Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝ. Αγγελόπουλος: Οι τράπεζες αρνούνται να δώσουν κεφάλαια κίνησης
ΣΕΤΕ

Ν. Αγγελόπουλος: Οι τράπεζες αρνούνται να δώσουν κεφάλαια κίνησης

“Οι τράπεζες, εκτός λίγων εξαιρέσεων εκείνων που έχουν διοικητές διοριζόμενους, έχουν εκλεκτική πολιτική στις δανειοδοτήσεις των επιχειρήσεων”, τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο κ. Νίκος Αγγελόπουλος, πρόεδρος του ΣΕΤΕ (Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), γεγονός που δυσχεραίνει τη θέση των τουριστικών επιχειρήσεων, και ιδίως των ξενοδοχείων, αφού…

«Οι τράπεζες, εκτός λίγων εξαιρέσεων εκείνων που έχουν διοικητές διοριζόμενους, έχουν εκλεκτική πολιτική στις δανειοδοτήσεις των επιχειρήσεων», τόνισε<...> χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο κ. Νίκος Αγγελόπουλος πρόεδρος του ΣΕΤΕ (Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), γεγονός που δυσχεραίνει τη θέση των τουριστικών επιχειρήσεων, και ιδίως των ξενοδοχείων, αφού οι συναλλαγές του 2008 με τους Tour Operators αργούν πολύ να κλείσουν από πλευράς εξόφλησης, και οι προκαταβολές που οφείλουν να καταβάλουν δεν τηρούνται αλλά υπάρχουν τυπικά στα συμβόλαια. “Στόχος των τραπεζών είναι να πληρώσουν τα ομόλογα τους. Έτσι τα χρήματα που περισσεύουν και μπορούν να δοθούν στις τουριστικές επιχειρήσεις είναι μικρότερα από αυτά που ακούγονται και τα περισσότερα πάνε επιλεκτικά”, εξήγησε.

Ο κ. Αγγελόπουλος τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες είναι οικογενειακές και ευέλικτες, αλλά με τις μεγάλες. “Οι εργαζόμενοι των μεγάλων επιχειρήσεων είναι που δεν πληρώνονται γιατί αυτές έχουν το πρόβλημα”, είπε. Το θέμα με τις μεγάλες επιχειρήσεις έθιξε και ο πρόεδρος της ΠΟΞ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων), κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, ο οποίος τόνισε ότι το 2009 αν και αρκετές επιχειρήσεις έχουν προβλήματα ρευστότητας, καμία μεγάλη ξενοδοχειακή επιχείρηση δεν πρέπει να κλείσει γιατί θα δούμε φαινόμενα ντόμινο.

Η θέση του κ. Αγγελόπουλου είναι ότι οι τράπεζες θα πρέπει να αλλάξουν πρακτική, ενώ τα εγγυημένα κεφάλαια που έχει υποσχεθεί ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας καθυστερούν. Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι σοβαρότατες επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου θα είναι σε αδιέξοδο, αν δεν βρεθεί άμεσα λύση από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και την Τράπεζα της Ελλάδος η οποία έχει τα εργαλεία και πρέπει να τα χρησιμοποιήσει σε αυτή την περίοδο κρίσης. Μάλιστα είπε πολύ χαρακτηριστικά ότι “η πίεση δεν είναι τόσο αποτελεσματική προς τις τράπεζες. Η συμπεριφορά των ιδιωτικών τραπεζών είναι απαράδεκτη! Οι τράπεζες δείχνουν αρνητισμό να δώσουν με δικό τους ρίσκο χρήματα, περιμένουν τα εγγυημένα κεφάλαια. Σε αυτό το σημείο η Τράπεζα της Ελλάδος πρέπει να πιέσει τις άλλες τράπεζες”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024