Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΑρνητική προβολή για την Αθήνα στα διεθνή ΜΜΕ
Πυρκαγιές στην Αθήνα

Αρνητική προβολή για την Αθήνα στα διεθνή ΜΜΕ

Έντονη αρνητική διαφήμιση της Αθήνας και της Ελλάδας γενικότερα γίνεται αυτές τις ημέρες στα διεθνή ΜΜΕ στα οποία φιγουράρει ως πρώτη είδηση η οικολογική καταστροφή και ο πύρινος αποκλεισμός της πρωτεύουσας που οδηγεί σε εκκενώσεις κατοικημένων περιοχών…

Έντονη αρνητική διαφήμιση της Αθήνας και της Ελλάδας γενικότερα γίνεται αυτές τις ημέρες στα διεθνή ΜΜΕ στα οποία φιγουράρει<...> ως πρώτη είδηση η οικολογική καταστροφή και ο πύρινος αποκλεισμός της πρωτεύουσας που οδηγεί σε εκκενώσεις κατοικημένων περιοχών. Τα ΜΜΕ όπως είναι γνωστό δεν ξεχνούν και όλα σχεδόν υπενθυμίζουν στα ρεπορτάζ τους τις πυρκαγιές στο τέλος του καλοκαιριού του 2007.

Το πρώτο θέμα στο αμερικανικό CNN είναι η «κήρυξη έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα καθώς οι κάτοικοι απομακρύνονται», αναφέροντας ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν «εξαντλημένες αλλά με αποφασιστικότητα».

Ίδιος ο τόνος και στο βρετανικό BBC, με το πρώτο του θέμα να τιτλοφορείται «η απειλή πυρκαγιάς αδειάζει προάστια της Αθήνας». Ο ανταποκριτής του δικτύου στην Ελλάδα αναφέρει τις διαμαρτυρίες των τοπικών φορέων για καθυστερημένη αντίδραση σε πολλές περιπτώσεις, ενώ στο site του BBC βρίσκεται και σχετικό φωτογραφικό αφιέρωμα.

Το γερμανικό ARD έχει επίσης σε πρώτη θέση τις πυρκαγιές της Αττικής υπό τον τίτλο «μαίνονται οι πυρκαγιές στην Αθήνα», και αναφέρει ότι η φωτιά έχει φτάσει τα πρώτα προάστια της ελληνικής πρωτεύουσας. Το δίκτυο αναφέρει την «εκκένωση νοσοκομείων» και το «σύννεφο καπνού που καλύπτει τον ουρανό της πόλης».

Το πρώτο θέμα του γαλλικού ΤV5 καλύπτει την «κινητοποίηση για τη φωτιά στις πύλες της Αθήνας με απομάκρυνση των κατοίκων» αναφερόμενη και στη διεθνή βοήθεια, όπως και ο γαλλικός Monde.

Αρκετά ψηλά και στην ιταλική Repubblica οι ελληνικές πυρκαγιές, με τίτλο «οι φλόγες στις πόρτες της Αθήνας».

To πρώτο θέμα της ισπανικής El Pais έχει τίτλο «φωτιά και πανικός στα περίχωρα της Αθήνας», αναφέροντας ότι οι φλόγες «κυκλώνουν την ελληνική πρωτεύουσα». Και η El Pais δίνει μεγάλο βάρος στην εκκένωση «χιλιάδων κατοίκων», συνοδεύοντας τις ειδήσεις με σχετικά φωτορεπορτάζ.

Οι ιθύνοντες του Υπουργείου Τουρισμού και του Οργανισμού Τουρισμού της Αθήνας ήδη θα πρέπει να συσκέπτονται για να οργανώσουν την επόμενη μέρα και την εκ των υστέρων επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης που θα προκύψει από τις αρνητικές εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024