Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔυναμικά συνεχίζεται η προβολή των Ιονίων Νήσων στις εκθέσεις του εξωτερικού

Δυναμικά συνεχίζεται η προβολή των Ιονίων Νήσων στις εκθέσεις του εξωτερικού

Δυναμικά συνεχίζεται η προβολή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στις τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού, με την συμμετοχή στην τουριστική έκθεση TURστο Γκέτεμπορκ (23-26 Μαρτίου 2006) και στην MITT της Μόσχας (22-25 […]

Δυναμικά συνεχίζεται η προβολή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στις τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού, με την συμμετοχή στην τουριστική έκθεση TUR<...>στο Γκέτεμπορκ (23-26 Μαρτίου 2006) και στην MITT της Μόσχας (22-25 Μαρτίου 2006).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΤΙΝ (Εταιρία Τουρισμού Ιόνιων Νήσων), στην έκθεση TUR η Ελλάδα έκλεψε τις εντυπώσεις, συμμετέχοντας με ένα από τα καλύτερα, μεγαλύτερα και αρτιότερα περίπτερα. Τα πρώτα στοιχεία από τον Ε.Ο.Τ. της Σκανδιναβίας μιλούν φέτος για αύξηση της κίνησης προς τα Ιόνια Νησιά από την Σουηδία κατά 4%, από την Νορβηγία κατά 15% και από τη Δανία κατά 37%. Την ίδια ώρα τα επίσημα στοιχεία κάνουν λόγω για αύξηση 60% των κρατήσεων μέσω internet.

Την έκθεση TUR επισκέφτηκαν συνολικά 53.000 άτομα, 5.500 περισσότερα από πέρσι, ενώ κατά τη διάρκεια της έκθεσης έλαβαν χώρα 4.000 επαγγελματικά ραντεβού. Σημειώνεται ότι η επόμενη έκθεση τουρισμού του Γκέτεμπορκ θα πραγματοποιηθεί από 22 έως 25 Μαρτίου 2007.

Την Ζάκυνθο εκπροσώπησε από την Νομαρχία ο κ. Δ. Λεφτάκης, από την Κεφαλονιά ο τουριστικός πράκτορας κ. Κ. Γασπαράτος και από την ΕΤΙΝ ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ε. Κατωπόδης.

Ιδιαίτερα δυναμική ήταν επίσης η παρουσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Έκθεση Τουρισμού της Μόσχας (MITT), που έλαβε χώρα από 22 – 25 Μαρτίου 2006 στο κέντρο της Μόσχας. Η Κέρκυρα, η Κεφαλονιά και η Ζάκυνθος ανέπτυξαν τις δραστηριότητές τους μέσα από μεμονωμένα περίπτερα, σε συνεργασία με σημαντικούς τουριστικούς πράκτορες της Ρωσίας.

Αξίζει να σημειωθεί η οργανωμένη παρουσία της Κεφαλονιάς, που παρέθεσε συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους και tour operators, με σκοπό τη διαφαινόμενη εκκίνηση πτήσεων και επίσημων τσάρτερ το 2006. Στο πάνελ προέδρευσε ο αντινομάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, κ. Σωτ. Κουρής. Επίσης σημαντικές ήταν οι τοποθετήσεις που πραγματοποίησαν η κυρία Λάντου από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, οι τουριστικοί πράκτορες που δραστηριοποιούνται σε Κεφαλονιά και Λευκάδα, καθώς και του ιδιοκτήτη της αεροπορικής εταιρίας που θα πετάξει την επόμενη χρονιά στα αντίστοιχα νησιά.

Αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια ήταν το επιμελητήριο Κεφαλονιάς, με τον Πρόεδρο, κ. Μιχαλάτο, και αντιπρόεδρο, κ. Παντελιό, όπου στα πλαίσια της τουριστικής προβολής παρέθεσε δείπνο σε Ελληνικό εστιατόριο. Συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είχε και η Νομαρχία Λευκάδας, με την παρουσία του Αντινομάρχη, κ. Γ. Ζαβιτσάνου και την κ. Ε. Σταύρακα επίσης από την Νομαρχία Λευκάδας. Από την Κέρκυρα παραβρέθηκε η κυρία Μ. Γεωργούλη, επιχειρηματίας.

Για το περίπτερο της Περιφέρειας των Ιονίων Νήσων υπήρξε έντονο ενδιαφέρον των τουριστικών πρακτόρων, αλλά και των Ρώσων πολιτών που κατέκλυσαν τον χώρο, ζητώντας πληροφορίες για τα νησιά. Τα Ιόνια Νησιά είχαν την μεγαλύτερη αντιπροσώπευση από όλα τα περίπτερα της Ελλάδας και η Ζάκυνθος με 18 άτομα την μεγαλύτερη αντιπροσώπευση.

Το περίπτερο των Ιονίων Νήσων υποστήριξαν επίσης οι κ.κ. Α. Μποτόνης επιχειρηματίας, Ν. Μποτώνη, εκπρόσωπος περιπτέρου, Γ. Λουσίκος επιχειρηματίας, Χ. Τετράδη επιχειρηματίας, Ιρμα Ντρέκερ επιχειρηματίας, Μ. Μπολίδης τουριστικός πράκτορας, Κ. Χριστοφόρου επιχειρηματίας, Σ. Βασιλειάδου επιχειρηματίας, Σ. Λιβέρης επιχειρηματίας, Κ. Κούκος επιχειρηματίας, Ν. Δημόπουλος Μέλος Επιτροπής Τουρισμού. Την ΕΤΙΝ εκπροσώπησε ο Νομαρχιακός Σύμβουλος της Ζακύνθου, κ. Ν. Γιακουμέλος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024