Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐα`Αμεση λύση στο ακτοπλοϊκό πρόβλημα ζητά η Νομαρχία Δωδεκανήσου

`Αμεση λύση στο ακτοπλοϊκό πρόβλημα ζητά η Νομαρχία Δωδεκανήσου

`Αμεση λύση στο ακτοπλοϊκό πρόβλημα του νομού Δωδεκανήσου ζήτησε για ακόμη μια φορά από τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη,το Νομαρχιακό Συμβούλιο Δωδεκανήσου ομόφωνα, στην προχτεσινή του συνεδρίαση. Η […]

`Αμεση λύση στο ακτοπλοϊκό πρόβλημα του νομού Δωδεκανήσου ζήτησε για ακόμη μια φορά από τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη,<...>το Νομαρχιακό Συμβούλιο Δωδεκανήσου ομόφωνα, στην προχτεσινή του συνεδρίαση.

Η τελική πρόταση, που θα τεθεί υπόψη του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, κατά τη συνάντηση που θα γίνει μαζί του την επόμενη εβδομάδα, όπως κατατέθηκε από το νομάρχη Δωδεκανήσου και ψηφίστηκε ομόφωνα από το Νομαρχιακό Συμβούλιο, επαναβεβαιώνει τις θέσεις και το διεκδικητικό πλαίσιο που έχει και στο παρελθόν συναποφασιστεί με τους φορείς της περιοχής, και προβλέπει τις παρακάτω απαιτήσεις:


  • Την καθημερινή σύνδεση των νησιών της γραμμής `κορμού`, από και προς τον Πειραιά.

  • Την κάλυψη της γραμμής `εξπρές` (Ρόδος – Κως – Πειραιάς).

  • Την εξασφάλιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των μικρότερων νησιών του νομού με τον Πειραιά, δύο τουλάχιστον φορές την εβδομάδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, και μία το χειμώνα. Παράλληλα, απαιτείται η καθημερινή σύνδεση των μικρών νησιών με την έδρα της Επαρχίας τους και του νομού.

  • Την ανάγκη σύνδεσης του νομού με τη Θεσσαλονίκη.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024