Τελευταία νέα
HomeΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜ. Κόνσολας: 'Αυτές είναι οι προτεραιότητες για εθνική πολιτική στον τουρισμό'
Τουριστική πολιτική

Μ. Κόνσολας: 'Αυτές είναι οι προτεραιότητες για εθνική πολιτική στον τουρισμό'

Για θεσμοθέτηση ενός νέου χωροταξικού για τον τουρισμό, απλοποίηση του πλαισίου αδειοδότησης, δημιουργίας Ενιαίας Αρχής για την προώθηση επενδύσεων και καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ 11% για τις υπηρεσίες στον τουρισμό μίλησε στο συνέδριο 'Next is Now – Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Δυνατότητες και Προοπτικές' ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας.

“Ο τουρισμός αποτελεί ένα από τα λίγα πεδία στα οποία μπορεί να συμφωνηθεί και να ασκηθεί μια εθνική πολιτική σε βάθος χρόνου”, επισήμανε ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στο συνέδριο που διοργάνωσαν ο δημοσιογράφος και εκδότης κ. Νίκος Χατζηνικολάου και το enikonomia.gr, με θέμα “Next is Now – Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση! Δυνατότητες και Προοπτικές”.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρθηκε στις προκλήσεις, αλλά και τις προτεραιότητες που πρέπει να έχει μια Εθνική Πολιτική για τον Τουρισμό, επισημαίνοντας την ανάγκη:
“α) να προσελκύσουμε επισκέπτες υψηλού εισοδήματος μέσα από επενδύσεις μεγάλης κλίμακας, με τη θεσμοθέτηση ενός νέου χωροταξικού για τον τουρισμό.
β) να απλοποιηθεί το πλαίσιο αδειοδότησης και να δημιουργηθεί μια Ενιαία Αρχή για την προώθηση επενδύσεων, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από τα εμπλεκόμενα υπουργεία.
γ) να τερματιστεί ο παραλογισμός της υπερφορολόγησης στο τουριστικό προϊόν, με πρώτο βήμα την καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ για τις υπηρεσίες στον τουρισμό της τάξης του 11%”.

Ο κ. Κόνσολας έστειλε το δικό του μήνυμα για την επόμενη μέρα του ελληνικού τουρισμού, τονίζοντας: “Ο τουρισμός είναι η δημιουργική Ελλάδα. Αυτή η Ελλάδα πρέπει να βγει μπροστά. Αυτή είναι η Ελλάδα που μας ενώνει”.

19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024