Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσεις2η ITS 2007: Σε κάθε βήμα και ένα ταξίδι
Παρουσίαση στόχων, ενοτήτων και κινήτρων

2η ITS 2007: Σε κάθε βήμα και ένα ταξίδι

Από 22 έως 25 Νοεμβρίου 2007 θα ανοίξει τις πύλες της η 2η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού International Tourism Salon Athens 2007 στο σύγχρονο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο (MEC) στοχεύοντας στη μέγιστη […]

Από 22 έως 25 Νοεμβρίου 2007 θα ανοίξει τις πύλες της η 2η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού International Tourism Salon Athens 2007 στο σύγχρονο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο (MEC) στοχεύοντας στη μέγιστη προβολή του ελληνικού<...>τουριστικού προϊόντος και στην ανάπτυξη του εισερχόμενου και εξερχόμενου τουρισμού.

Οι στόχοι, οι θεματικές ενότητες, τα κίνητρα που δίνονται σε εκθέτες και επισκέπτες καθώς και οι παράγοντες επιτυχίας της 2ης ITS Athens παρουσιάστηκαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της διοργανώτριας εταιρίας MACT SA, κ. Γιώργο Καραχρήστο, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Grande Bretagne.

H 2η ITS Athens έρχεται ανανεωμένη να δώσει δυναμικά το «παρών» στα τουριστικά δρώμενα, αλλά και την ευκαιρία σε εκθέτες και επισκέπτες να κάνουν σε «κάθε βήμα και ένα ταξίδι».

Με ιδιαίτερη έμφαση σε ενότητες όπως ο εναλλακτικός τουρισμός, οι ξένοι προορισμοί και η γαστρονομία, η ITS Athens 2007 στοχεύει να αποτελέσει το κορυφαίο σημείο συνάντησης των επαγγελματιών του τουρισμού, από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, με προσέλκυση επιλεγμένων επισκεπτών (buyers) και εμπορικών επισκεπτών από ξένες χώρες, να συμβάλλει στον αυξανόμενο δυναμισμό του ελληνικού τουρισμού στο πλαίσιο της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς, να προσφέρει βήμα ολοκληρωμένης παρουσίασης για τα νέα και ανερχόμενα προϊόντα της τουριστικής βιομηχανίας και να ενδυναμώσει τις σχέσεις μεταξύ ελληνικών και διεθνών τουριστικών επιχειρηματιών με επαγγελματικές συναντήσεις κύρους.

Οι θεματικές ενότητες της έκθεσης διαμορφώνονται ως εξής:


  • Ενότητα 1: Χορηγοί, Φορείς, Μεγάλες εταιρίες

  • Ενότητα 2: Τουριστικά γραφεία

  • Ενότητα 3: Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, συνεδριακός τουρισμός, spa

  • Ενότητα 4: Ελληνικοί προορισμοί

  • Ενότητα 5: Ξένοι προορισμοί

  • Ενότητα 6: Εναλλακτικές μορφές τουρισμού

  • Ενότητα 7: Real Estate

  • Ενότητα 8: Ταξίδι στις γεύσεις


Ο στόχος για το 2007 είναι η ITS-Athens να φιλοξενήσει πάνω από 350 εκθέτες, 200 επιλεγμένους buyers και 30.000 εμπορικούς επισκέπτες και κοινό από την Ελλάδα και όλο το κόσμο.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις – συζητήσεις για θέματα σχετικά με τον χώρο της κρουαζιέρας, των τουριστικών γραφείων, παρουσιάσεις ξένων προορισμών όπως των χωρών της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής καθώς και ένα show εναλλακτικού τουρισμού δράσης. Για την πραγματοποίηση του show η MACT SA συνεργάζεται με την Offroad Adventures.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, οι Πέσβεις του Μεξικό, κ. Alejandro Diaz και των Φιλιπππίνων, κ. Rigoberto D. Tiglao, εκπρόσωποι από τις πρεσβείες Ισπανίας, Αυστρίας, Βελγίου, Ρουμανίας, Κροατίας, Τουρκίας, Ιαπωνίας, Αργεντινής, Βραζιλίας, Βενεζουέλας, Χιλής, Νιγηρίας, Αλγερίας, Ουρουγάης, Ανγκόλας, Αρμενίας, Αζερμπαϊτζάν, Αιθιοπίας και των νησιών Φίτζι. Επίσης παρευρέθησαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης, η κα Μαριάννα Μποφάκου, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) Γεράσιμος Φωκάς, η Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO) Λύντια Μαστρονικολή, ο Διευθυντής Τουριστικής Ανάπτυξης του Οργανισμού Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών (ΟΤΟΑΑ) Μανώλης Ψαρρός, ο Διευθυντής της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής, Λουκάς Ντούβας, εκπρόσωπος από τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), επιχειρηματίες από το χώρο του τουρισμού και δημοσιογράφοι.

Σημειώνεται ότι το Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο (MEC), όπου θα φιλοξενηθεί η ITS-Athens 2007, διαθέτει αναβαθμισμένους εκθεσιακούς χώρους που μπορούν να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις των εκθετών. Επίσης η MACT SA προκειμένου να διευκολύνει το κοινό και τους εκθέτες θα δρομολογήσει πούλμαν που θα πραγματοποιούν ειδικά δρομολόγια προς το εκθεσιακό κέντρο.

Η ITS-Athens 2007 θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα και τη χορηγία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του ΕΟΤ και με την υποστήριξη των φορέων τουρισμού ΗΑΤΤΑ, HAPCO, ΕΞΑΑ και ΣΕΕΔΔΕ.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024