Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝέος πρόεδρος και μέλη στο ανανεωμένο ΔΣ του ΣΕΤΕ

Νέος πρόεδρος και μέλη στο ανανεωμένο ΔΣ του ΣΕΤΕ

Νέο πρόεδρο και διοικητικό συμβούλιο εξέλεξε η Ένατη Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) εχθές στο ξενοδοχείο Holiday Inn. O Σταύρος Ανδρεάδης είναι ο νέος πρόεδρος του […]

Νέο πρόεδρο και διοικητικό συμβούλιο εξέλεξε η Ένατη Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων<...> (ΣΕΤΕ<.>) εχθές στο ξενοδοχείο Holiday Inn.

O Σταύρος Ανδρεάδης είναι ο νέος πρόεδρος του ανανεωμένου ΔΣ του ΣΕΤΕ που εκλέχθηκε από τις χθεσινές αρχαιρεσίες κατά τις εργασίες της Ένατης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ. Τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ είναι: Γενικός Γραμματέας: Γιώργος Βερνίκος,
Αντιπρόεδροι: Νίκος Αγγελόπουλος, Θεόδωρος Βασιλάκης, Στέλιος Γκολέμης και Ντία Καψή,
Ταμίας: Τάσος Κούμανης,
Μέλη: Χρήστος Αντωνίου, Στέφανος Βούλγαρις, Αργύρης Δούκας, Κωνσταντίνος Κουλουβάτος, Τζίνα Μαμιδάκη, Γιώργος Τσιλίδης, Τριαντάφυλλος Βενετόπουλος, Εμμανουήλ Γκιάλας, Γιώργος Καλοφωλιάς, Κώστας Κωσταντινίδης, Αλέξανδρος Παναγόπουλος και Ιωάννης Ρέτσος.
Οι τελευταίοι πέντε, είναι οι νεοεισελθόντες στο ΔΣ. Αναπληρωματικός εξελέγη ο Θεόδουλος Θεοδούλου.

Η Γενική Συνέλευση ανακήρυξε επίσης το Σπύρο Κοκοτό, ως Επίτιμο Πρόεδρο του ΣΕΤΕ, τιμώντας τον για την δεκαετή προσφορά του στο Σύνδεσμο και τις υπηρεσίες του στον ελληνικό τουρισμό.

Ο νέος Πρόεδρος κ. Σταύρος Ανδρεάδης, μιλώντας κατά τη διάρκεια της ανοικτής συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης, αφού έκανε μια σύντομη αναφορά στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, τόνισε την ανάγκη διαμόρφωσης μιας σταθερής και μακροπρόθεσμης τουριστικής στρατηγικής, όπου ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα είναι το εργαλείο-κλειδί και η πάταξη της παραοικονομίας του τουρισμού, απαραίτητη προϋπόθεση.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σ. Ανδρεάδης στη σημασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 για τον Τουρισμό και την ανάγκη σύνδεσης τους με τη προβολή του ελληνικού τουρισμού, επαναφέροντας την πρόταση του ΣΕΤΕ για την συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την ίδρυση μιας ΑΕ για τη διαφήμιση. Ασκώντας εποικοδομητική κριτική στη Κυβέρνηση, ανέφερε σαν θετικά βήματα τόσο το πρόγραμμα τουριστικής πολιτικής όσο και τη χρηματοδότηση της διαφήμισης από τα έσοδα των καζίνο, σημειώνοντας ότι μετά τη διαγνωστική, πρέπει να ακολουθήσουν θεραπευτικές και αναπτυξιακές δράσεις. Στο αναγκαίο πλαίσιο συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ο κ. Σ. Ανδρεάδης τοποθέτησε επίσης το θέμα των εργασιακών ρυθμίσεων και της ανταποδοτικότητας των τελών παρεπιδημούντων, με στόχο την αύξηση της απασχόλησης, της βελτίωσης της ποιότητας και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των τουριστικών επιχειρήσεων και προορισμών. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου του νέου αεροδρομίου, ο κ. Σ. Ανδρεάδης, εξέφρασε την αγωνία του ΣΕΤΕ για την κατάσταση στις αερομεταφορές, τονίζοντας τις ανάγκες εκσυγχρονισμού και των περιφερειακών αεροδρομίων. Τέλος, ο νέος Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, δίδοντας το στίγμα της πολιτικής του Συνδέσμου, σημείωσε ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού την συνένωση των δυνάμεων όλων των φορέων στα πολλά κοινά που τους ενώνουν και τη συνεργασία τους με τη Πολιτεία.

Ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Σπύρος Κοκοτός, αφού έκανε μια σύντομη αναφορά στο ρόλο και έργο του ΣΕΤΕ, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, ο ΣΕΤΕ θα εξακολουθήσει να εκφράζει τους δυναμικούς τουριστικούς επιχειρηματίες, με γνώμονα πάντα την ποιοτική ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ, στην οποία επίσημος ομιλητής ήταν ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Χριστοδουλάκης, έδωσε το παρόν το σύνολο του τουριστικού κόσμου καθώς και πλήθος προσωπικοτήτων του πολιτικού και οικονομικού χώρου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024