Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜε δυσκολίες ο χειμερινός τουρισμός στη Ρόδο

Με δυσκολίες ο χειμερινός τουρισμός στη Ρόδο

ΡΟΔΟΣ – Δύσκολη αναμένεται η χειμερινή τουριστική περίοδος στη Ρόδο σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα εκτιμήσεις των τουριστικών φορέων και ξενοδόχων του νησιού. Μόνο η Ολλανδική Transavia σκοπεύει να διατηρήσει […]

ΡΟΔΟΣ – Δύσκολη αναμένεται η χειμερινή τουριστική περίοδος στη Ρόδο<.> σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα εκτιμήσεις των τουριστικών φορέων και ξενοδόχων του νησιού<...>.
Μόνο η Ολλανδική Transavia σκοπεύει να διατηρήσει τις δύο ναυλωμένες πτήσεις της την εβδομάδα, χωρίς όμως από μόνες τους να είναι αρκετές για να γεμίσουν τα 40 περίπου ξενοδοχεία που παραμένουν ανοικτά.

Οι Βέλγοι tour operators σταμάτησαν για φέτος να στέλνουν τουρίστες στο νησί, οι Ισραηλινοί δεν έχουν ακόμα αποφασίσει, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει για – μικρό όμως αριθμό – ιαπωνικά γκρουπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι σκοπός των Ισραηλινών είναι να συνδέσουν το Τελ Αβιβ με την Κωνσταντινούπολη, την Λάρνακα, και την Ρόδο, για επισκέψεις στα καζίνο, αλλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην χώρα τους αναστέλλουν τα σχέδια για τουρισμό.

Οι ξενοδόχοι της πόλης της Ρόδου κάνουν μια προσπάθεια να στηρίξουν τον χειμερινό τουρισμό και 40 περίπου μονάδες θα παραμείνουν φέτος το χειμώνα ανοικτές. Από τα 5.000 περίπου κρεβάτια που αναλογούν τα 3.000 βρίσκονται σε ξενοδοχεία πολυτελείας και πρώτης κατηγορίας.

Από την μεριά της η ΠΡΟΤΟΥΡ σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου κάνει μια καμπάνια ενημέρωσης των tour operators και των τουριστικών πρακτόρων για τις δυνατότητες που διαθέτει το νησί για δραστηριότητες στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Για τον σκοπό αυτό, εκδίδει ένα πληροφοριακό εγχειρίδιο 82 σελίδων 'Travel Agents Product Manual' που διανέμει απευθείας, και μέσω εκθέσεων, σε T.Os και T.A's του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τον κ. Μηναΐδη, πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, πιο σαφή εικόνα για το πώς τελικά θα κινηθεί η χειμερινή τουριστική περίοδος 2000-2001 στη Ρόδο, αναμένεται να έχουμε στο τέλος του Νοεμβρίου.

Πάντως, μέχρι σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, ο χειμερινός τουρισμός τουλάχιστον από πλευράς αεροπορικών αφίξεων επιβατών εξωτερικού παρουσιάζει αυξητική πορεία. Συγκεκριμένα, την περίοδο 1997-1998 έφθασαν στο νησί 9.480 επιβάτες, το 1998-1999 έφθασαν 14.437, ενώ το 1999-2000 ο ρυθμός αύξηση μειώθηκε και οι επιβάτες έφθασαν τους 15.017. Όμως, αξίζει να σημειωθεί ότι την περσινή περίοδο, οι 10.475 επιβάτες ήταν Ισραηλινοί, οι 1.609 Ολλανδοί, και μόλις οι 584 Βέλγοι.

Το θετικό είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί αύξηση των Ελλήνων που ταξιδεύουν κυρίως για επαγγελματικούς λόγους την χειμερινή περίοδο, λόγω της βελτίωσης των αεροπορικών συνδέσεων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024