2006 το Διεθνές Συνέδριο της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Μεγάλης Βρετανίας – Association of British Travel Agents (ABTA), το οποίο είχε αρχικά προγραμματισθεί να λάβει χώρα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα…

Στην πόλη Μαρμπέλλα της Ισπανίας θα πραγματοποιηθεί τελικά από τις 27 έως τις 29 Νοεμβρίου 2006 το Διεθνές Συνέδριο της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων<...>της Μεγάλης Βρετανίας – Association of British Travel Agents (ABTA), το οποίο είχε αρχικά προγραμματισθεί να λάβει χώρα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα (23-25 Νοεμβρίου).

Όπως ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος της ABTA, κ. Justin Fleming, “σχεδιάζαμε να πραγματοποιήσουμε αυτή τη χρονιά το Συνέδριο μας στην Αθήνα, αλλά εξαιτίας μιας σειράς τοπικών αλλαγών στην πόλη τους τελευταίους μήνες, εκτιμούμε ότι θα είναι καλύτερα να το πραγματοποιήσουμε την επόμενη χρονιά. Είμαι χαρούμενος που έχουμε διασφαλίσει τις εγκαταστάσεις για το συνέδριο στη Μαρμπέλλα, όπου είχαμε διοργανώσει με απόλυτη επιτυχία το συνέδριο μας το 1998″.

Το Συνέδριο θα ξεκινήσει την Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου με αθλητικές και διαδικτυακές δραστηριότητες, αλλά και το πάρτυ υποδοχής, ενώ οι επαγγελματικές εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη και Τετάρτη, 28 και 29 Νοεμβρίου.

Η ABTA έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή σημαντικών ομιλητών, τα ονόματα των οποίων και οι θεματικές που θα καλύψουν θα ανακοινωθούν αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Σημειώνεται ότι στην πόλη Μαρμπέλλα το συνέδριο της ABTA διοργανώνεται για δεύτερη φορά, καθώς η πρώτη ήταν τον Νοέμβριο του 1998, χρονιά που είχε συγκεντρώσει το ενδιαφέρον περισσότερων από 2.500 συνέδρων.

Η απάντηση του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης – ΕΟΤ

Με αφορμή την ανακοίνωση της ΑΒΤΑ για την απόφαση της να διοργανώσει το ετήσιο συνέδριο της για το 2006 στην Ισπανία, το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης – ΕΟΤ επισημαίνει σε χτεσινή του ανακοίνωση τα ακόλουθα:

Οι δεσμεύσεις και οι υποχρεώσεις που το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και ο ΕΟΤ είχαν δώσει για την άρτια οργάνωση του Συνεδρίου, την φιλοξενία των συνέδρων και την ενίσχυση των στόχων του συνεδρίου στην Αθήνα, ίσχυαν και ισχύουν στο ακέραιο.
Οι δεσμεύσεις αυτές είχαν κοινοποιηθεί και εγγράφως στον ΑΒΤΑ. Αντί άλλης απάντησης πληροφορηθήκαμε την απόφαση του συνδέσμου για αλλαγή του τόπου διοργάνωσης του συνεδρίου.

Όπως είχε συμβεί και στο παρελθόν κατά τη διοργάνωση του αντίστοιχου συνεδρίου στην Κω το 2000, έτσι και στο μέλλον η Ελλάδα δεν θα σταματήσει να επιδιώκει τη φιλοξενία κάποιων από τα επόμενα ετήσια συνέδρια του ΑΒΤΑ. Αυτή άλλωστε είναι και η πρόθεση του ίδιου του βρετανικού συνδέσμου.

Σε κάθε περίπτωση η Βρετανική αγορά αποτελεί σημαντική πηγή προέλευσης επισκεπτών για την Ελλάδα. Την προσεγγίζουμε με συγκροτημένο σχέδιο, μακρόπνοο προγραμματισμό και νέες δράσεις.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024