Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈντονες αντιδράσεις των οδηγών στα τουριστικά λεωφορεία

Έντονες αντιδράσεις των οδηγών στα τουριστικά λεωφορεία

Άκρως εχθρικό προς τα τουριστικά λεωφορεία χαρακτηρίζεται από την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, το νομοσχέδιο που ετοιμάζει το Υπουργείο Μεταφορών για τις οδικές μεταφορές επιβατών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την […]

Άκρως εχθρικό προς τα τουριστικά λεωφορεία χαρακτηρίζεται από την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, το νομοσχέδιο που ετοιμάζει<...> το Υπουργείο Μεταφορών για τις οδικές μεταφορές επιβατών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την διοίκηση της Ένωσης, στο νέο νομοσχέδιο κατοχυρώνεται ο ρόλος και το έργο των ΚΤΕΛ ενώ αιωρείται κενό νομικών ερεισμάτων το μεταφορικό έργο των τουριστικών λεωφορείων της χώρας. Το νομοσχέδιο, γενικά στην φιλοσοφία του είναι άκρως εχθρικό προς τα τουριστικά λεωφορεία από τα οποία αφαιρείται έργο και επιτρέπει στα ΚΤΕΛ, του ΟΤΑ και λοιπές εταιρίες να διενεργούν τουριστικές μεταφορές. Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών δεν διορθώνει την άνιση και απαράδεκτη θεσμική κατάσταση μεταξύ των τουριστικών λεωφορείων και των λεωφορείων των ΚΤΕΛ – ΟΤΑ κ.λπ., και διέπεται από πνεύμα εξόντωσης του τουριστικού λεωφορείου.

Σύμφωνα με την Ένωση, ολόκληρος ο κλάδος και οι χιλιάδες οικογένειες που ζουν από αυτόν, είναι σε αναστάτωση και οι συνδικαλιστικές ενώσεις με μεγάλη δυσκολία προσπαθούν να αποτρέψουν εκρήξεις και δυσάρεστες καταστάσεις (απεργίες κ.λπ.), εν μέσω μάλιστα της θερινής περιόδου.

Η διοίκηση της Ένωσης καλεί το Υπουργείο Μεταφορών να αφήσει την αδιάλλακτη στάση του και να αντιμετωπίσει το τουριστικό λεωφορείο ισότιμα με τα άλλα τροχαία μέσα μαζικής μεταφοράς οριοθετώντας το έργο χωρίς αποκλεισμούς και μεροληπτικές επιλογές.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024