Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚαταγγελίες-παράπονα του TCVB για την απραξία του ΕΟΤ

Καταγγελίες-παράπονα του TCVB για την απραξία του ΕΟΤ

Με επιστολή του ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γραφείου Συνεδρίων & Επισκεπτών Θεσσαλονίκης, TCVB, κ. Βασίλειος Μπρόβας τονίζει την αδιαφορία του ΕΟΤ για την τουριστική προβολή της πόλης…

Με επιστολή του ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γραφείου Συνεδρίων & Επισκεπτών Θεσσαλονίκης, TCVB, κ. Βασίλειος Μπρόβας τονίζει την αδιαφορία του ΕΟΤ<...> για την τουριστική προβολή της πόλης.

Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει ότι από πέρυσι τον Αύγουστο, στα πλαίσια Προκήρυξης του ΕΟΤ, το TCVB υπέβαλε στις Κεντρικές Υπηρεσίες του ΕΟΤ στην Αθήνα, τρία Σχέδια Δράσης για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού της Θεσσαλονίκης.

`Πληροφορηθήκαμε τον Νοέμβριο ότι η αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης του ΕΟΤ ενέκρινε τα Σχέδια Δράσης μας, πλην όμως παρ` όλες τις ενοχλήσεις μας, οι συνεργάτες του Προέδρου του ΕΟΤ κ. Ιωάννη Πατέλλη με διάφορες αστείες δικαιολογίες αποφεύγουν μέχρι σήμερα να μας ενημερώσουν με ένα επίσημο έγγραφο. Στα Σχέδια Δράσης μας συμπεριλαμβάνεται και η διοργάνωση εκπαιδευτικών ταξιδιών για επιφανείς ευρωπαίους διοργανωτές συνεδρίων και δημοσιογράφους, ώστε να γνωρίσουν την συνεδριακή υποδομή της Θεσσαλονίκης`.

Στην επιστολή το TCVB αναφέρει ακόμα ότι `Η Θεσσαλονίκη έχει την ανάγκη της Dπροβολής της σε διεθνές επίπεδο και ένα από τα εργαλεία της προβολής αυτής είναι η πρόσκληση εξειδικευμένων προσωπικοτήτων της συνεδριακής αγοράς, ώστε `ιδίοις όμμασι` να πεισθούν για την αξιόλογη υποδομή της και να την κατατάξουν στους αποκαλούμενους συνεδριακούς προορισμούς. Οι κατά κόρον εξαγγελίες του ΕΟΤ για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού (την πιο προσοδοφόρα εναλλακτική μορφή του τουρισμού μας) έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την απραξία του, που οφείλεται ενδεχομένως σε αμέλεια και αδιαφορία ή ακόμα και στην απαξιωτική και περιφρονητική συμπεριφορά του στους εκτός Αθηνών πολίτες και φορείς`.

Στην συνέχεια η επιστολή αναφέρει ότι δύο άλλα πρόσφατα γεγονότα επιβεβαιώνουν την συμπεριφορά αυτή της Αθήνας:

  • ότι βρήκε ο ΕΟΤ τα σχετικά κονδύλια για να συγχρηματοδοτήσει την παραγωγή νέας σειράς βερνικιών για τα νύχια(!) που θα φέρουν τα ονόματα ελληνικών νησιών, και
  • επιχορηγούνται από τις δημόσιες δαπάνες με 30 εκ. Euro ή 10,2 δις δρχ. τα ξενοδοχεία Β` κατηγορίας Αθηνών για εκσυγχρονισμό εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων.
  • Η επιχορήγηση αυτή συμπεριλάμβανε – για το θεαθήναι φυσικά – και τα ξενοδοχεία ολυμπιακών πόλεων δηλ. της Θεσσαλονίκης, του Βόλου, των Πατρών και του Ηρακλείου, πλην όμως ο `Αθήνα 2004` δεν βρήκε ούτε ένα ξενοδοχείο της αρεσκείας του σ` αυτές τις πόλεις και έτσι με την αθηναϊκή αυτή ευρεσιτεχνία τα 10,2 δισ δρχ. μοιράζονται μόνο στα αθηναϊκά ξενοδοχεία.

    Τελειώνοντας η επιστολή τονίζει ότι `για μας είναι εντελώς αδιανόητο στην Ελλάδα του 2003 να παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα που προκαλούνε και θλίψη και αγανάκτηση. Για τους εν Αθήναις αρμόδιους είναι εντελώς αυτονόητο`.

    Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

    Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

    Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

    Ετικέτες
    26/04/2024
    25/04/2024
    24/04/2024
    23/04/2024
    22/04/2024
    19/04/2024