Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜια νέα πρωτότυπη λεωφορειακή γραμμή εγκαινίασε χτες ο Λιάπης

Μια νέα πρωτότυπη λεωφορειακή γραμμή εγκαινίασε χτες ο Λιάπης

Τα εγκαίνια μιας νέας πρωτότυπης λεωφορειακής γραμμής πραγματοποίησε χτες ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια νέα γραμμή του ΟΑΣΑ, που στόχο έχει να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης, δίνοντας την ευκαιρία σε επισκέπτες…

Τα εγκαίνια μιας νέας πρωτότυπης λεωφορειακής γραμμής πραγματοποίησε χτες ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης.<...>Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια νέα γραμμή του ΟΑΣΑ, που στόχο έχει να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης, δίνοντας την ευκαιρία σε επισκέπτες και κατοίκους της Αθήνας να γνωρίσουν τα αξιοθέατα της πόλης.

Στα πλαίσια των εγκαινίων, ο Υπουργός κ. Λιάπης ανέφερε τα ακόλουθα:

“Η Αθήνα αποκτά σήμερα μια νέα λεωφορειακή γραμμή, πρωτότυπη θα έλεγα, με στόχο να γνωρίσουν οι Αθηναίοι, αλλά και οι ξένοι επισκέπτες τα αξιοθέατα της πόλης, τα μνημεία και τα μουσεία και αναμφίβολα να αναδείξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά. Η νέα γραμμή `Τα αξιοθέατα της Αθήνας` χρησιμοποιεί σύγχρονα λεωφορεία, με πλήρη εφαρμογή της τηλεματικής, είναι συνδεδεμένα με δορυφόρο έτσι ώστε οι επιβάτες να μπορούν να ενημερώνονται για την επόμενη στάση της διαδρομής που έχει ορισμένα ιστορικά χαρακτηριστικά και να επιλέγουν που θα κατέβουν.

Είναι μια πιλοτική προσπάθεια δύο μηνών και εάν πετύχει και το `αγκαλιάσει` ο κόσμος, το επόμενο καλοκαίρι θα αγοράσουμε διώροφα ανοικτά λεωφορεία, για να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους επισκέπτες της πόλης, αλλά και τους ίδιους τους κατοίκους. Είναι μια προσπάθεια που πρέπει να `αγκαλιάσουμε` όλοι, διότι αναδεικνύει πραγματικά τη σύγχρονη Αθήνα με τα πολιτιστικά της κέντρα και με το ένδοξο ιστορικό της παρελθόν. Η Αθήνα, όπως λέω συχνά, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης“.

Ερωτηθείς στη συνέχεια να σχολιάσει δημοσίευμα που αφορά σε διπλασιασμό των εισιτηρίων των αστικών λεωφορείων, αλλά και την εξέλιξη του διαγωνισμού πώλησης της Ο.Α., ο κ. Λιάπης δήλωσε ότι μέσα στο χρόνο δεν θα υπάρχουν αυξήσεις των εισιτηρίων. Είναι κοινωνικό αγαθό και θέλουμε να ενισχύσουμε την καθημερινότητα του πολίτη. Και είναι `όνειρα θερινής νυκτός` τα σενάρια για διπλασιασμό των εισιτηρίων. Δεν παίζει αυτό το σενάριο για του χρόνου”.

Τέλος, όσον αφορά στις εξελίξεις στην Ο.Α., ο Υπουργός ανέφερε ότι “η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, στόχος μας είναι η ιδιωτικοποίηση, στόχος μας είναι να διασωθεί η Ολυμπιακή.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024