Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕνημερώθηκε ο πρωθυπουργός για τα τρέχοντα ζητήματα του τουρισμού

Ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός για τα τρέχοντα ζητήματα του τουρισμού

Σε συνάντηση που είχε χθες ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημ. Αβραμόπουλος με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή αναφέρθηκαν όλα τα καίρια ζητήματα που αφορούν τον κλάδο του τουρισμού στην χώρα μας. Ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις πρωτοβουλίες ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου

Σε συνάντηση που είχε χθες ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημ. Αβραμόπουλος με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή αναφέρθηκαν<...> όλα τα καίρια ζητήματα που αφορούν τον κλάδο του τουρισμού στην χώρα μας. Ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις πρωτοβουλίες ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου και εξερχόμενος του μεγάρου Μαξίμου είπε στους δημοσιογράφους ότι η Ελλάδα πέρασε στη φάση της σταθεροποίησης, σε ό,τι αφορά στον τουρισμό και αναμένει περίοδο ανάκαμψης και ανόδου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι “Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για τις τελευταίες διεθνείς μας πρωτοβουλίες, για την επίσκεψή μου στην Αίγυπτο, καθώς και για το πώς έχουν τα πράγματα σήμερα, ενόψει της εκκίνησης της νέας τουριστικής περιόδου. Αυτό ήταν το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης, στο πλαίσιο των τακτικών συνεργασιών που έχει ο πρωθυπουργός με τους υπουργούς.”

Σε ερώτηση σχετικά με το αν θα ανέβει η τουριστική κίνηση φέτος το καλοκαίρι ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι το αρνητικό κλίμα για τη χώρας έχει αναχαιτισθεί. “Εδώ και τέσσερις περίπου μήνες, η Ελλάδα πέρασε στη φάση της σταθεροποίησης, η οποία προαναγγέλλει -και για φέτος, αλλά κυρίως για τα χρόνια που έρχονται- την περίοδο της ανάκαμψης και της ανόδου. Προϋπόθεση όμως για την επιτυχία μας στον τουρισμό, κυρίως μπροστά στις ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες που διαμορφώνονται στο παγκόσμιο τουριστικό περιβάλλον– αφού νέοι προορισμοί ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί- έχουν ξεπηδήσει, είναι η ποιοτική αναβάθμιση υπηρεσιών και υποδομών. Και εδώ είναι μεγάλες οι ευθύνες και του ιδιωτικού τομέα, όπως και της ίδιας της Πολιτείας. Τα προγράμματα που έχουν εκπονηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση στοχεύουν. Απ΄ την άλλη μεριά όλοι -ιδιωτικός τομέας, Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση- πρέπει να ανασκουμπωθούν το συντομότερο δυνατόν. Η χώρα μας πρέπει να δίνει την εικόνα- αλλά και να αποτελεί αυτό πραγματικότητα- ότι είναι μια φιλόξενη, ανοιχτή, καθαρή και πολιτισμένη χώρα.

Όπως ξέρετε,” συνέχισε ο υπουργός “ξεκίνησε και η διαφημιστική μας εκστρατεία για τον κοινωνικό τουρισμό, όπου 40.000 περίπου Έλληνες πολίτες θα απολαύσουν τις διακοπές τους. Αυτό είναι ένα άλλο πρόγραμμα διότι είναι η συνεισφορά της Πολιτείας στο να μπορούν κάποιοι εκ των συμπατριωτών μας, που δεν έχουν τις δυνατότητες, να αξιοποιήσουν και να απολαύσουν τον ελεύθερο χρόνο τους. Ξεκινάει όμως και μιας μεγάλης έκτασης διαφημιστική εκστρατεία με απώτερο στόχο την καλλιέργεια της τουριστικής συνείδησης και της τουριστικής κουλτούρας στον τόπο μας. Αυτό φέρνει όλους μας από τον τελευταίο επαγγελματία στο πιο απόμακρο σημείο της χώρας μέχρι και τους ίδιους τους φορείς του τουρισμού προ των ευθυνών μας. Η Ελλάδα περνάει σταδιακά, χάρη στη στρατηγική μας, σε μια καινούργια εποχή. Γίνεται ανταγωνιστική, γίνεται αξιόπιστη. Χρειάζεται όμως πάρα πολλή και συνεχής δουλειά και προσπάθεια.”

Επίσης, ο κ. Αβραμόπουλος συμφώνησε ότι το πρόβλημα με τα σκουπίδια δίνει μια πολύ κακή εικόνα. “Νομίζω ότι ένα από τα πρώτα θύματα της απαράδεκτης εικόνας που παρουσιάζει αυτήν τη στιγμή η πρωτεύουσα είναι ο τομέας του τουρισμού. Ελπίζω, το συντομότερο δυνατόν, όλοι να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να δώσουν λύση. Διότι, πέρα από τη ζημιά που προκαλεί στον τουρισμό, έχει άμεση αρνητική επίπτωση στην υγεία των πολιτών της Αθήνας. Δεν είναι εικόνα αυτή. Τα έχω ζήσει και παλαιότερα, ως δήμαρχος. Γνωρίζουμε πού οφείλονται αυτές οι δυσκολίες. Ελπίζω να ξεπεραστούν.

Και κάτι τελευταίο. Όταν μιλάμε για Πολιτισμό, για εξέλιξη, για πρόοδο πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα Περιβάλλοντος. Είναι απαράδεκτο αυτήν τη στιγμή, ανάμεσα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, η Ελλάδα να είναι τελευταία σε σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων, σε μια στιγμή που χώρες, οι οποίες εμφανίζονται στο διεθνές προσκήνιο μόλις την τελευταία δεκαετία, ήδη έχουν κάνει θεαματικά βήματα μπροστά. Πρέπει λοιπόν να ληφθούν άμεσα μέτρα και νομίζω ότι προς την κατεύθυνση αυτή το ΥΠΕΧΩΔΕ υπεύθυνα και σοβαρά κάνει καλά τη δουλειά του. Φτάνει να εισακουστεί και από εκείνους, που πρέπει να συμμετάσχουν σ΄ αυτήν την προσπάθεια”, είπε τελειώνοντας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024