Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΣυνεργασία Ευρώπης και Η.Π.Α. για τον εκσυγχρονισμό συστημάτων διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας

Συνεργασία Ευρώπης και Η.Π.Α. για τον εκσυγχρονισμό συστημάτων διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας

Συμφωνία συνεργασίας για τον εκσυγχρονισμό συστημάτων εναέριας κυκλοφορίας υπέγραψαν πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε. και αρμόδιος Επίτροπος για θέματα μεταφοράς, κ. Jacques Barrot, και ο κ. Marion C. Blakey, επικεφαλής της Αμερικάνικης Ομοσπονδίας Πολιτικής Αεροπορίας…

Συμφωνία συνεργασίας για τον εκσυγχρονισμό συστημάτων εναέριας κυκλοφορίας υπέγραψαν πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε. και αρμόδιος Επίτροπος για θέματα<...>μεταφοράς, κ. Jacques Barrot, και ο κ. Marion C. Blakey, επικεφαλής της Αμερικάνικης Ομοσπονδίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA – Federal Aviation Administration). Σημειώνεται ότι η Ευρώπη χρησιμοποιεί το σύστημα SESAR, ενώ οι Η.Π.Α. το NGATS (Next Generation Air Transport System).

«Πρέπει να έχουμε συμβατές τεχνολογίες και συστήματα μεταξύ Ευρώπης και Η.Π.Α. Το θέμα αυτό δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά και θέμα ασφάλειας, καθώς δεν μπορείς να ζητήσεις από ένα αεροσκάφος στα μέσα του Ατλαντικού να αλλάξει τα συστήματα του, με βάση το αν ελέγχεται από τις Η.Π.Α. ή την Ευρώπη. Με την συμφωνία αυτή διασφαλίζεται ότι οι όποιες τεχνολογικές επιλογές υπάρχουν στις δύο πλευρές του Ατλαντικού συνεργάζονται για το κοινό όφελος της αεροπορικής βιομηχανίας» εξήγησε ο κ. Barrot.

«Καθώς η FAA εντείνει τις προσπάθειες της για αποτελεσματικότερη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας μέσω του εκσυγχρονισμού των συστημάτων της, είναι απαραίτητο να συνεργαζόμαστε με τους παγκόσμιους συνεργάτες μας» ανέφερε με τη σειρά του και ο κ. Blakey. «Η συνεργασία αυτή θεμελιώνει μια κοινή πλατφόρμα διαχείρισης των αερομεταφορών μεταξύ Ευρώπης και Η.Π.Α.» κατέληξε.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024