Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΕκδηλώσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στη Βουλγαρία
Στοχευμένες εκδηλώσεις για τουριστική προβολή

Εκδηλώσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στη Βουλγαρία

Επιτυχία σημείωσαν οι στοχευμένες εκδηλώσεις που διοργάνωσε στη Βουλγαρία, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της, στις πόλεις Φιλιππούπολη και Σόφια. Η εκδήλωση στην Φιλιππούπολη, πραγματοποιήθηκε στις […]

Επιτυχία σημείωσαν οι στοχευμένες εκδηλώσεις που διοργάνωσε στη Βουλγαρία, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στο πλαίσιο<...> της τουριστικής προβολής της, στις πόλεις Φιλιππούπολη και Σόφια. Η εκδήλωση στην Φιλιππούπολη, πραγματοποιήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2008 και παρευρέθησαν, ο γενικός πρόξενος της Φιλιππούπολης κ. Πιπερίγκος, ο διευθυντής του ΕΟΤ, κ. Ευθυμίου, η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φιλιππούπολης κα Ντομπρίνκα Προντάνοβα, εκπρόσωποι Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, ιδιοκτήτες και διευθυντές τουριστικών γραφείων τουρισμού της Φιλιππούπολης και πολλοί άλλοι κρατικοί Φορείς.

Η εκδήλωση στη Σόφια πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2008 και παρευρέθησαν, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας κα Ζντράβκα Μιχαήλοβα, η γενική σύμβουλος ΟΕΥ της ελληνικής πρεσβείας στη Βουλγαρία κα Ιωάννα Σωτηράκου-Γιάνναρουκαι ο Β`΄σύμβουλος και υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας κ. Γεράσιμος Αλεξάκης, ο κ. Ευθυμίου, η κα `Ασια Ιοσίφοβα, εκπρόσωπος του Κρατικού Πρακτορείο Τουρισμού, η πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων, κα Ιρίνα Ναϊντένοβα, εκπρόσωποι των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και Δήμων των περιοχών της Βουλγαρίας, ιδιοκτήτες και διευθυντές τουριστικών γραφείων τουρισμού της Σόφιας, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στη Βουλγαρία κ. Δημήτριος Ρούμπος, καθώς και πολλοί άλλοι σημαντικοί κρατικοί φορείς του πολιτικού τοπίου της Βουλγαρίας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και στις δύο πόλεις, παρουσιάστηκε τουριστική περιήγηση των περιοχών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μέσω video, προβάλλοντας τις ομορφιές κάθε τόπου και αναδεικνύοντας την πολιτιστική κληρονομιά. Η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κα Μαρία Κατσουρίνη, απηύθυνε το χαιρετισμό του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας, κ. Δημητρίου Σταμάτη, και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους στις εκδηλώσεις.

Εκπρόσωποι των ξενοδόχων από περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, παρουσίασαν στους προσκεκλημένους επαγγελματίες του τουρισμού και διαμορφωτές κοινής γνώμης, τους τουριστικούς προορισμούς της περιοχής έχοντας ως στόχο την επίτευξη νέων συνεργασιών.

Ο μπουφές των εκδηλώσεων περιελάμβανε παραδοσιακά τοπικά εδέσματα και κρασιά έτσι ώστε όλοι οι προσκεκλημένοι να έχουν την δυνατότητα να γευθούν τις νοστιμιές της περιοχής. Το μουσικό συγκρότημα “ΛΑΛΗΤΑΔΕΣ”, αποτελούμενο από 6 μουσικούς και ο Μορφωτικός Σύλλογος Κομοτηνής αποτελούμενος από 10 χορευτές, ακολούθησαν την αποστολή στη Βουλγαρία και παρουσίασαν μια πολύ καλή εικόνα των παραδοσιακών χορών και ακουσμάτων της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, προσθέτοντας μια ακόμη ευχάριστη “νότα” στους παρευρισκόμενους.

Ο πρωταρχικός στόχος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για την τουριστική προβολή της περιοχής και την επίτευξη νέων συνεργασιών μεταξύ Ελλήνων ξενοδόχων και ξένων τουριστικών πρακτόρων, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς άνοιξαν δρόμοι για νέες συνεργασίες, αλλά παράλληλα ενισχύθηκαν οι ήδη υπάρχουσες συνεργασίες μεταξύ των γειτόνων χωρών, της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024