Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΛήψη γενναίων μέτρων για ενίσχυση της ασφάλειας ζητούν οι ξενοδόχοι
Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος-Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων

Λήψη γενναίων μέτρων για ενίσχυση της ασφάλειας ζητούν οι ξενοδόχοι

Από την πρώτη στιγμή, σύσσωμος, ο ξενοδοχειακός κλάδος εκδήλωσε τη λύπη του για την απώλεια των δύο συνανθρώπων μας στο τραγικό περιστατικό της Σαντορίνης. Η απώλεια όμως αυτή και τα όσα επακολούθησαν, όπως τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων

Από την πρώτη στιγμή, σύσσωμος, ο ξενοδοχειακός κλάδος εκδήλωσε τη λύπη του για την απώλεια των δύο συνανθρώπων μας στο τραγικό περιστατικό της Σαντορίνης. Η απώλεια όμως αυτή και τα όσα επακολούθησαν, όπως τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση<...>του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων – οφείλει να κινητοποιήσει όλους μας, τόσο την Πολιτεία όσο και τους θεσμικούς και ιδιωτικούς φορείς που εμπλέκονται στον τουρισμό, για τη λήψη γενναίων μέτρων με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας και τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων υποδοχής και διαχείρισης των επισκεπτών στη χώρα μας.

Σε περιόδους αιχμής οι πύλες εισόδου της χώρας, αλλά και η προσβασιμότητα σε καθιερωμένους τουριστικούς προορισμούς καθίσταται εδώ και χρόνια μια επίπονη διαδικασία για τα εκατομμύρια των επισκεπτών του ελληνικού τουρισμού. Είναι εμφανές, πλέον, κατά τους ξενοδόχους ότι, εάν επιζητούμε μια ασφαλή και με μακροπρόθεσμο ορίζοντα ανάπτυξη του τουριστικού τομέα, πρέπει να αντιμετωπιστούν με δημόσιο διάλογο όλες οι γκρίζες ζώνες που υπάρχουν και οι οποίες ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργήσουν ανάγκη χειρισμού μικρών ή μεγαλύτερων κρίσεων.

Ως προς τη διαχειριστική επωδό της υπόθεσης, οι κορυφαίες οργανώσεις του ξενοδοχειακού κλάδου, σε συνεργασία με τους αρμόδιους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, παρακολουθούν και πιέζουν προς την κατεύθυνση της πλήρους αποκατάστασης του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Σαντορίνης και θα παράσχουν κάθε νομική βοήθεια προς τα μέλη τους για την αντιμετώπιση των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιουργήθηκαν και ενδεχομένως να επηρεάσουν την λειτουργία τους.

Τέλος, με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με τη λειτουργία της ξενοδοχειακής επιχείρησης του ομίλου Louis στην Κέρκυρα, η οποία αποτελεί ένα ανεξάρτητο ζήτημα, η θέση του κλάδου είναι ότι το συγκεκριμένο ξενοδοχείο πρέπει να αντιμετωπιστεί με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και να επιτραπεί η λειτουργία του, εφόσον έχει εξασφαλίσει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις ασφαλείας. Για την απόδοση τυχόν ευθυνών σ’ αυτούς που προκάλεσαν την τραγική απώλεια των δύο ανηλίκων Βρετανών θα αποφανθεί η ελληνική δικαιοσύνη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024