Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΑνησυχητική προχειρότητα στις αναθέσεις της διαφημιστικής καμπάνιας του ΕΟΤ έτους 2006 καταγγέλλει ο Κατσιφάρας

Ανησυχητική προχειρότητα στις αναθέσεις της διαφημιστικής καμπάνιας του ΕΟΤ έτους 2006 καταγγέλλει ο Κατσιφάρας

Ερώτηση προς την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, κατέθεσε χτες στη Βουλή ο βουλευτής Αχαΐας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Απόστολος Κατσιφάρας, σχετικά με τις αναθέσεις της διαφημιστικής καμπάνιας του ΕΟΤ έτους 2006, καταγγέλλοντας την Κυβέρνηση για προχειρότητα….

Ερώτηση προς την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, κατέθεσε χτες στη Βουλή ο βουλευτής Αχαΐας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.,<...>κ. Απόστολος Κατσιφάρας, σχετικά με τις αναθέσεις της διαφημιστικής καμπάνιας του ΕΟΤ έτους 2006, καταγγέλλοντας την Κυβέρνηση για προχειρότητα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Η προχειρότητα με την οποία υλοποιείται η διαφημιστική καμπάνια του Ε.Ο.Τ. στο εξωτερικό έχει επισημανθεί πολλές φορές. Η αδιαφορία της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου παραμένει όμως χαρακτηριστική.

Στο γερμανικό επαγγελματικό περιοδικό ‘Touristik Report’, σε έρευνα – στην οποία έλαβαν μέρος 35 εμπειρογνώμονες, εκπρόσωποι του κλάδου στη γερμανική αγορά – καταγράφεται η Ελλάδα στην 7η θέση μεταξύ 11 χωρών, μετρώντας, μεταξύ άλλων, και την αποτελεσματικότητα των ενεργειών μάρκετινγκ και προβολής του τουρισμού μας στη Γερμανία.

Ωστόσο, στοιχεία, που προκύπτουν από συγκεκριμένες Αποφάσεις του Ε.Ο.Τ., ενισχύουν τη μέχρι σήμερα θέση μας αυτή, αλλά, επιπλέον, μαρτυρούν την έλλειψη στρατηγικής στο θέμα αυτό.

Πιο συγκεκριμένα στο Δ.Σ. του Ε.Ο.Τ. που πραγματοποιήθηκε στις 26 Απριλίου 2006 φαίνεται να έχει εγκριθεί μεγάλος αριθμός Αποφάσεων που αφορούν δαπάνες για απευθείας αναθέσεις διαφήμισης, των οποίων οι προτάσεις έχουν υποβληθεί την ίδια ημέρα ή τουλάχιστον την προηγούμενη.

Επειδή αφενός ο αριθμός των Αποφάσεων για αναθέσεις τη συγκεκριμένη ημερομηνία είναι πολύ μεγάλος, κατά συνέπεια η επεξεργασία των προτάσεων ελλιπής ή ανύπαρκτη, και αφετέρου τα ποσά ανάθεσης μεγάλα επίσης, ερωτάται η κυρία Υπουργός: Πόσες προτάσεις υποβλήθηκαν την ίδια ημέρα που πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ. του ΕΟΤ στις 26 Απριλίου 2006, πόσες την προηγούμενη ημέρα και πότε πρόλαβαν να αξιολογηθούν, να γίνουν εισηγήσεις της υπηρεσίας, να τις επεξεργαστεί το Δ.Σ. και τελικά να εγκριθούν;».

Παράλληλα, ο κ. Κατσιφάρας ζήτησε την κατάθεση όλων των εισηγήσεων των υπηρεσιών και του Γενικού Γραμματέα Ε.Ο.Τ., αλλά και των Αποφάσεων και των πρακτικών για τη συζήτηση που ακολουθήθηκε, σύμφωνα με τα σχετικά των Αποφάσεων, του Δ.Σ. ΕΟΤ 5/26.4.2006.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024