Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΚαμπάνια ενημέρωσης της Νομαρχίας Πειραιά για τα δικαιώματα των ταξιδιωτών

Καμπάνια ενημέρωσης της Νομαρχίας Πειραιά για τα δικαιώματα των ταξιδιωτών

Με στόχο οι πολίτες να είναι απόλυτα ενημερωμένοι για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που θα αναζητήσουν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, ξεκίνησε την Παρασκευή 11 Ιουλίου, η μεγάλη […]

Με στόχο οι πολίτες να είναι απόλυτα ενημερωμένοι για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που θα αναζητήσουν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, ξεκίνησε την Παρασκευή 11 Ιουλίου, η μεγάλη ενημερωτική καμπάνια που κάθε καλοκαίρι<...>πραγματοποιεί η Νομαρχία Πειραιά για τα δικαιώματα των ταξιδιωτών-καταναλωτών.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας που φέτος πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις καταναλωτικές οργανώσεις ΚΕ.Π.Κ.Α- Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών και ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας και έχει ως σύνθημα «Διακοπές με εισιτήριο την ενημέρωση» εκατοντάδες ενημερωτικά φυλλάδια μοιράστηκαν στους επιβάτες της ακτοπλοΐας του μεγάλου λιμανιού, από πολυπληθές κλιμάκιο της Νομαρχίας, παρουσία του Νομάρχη Πειραιά, κ. Γιάννη Μίχα, ο οποίος συνοδευόταν από τον αντιπρόεδρο της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδας ΙΝΚΑ, κ. Γιάννη Ανουσάκη, τους Αντινομάρχες, τον Γενικό Γραμματέα και υπηρεσιακά στελέχη της Νομαρχίας Πειραιά.

Ο Νομάρχης Πειραιά συνομίλησε με ταξιδιώτες, εξήγησε την χρησιμότητα του φυλλαδίου και επεσήμανε την σημασία της ενημέρωσης που είναι το εισιτήριο για καλύτερες και ποιοτικότερες διακοπές. «Είμαστε εδώ, στο λιμάνι του Πειραιά, για πέμπτο καλοκαίρι, συνεχίζοντας την προσπάθειά μας για την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και του δικαιώματος του κάθε πολίτη να απολαμβάνει ποιοτικές και φθηνές διακοπές. Δικαίωμα που ωστόσο καταστρατηγείται συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση» δήλωσε ο Νομάρχης Πειραιά και πρόσθεσε «Γι` αυτό στην Νομαρχία Πειραιά δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην τομέα της ενημέρωσης. Καθιστούμε τον πολίτη – καταναλωτή πιο ισχυρό με την έκδοση ενημερωτικών φυλλαδίων και τον γνωστό πλέον τηλεφωνικό τετραψήφιο αριθμό 1570, όπου οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται και να καταγγέλλουν. Σε κάθε περίπτωση οι ταξιδιώτες-καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είναι απροστάτευτοι. Με διαρκείς ελέγχους «εν όρμω» και εν πλω και με εκστρατείες ενημέρωσης, είμαστε και θα είμαστε κοντά τους, ουσιαστικά και αποτελεσματικά».

Ο φετινός οδηγός διακοπών περιέχει χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες για τα δικαιώματα των ταξιδιωτών βάσει της ελληνικής νομοθεσίας. Περιλαμβάνει αναλυτικά τους βασικούς κανόνες για τα καταστήματα εστίασης, απαριθμεί τα προϊόντα των κυλικείων που υπάγονται στην αγορανομική διάταξη, προσδιορίζει την τιμή προϊόντων για όρθιους πελάτες και δίνει χρηστικές συμβουλές για τη μεταφορά με αεροπλάνο και πλοίο, καθώς και για τη διαμονή σε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενα δωμάτια. Δίνονται ακόμη συμβουλές για την σωστή προετοιμασία των καταναλωτών πριν από την άφιξη στον τόπο των διακοπών τους.

Έλεγχοι στα πλοία της ακτοπλοΐας

Εν τω μεταξύ εντατικούς ελέγχους διενεργούν οι ελεγκτές της Νομαρχίας Πειραιά στα πλοία της ακτοπλοΐας με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και των δικαιωμάτων των συμπολιτών μας καταναλωτών. Οι έλεγχοι, προκειμένου να είναι ολοκληρωμένοι, πραγματοποιούνται από μικτά κλιμάκια ελέγχου, συμμετέχουν δηλαδή σε αυτά κτηνίατροι, γεωπόνοι, επόπτες υγείας και υπάλληλοι της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτών (αγορανομικοί έλεγχοι).

Πέρσι και για πρώτη φορά ελεγκτές της Νομαρχίας Πειραιά ταξίδεψαν με πλοία της ακτοπλοΐας εντοπίζοντας σημαντικές αγορανομικές παραβάσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά στη μη διάθεση διατιμημένων προϊόντων. Πέρσι πραγματοποιήθηκαν συνολικά 64 έλεγχοι σε πλοία κατά τη διάρκεια των οποίων εντοπίστηκαν 30 χώροι υγειονομικού ενδιαφέροντος να λειτουργούν χωρίς άδεια και για τον λόγο αυτό εκδόθηκε απόφαση προσωρινής διακοπής λειτουργίας τους, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά 200 κιλά από διάφορα ακατάλληλα τρόφιμα ζωϊκής προέλευσης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024