Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜεγάλα ποσοστά ακυρώσεων στα κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας
Ένωση Ξενοδόχων Αθήνας - Αττικής

Μεγάλα ποσοστά ακυρώσεων στα κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας

Σε δηλώσεις προέβη ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Αθήνας – Αττικής, ΕΞΑ-Α κ. Γιάννης Ρέτσος μετά από συνάντηση εργασίας που είχε μαζί με όλους τους φορείς τουρισμού με τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Aρη Σπηλιωτόπουλο και τόνισε ότι την περασμένη εβδομάδα οι ακυρώσεις έχουν ξεπεράσει το 80% και το 90% στα κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας…

Σε δηλώσεις προέβη ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Αθήνας – Αττικής, ΕΞΑ-Α κ. Γιάννης Ρέτσος μετά από συνάντηση εργασίας<…> που είχε μαζί με όλους τους φορείς τουρισμού με τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο και τόνισε ότι την περασμένη εβδομάδα οι ακυρώσεις έχουν ξεπεράσει το 80% και το 90% στα κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ρέτσος είπε χαρακτηριστικά ότι αυτή τη στιγμή η Ένωση μαζεύει τα στοιχεία οπότε δεν έχει ακριβή νούμερα ακυρώσεων. «Υπάρχουν ξενοδοχεία στην Αθήνα τα οποία υπέστησαν υλικές ζημιές, θεωρούμε ότι αυτές έρχονται σε δεύτερη μοίρα, είναι ζημιές οι οποίες αποκαθίστανται. Το χειρότερο είναι ότι έχει πληγεί η εικόνα της πόλης μας τουριστικά, οι ακυρώσεις έρχονται κάθε μέρα και προστίθενται σωρευτικά. Και, εκείνο που περισσότερο από όλα φοβόμαστε, είναι πόσο αυτή η εικόνα η σημερινή μπορεί να εξελιχθεί σε ένα πρόβλημα, το οποίο θα είναι πρόβλημα των επόμενων μηνών», συνέχισε.

Σχετικά με την συνάντηση, ο κ. Ρέτσος δήλωσε ότι «εκθέσαμε στον Υπουργό την κατάσταση που παρουσιάζουν τα ξενοδοχεία της Αθήνας τις μέρες που διανύουμε και τις διαφαινόμενες προοπτικές για τον τουρισμό της πόλης μας οι οποίες αυτή τη στιγμή δεν είναι ευοίωνες. Ζητήσαμε από τον Υπουργό τη στήριξή του για τα οικονομικά θέματα που έχουμε θέσει με υπόμνημά μας στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας αλλά και τη βοήθειά του για την αντιστροφή, κυρίως σε διεθνές επίπεδο, της εικόνας που αυτή τη στιγμή παρουσιάζει η πόλη μας και τουριστικά αλλά και γενικότερα.»

Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Aρης Σπηλιωτόπουλος μετά την συνάντηση τόνισε ότι «είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα με τα τελευταία επεισόδια δεν δημιουργείται μία καλή εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό. Και αυτό, βεβαίως, με την σειρά του, μπορεί να έχει επιπτώσεις στην ροή των επισκεπτών αυτήν την περίοδο και, επίσης, μπορεί να έχει επιπτώσεις στην μετακίνηση του εσωτερικού τουρισμού προς την Αθήνα. Έτσι, λοιπόν, έπρεπε να διατρέξουμε μία ακόμη φορά τα ζητήματα και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, τι επιπρόσθετες ενέργειες και κινήσεις χρειάζονται, έτσι ώστε να βοηθήσουμε την κίνηση από την Ελλάδα και το εξωτερικό προς την Αθήνα. Βέβαια, όλα αυτά, μαζί με το γεγονός ότι χρειάζονται πρωτοβουλίες για να βοηθήσουμε κάποιες επιχειρήσεις που έχουν ήδη θιγεί. Με πολύ μεγάλη χαρά άκουσα ότι και ο Δήμος της Αθήνας αντιλαμβάνεται ότι, πράγματι, μπορεί να ανακουφίσει τους ξενοδόχους της Αθήνας με την προσωρινή, έστω, αναστολή του τέλους παρεπιδημούντων. Είναι μία πρόταση που και εμείς έχουμε κάνει και είμαστε στην ίδια κατεύθυνση. Όπως χρειάζεται, και από την άλλη πλευρά, συντεταγμένη η Πολιτεία να προχωρήσει, προκειμένου, πράγματι, να βοηθήσουμε όλες τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τα τελευταία γεγονότα και πάνω απΆ όλα να βοηθήσουμε την εικόνα της Ελλάδος.»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το μέγεθος του πλήγματος των τουριστικών επιχειρήσεων της Αθήνας, ο Υπουργός είπε ότι δεν μπορεί να απαντήσει με ποσοστό και δήλωσε ότι «Σημασία έχει το γεγονός ότι, όταν θίγεται η εικόνα μίας χώρας και μίας πόλης, εμείς, από την δική μας πλευρά, έχουμε κάθε λόγο να σπεύδουμε, να συζητούμε και να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες προκειμένου να βοηθήσουμε, όσο είναι δυνατόν, και να δώσουμε και πάλι την εικόνα μίας Αθήνας που είναι μία πόλη ασφαλής. Γιατί, κατά κύριο λόγο, αυτό έχει θιγεί.»

Τέλος, σχετικά με τα γεγονότα στην Αθήνα και με τα μέτρα που ετοιμάζονται ο κ. Σπηλιωτόπουλος είπε χαρακτηριστικά ότι «Τα τελευταία γεγονότα ήταν θλιβερά, πρωτόγνωρα για την ιστορία της Αθήνας και, θα έλεγα, ήταν και μία προσβολή για την Ιστορία της Δημοκρατίας που έχει αυτός ο τόπος. Αυτά τα γεγονότα αμαύρωσαν την εικόνα της Αθήνας των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου δημιουργήσαμε την εικόνα μίας πολιτισμένης πόλης, μίας πόλης με μεγάλη ασφάλεια και αυτό ήταν το δικό μας συγκριτικό πλεονέκτημα. Ακόμα και όταν υπήρχε ακρίβεια, λέγαμε ότι η Αθήνα, τουλάχιστον, παρέχει ασφάλεια. Σε αυτό το πλεονέκτημα βάλανε ένα ερωτηματικό, έστω και προσωρινό. Γιατί εμείς πιστεύουμε ότι αυτά τα γεγονότα είμαι μία παρένθεση, ότι η ελληνική κοινωνία είναι ώριμη και όλοι και όλες μαζί, Πολιτεία και πολίτες και, πάνω απΆ όλα, η ώριμη κοινωνία, θα περιφρουρήσει αυτό που κερδίσαμε, δηλαδή την ασφάλεια, και μέσω αυτού την εικόνα της Ελλάδας.»

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024