Τελευταία νέα
HomeΔιαμονή-ΔιατροφήΗ εκστρατεία #EimasteEtoimoi, Κρατήστε μας Θέση! στο Athens Bar Show
Εστίαση

Η εκστρατεία #EimasteEtoimoi, Κρατήστε μας Θέση! στο Athens Bar Show

Η εκστρατεία για την ανάκαμψη και τη βιωσιμότητα του κλάδου εστίασης και φιλοξενίας είναι παρούσα στην ετήσια γιορτή των Bars.

Τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα των αλκοολούχων ποτών και ιδιαίτερα στον κλάδο της εστίασης και της φιλοξενίας (κανάλι HORECA), αλλά και τις θετικές λύσεις για την ανάκαμψη και τη βιωσιμότητα του κλάδου συζήτησαν οι εκπρόσωποι των αρμόδιων φορέων που συναντήθηκαν στο πλαίσιο δράσης της εκστρατείας #EimasteEtoimoi, Κρατήστε μας Θέση! στο Athens Bar Show.

Η καμπάνια, η οποία δημιουργήθηκε τον περασμένο Μάιο από την Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών (Εν.Ε.Α.Π.) και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων και Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ) με τη στήριξη της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), της Ένωσης Bartender Ελλάδος (Hellenic Bartenders Association), του σωματείου BARECA, της πρωτοβουλίας FiloxeniaMoU του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ) και του θεσμού του Athens Bar Show, έχει ως στόχο να προωθεί τον διάλογο με την Πολιτεία και όλους τους αρμόδιους φορείς για ένα βιώσιμο μέλλον στον κλάδο της εστίασης και της φιλοξενίας – έναν ζωτικό κλάδο για την ελληνική οικονομία και έναν από τους πιο αγαπημένους της ελληνικής κοινωνίας. Ταυτόχρονα, η εκστρατεία, μέσα από εξωστρεφείς ενέργειες, επιδιώκει να δώσει θέση στο τραπέζι του διαλόγου σε κάθε επαγγελματία του κλάδου.

Σε αυτό το πλαίσιο, η πρωτοβουλία #EimasteEtoimoi, Κρατήστε μας Θέση! δε θα μπορούσε να λείπει από την ετήσια γιορτή των Bars, το Athens Bar Show, το οποίο φέρνει κάθε χρόνο στο επίκεντρο τα αλκοολούχα ποτά, καθώς και το οικοσύστημα ανθρώπων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται γύρω από τη διάθεσή τους, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών. Στην πορεία του κλάδου εστίασης και φιλοξενίας προς την ανάκαμψη μετά την πανδημία, η καμπάνια και οι φορείς που τη στηρίζουν δήλωσαν “παρόντες”, υπογραμμίζοντας τον στρατηγικό ρόλο του κλάδου στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της χώρας.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και της ΠΟΕΣΕ, κ. Γιώργος Καββαθάς, δήλωσε σχετικά: “Το Athens Bar Show και η εμπνευσμένη πρωτοβουλία #EimasteEtoimoi δίνουν το έναυσμα για μια δυναμική επανεκκίνηση στον ευρύτερο τομέα των υπηρεσιών φιλοξενίας. Η εστίαση μπορεί να λειτουργήσει ως σημαντικός πολλαπλασιαστής για τον κλάδο των αλκοολούχων ποτών. Στηρίζουμε αυτήν την πρωτοβουλία και επικροτούμε κάθε δράση που συμβάλλει στην ανάπτυξη του κλάδου της φιλοξενίας”.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), κ. Γρηγόρης Τάσιος, τόνισε: “Το ελληνικό ξενοδοχείο κάνει εδώ και πολλά χρόνια έναν αγώνα για να στηρίξει την ελληνική οικονομία. Τα τελευταία 10 χρόνια καθώς και στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας έχουμε “βάλει όλοι πλάτη”. Σήμερα είμαστε έτοιμοι, από κοινού με την εστίαση, μαζί με τους ανθρώπους που προμηθεύουν τα ποτά, μαζί με τους ανθρώπους που παράγουν στην Ελλάδα, να συνεργαστούμε για την επόμενη μέρα της χώρας”.

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (πρωτοβουλία ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ MοU), κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, υπογράμμισε: “H φιλοξενία δημιουργεί αλυσίδες αξίας στην οικονομία και κάθε ευρώ που παράγει λειτουργεί πολλαπλασιαστικά για την ανάπτυξη, όπως φαίνεται στα αποτελέσματα όλων των σχετιζόμενων κλάδων. Στις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, κανένας δεν μπορεί μόνος του. Πολλοί μαζί, όμως, μπορούμε να κάνουμε την Φιλοξενία να πρωταγωνιστήσει σε ένα αύριο βιώσιμης οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, με οφέλη για όλους τους Έλληνες, σε όλη την Ελλάδα”.

Ο νομικός σύμβουλος του Σωματείου BaReCa, κ. Δημήτρης Κορωνάκης, ανέφερε: “Οι 84.000 επιχειρήσεις εστίασης της χώρας μας απασχολούν περισσότερους από 400.000 άμεσα εργαζόμενους, καθιστώντας την τον μεγαλύτερο εργοδότη μετά το ελληνικό δημόσιο. Η δύναμη και η δυναμική της εστίασης αποδείχθηκε εν μέσω των lockdown που παρέμεινε κλειστή. Είναι επιτακτική ανάγκη η πολιτεία να αποφορτίσει τους επιχειρηματίες από γραφειοκρατικά προσκόμματα, να μην τους φορτώνει ρόλους λογιστή, δικηγόρου – ακόμα και χωροφύλακα – και να καλλιεργήσει ένα περιβάλλον που οι επιχειρηματίες θα επικεντρώνονται στη λειτουργία και την εξέλιξη της επιχείρησής τους”.

O πρόεδρος της Hellenic Bartenders Association, κ. Δημήτρης Ζάππας, επεσήμανε: “Οι χιλιάδες εργαζόμενοι στα σημεία επιτόπιας κατανάλωσης δημιουργούμε αξία για τις επιχειρήσεις που μας απασχολούν, για το τουριστικό προϊόν της χώρας, για την παροχή κορυφαίων εμπειριών στο κοινό. Περνώντας σταδιακά στη μετά-Covid εποχή, οι Έλληνες bartenders δίνουμε, μαζί με τους φορείς της εστίασης και της φιλοξενίας, το ‘παρών’ στον διάλογο για ένα βιώσιμο μέλλον για τον κλάδο”.

Ο ιδρυτής της Bar Academy και επικεφαλής της διοργάνωσης του Athens Bar Show, κ. Μπάμπης Καϊδαλίδης, ανέφερε: “Ο θεσμός Athens Bar Show χαιρετίζει την πρωτοβουλία #EimasteEtoimoi, κρατήστε μας θέση!» όπου συναντώνται οι σημαντικότεροι κλάδοι στον τομέα της φιλοξενίας. H επιχείρηση Bar στην Ελλάδα έχει κάνει άλματα στον τομέα της ποιότητας, ενώ παρέχει διαρκώς ευκαιρίες για την απασχόληση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων. Αναμετρηθήκαμε με την πανδημία και τώρα είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε στην ανάπτυξη της ποιοτικής φιλοξενίας στη χώρα μας”.

Ο πρόεδρος της Εν.Ε.Α.Π., κ. Ισίδωρος Ρεβάχ, δήλωσε σχετικά: “Με την πρωτοβουλία ‘#EimasteEtoimoi, κρατήστε μας θέση!’ η Εν.Ε.Α.Π. μαζί με τους σημαντικότερους φορείς στον τομέα Φιλοξενίας απευθύνουμε στην Πολιτεία μία πρόσκληση συνεργασίας με κοινό σκοπό την υγιή και βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεών μας με άμεσο όφελος για την ελληνική οικονομία συνολικά”.

Ο πρόεδρος του ΣΕΑΟΠ, κ. Νίκος Καλογιάννης, ανέφερε: “Το Athens Bar Show αποτελεί μία γιορτή για ένα σημαντικό κομμάτι της εστίασης. Η παρουσία του ΣΕΑΟΠ εδώ επιβεβαιώνει τη στήριξή μας στην πρωτοβουλία «#EimasteEtoimoi, κρατήστε μας θέση». Θέλουμε να συμβάλλουμε όχι απλά στην επανεκκίνηση των επιχειρήσεων εστίασης αλλά στη βιώσιμη ανάπτυξή τους. Τα μέλη του ΣΕΑΟΠ είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, να συνεχίσουμε τον διάλογο με την πολιτεία προκειμένου να υπάρξουν τα απαιτούμενα μέτρα στήριξης για τον κλάδο”.

Στο πλαίσιο της εξωστρεφούς παρουσίας της στο Athens Bar Show, η εκστρατεία #EimasteEtoimoi, Κρατήστε μας Θέση! δημιούργησε στον χώρο της διοργάνωσης το The Bar Spirit Point, ένα σημείο στο οποίο οι παρευρισκόμενοι επαγγελματίες των σημείων επιτόπιας κατανάλωσης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν γύρω από το υπεύθυνο σερβίρισμα αλκοολούχων μέσα από ένα διασκεδαστικό κουίζ, αλλά και να μπουν στην κλήρωση για ένα ταξίδι ανακάλυψης των spirits στη Σκωτία.

12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024
08/07/2024
05/07/2024