Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕΟΤ: Πρέσβης του Τουρισμού το Λεύκωμα ‘Ταξίδι μέσα στον Χρόνο’

ΕΟΤ: Πρέσβης του Τουρισμού το Λεύκωμα ‘Ταξίδι μέσα στον Χρόνο’

“Ταξίδι μέσα στον χρόνο” είναι ο τίτλος του καλαίσθητου Λευκώματος που εξέδωσε ο ΕΟΤ και παρουσίασε, χθες, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, κ. Ευγένιος Γιαννακόπουλος. Το εν λόγω λεύκωμα εκδίδεται […]

“Ταξίδι μέσα στον χρόνο” είναι ο τίτλος του καλαίσθητου Λευκώματος που εξέδωσε ο ΕΟΤ και παρουσίασε, χθες, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού<...>, κ. Ευγένιος Γιαννακόπουλος. Το εν λόγω λεύκωμα εκδίδεται μετά από τρία χρόνια και μέσα από μία εικονογράφηση όλης της περιηγητικής ιστορίας της χώρας, παρουσιάζονται χρώματα και εικόνες των επισκεπτών, εκείνων κυρίως οι οποίοι είχαν το ταλέντο, δηλαδή, των καλλιτεχνών.

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Γιαννακόπουλος, υπογράμμισε ότι: “Το λεύκωμα αποτελεί πρέσβη του ελληνικού Τουρισμού και είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του ΕΟΤ, της Διεύθυνσης Διαφήμισης, με το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Επικεφαλής της σχετικής προσπάθειας ήταν ο καθηγητής, κ. Βασίλης Καρδάσης. Η έκδοση βασίζεται σε μία αντιπαράθεση ή αντίστιξη καινούργιου και παλαιού εικονογραφημένου υλικού”.

Επίσης, τόνισε ότι: “Γκραβούρες του 18ου και του 19ου αιώνα από την μία πλευρά και σύγχρονο ζωγραφικό υλικό από την άλλη, ορίζουν ένα ταξίδι στον χρόνο. Θεωρούμε ότι αυτό είναι μία σημαντική προσφορά του Οργανισμού στον κόσμο, με έναν πολύ ταχύ τρόπο μπορεί κανείς, πράγματι, να περιηγηθεί με την φαντασία του αυτά που συνέβησαν στην ουσία τα 100-150 τελευταία χρόνια, σε σχέση με το περιβάλλον και τα τοπία της χώρας”.

Το λεύκωμα έχει τυπωθεί σε 8 γλώσσες, σε 160 χιλιάδες αντίτυπα, οι γλώσσες είναι ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά, ρωσικά και ολλανδικά. Η διάθεσή του θα γίνεται από όλες τις υπηρεσίες του Οργανισμού, από τα γραφεία εξωτερικού, από τις πρεσβείες και τα προξενεία σε κάθε χώρα. Παράλληλα, είναι στη διάθεση των τουριστικών επιχειρηματιών που θα θελήσουν να το αποκτήσουν.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι το υλικό που χρησιμοποιήθηκε είναι από το οπτικό αρχείο του ΕΟΤ το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Γιαννακόπουλο, θα μπει σε ένα πρόγραμμα ψηφιοποίησης, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία οπτική βάση δεδομένων, στην οποία θα έχουν πρόσβαση και όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024