Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΕρώτηση Παρασκευά για τη μείωση τελών προσγείωσης και παραμονής αεροσκαφών
Βουλευτής Δωδεκανήσου ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ερώτηση Παρασκευά για τη μείωση τελών προσγείωσης και παραμονής αεροσκαφών

Ερώτηση προς τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλη Λιάπη, και τον υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, έθεσε χτες ενώπιον της Βουλής ο κ. Παρασκευάς Ιωάννης, βουλευτής […]

Ερώτηση προς τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλη Λιάπη, και τον υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, έθεσε χτες ενώπιον της Βουλής ο κ. Παρασκευάς Ιωάννης, βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., σχετικά<...>με τη μείωση 50% των τελών προσγείωσης και παραμονής Αεροσκαφών, που αποφασίστηκε για τους αερολιμένες Χανίων, Ηρακλείου, Ρόδου, Κέρκυρας και Κω, με κριτήριο την παροχή κινήτρων για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Το ερώτημα του κ. Παρασκευά είναι γιατί δεν συμπεριλήφθησαν στην απόφαση του κ. Λιάπη και τα μικρά νησιά του Αιγαίου, αφού, όπως ανέφερε, “η επιβάρυνση δεν είναι τέτοιου μεγέθους που να καθιστά την επέκταση του μέτρου απαγορευτική”. “Τα μικρά νησιά” τόνισε “έχουν και αυτά ανάγκη κινήτρων για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, γιατί όπως σας είναι γνωστό υπάρχουν εξ` αντικειμένου πολλά αντικίνητρα για την ένταξή τους σε προγραμματισμένες τουριστικές πτήσεις (τουριστικά πακέτα). Τα νησιά Λέρος – Κάρπαθος του Δωδεκανησιακού συμπλέγματος και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έχουν ανάγκη πρόσθετων κινήτρων και για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ως και την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας”.

Κλείνοντας ο κ. Παρασκευάς ζήτησε να ενημερωθεί από τους κ.κ. υπουργούς εάν έχει υπολογιστεί η πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση από την επέκταση του μέτρου και στα άλλα νησιά και εάν πιστεύουν πως τα μικρά νησιά δεν έχουν ανάγκη στήριξης και λήψης μέτρων άρσης όλων των αντικινήτρων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024