Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟι πιο επικίνδυνοι δρόμοι ολόκληρης της Ευρώπης χωρίς κατάλληλη αστυνόμευση
Κατάθεση σχετικής ερώτησης από Παπαγιαννάκη και Τσούκαλη

Οι πιο επικίνδυνοι δρόμοι ολόκληρης της Ευρώπης χωρίς κατάλληλη αστυνόμευση

“Οι οκτώ από τις δεκατρείς περιφέρειες της χώρας μας είναι στον κατάλογο των 20 πιο επικίνδυνων περιφερειών σε τροχαία δυστυχήματα στην Ευρώπη! Είναι πραγματικά απίστευτο ένα από τα πιο σύγχρονα […]

“Οι οκτώ από τις δεκατρείς περιφέρειες της χώρας μας είναι στον κατάλογο των 20 πιο επικίνδυνων περιφερειών σε τροχαία δυστυχήματα στην Ευρώπη! Είναι πραγματικά απίστευτο ένα από τα πιο σύγχρονα έργα γεφυροποιΐας στον κόσμο, η γέφυρα<...>Ρίου – Αντιρρίου, να συνδέει δύο από τους χειρότερους και πιο επικίνδυνους δρόμους στην Ευρώπη, με την κατ’ ευφημισμό Εθνική Οδό (ΕΟ) Κορίνθου – Πατρών να είναι «επάξια» ο χειρότερος δρόμος όλων!”. Ανέφεραν χαρακτηριστικά οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ.κ. Μιχάλης Παπαγιαννάκης και Νίκος Τσούκαλης, σε σχετική ερώτηση τους προς τους Υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Εσωτερικών και Μεταφορών.

Δεδομένου ότι τα τελευταία τέσσερα μόνο χρόνια από το 120ο έως το 129ο χιλιόμετρο έγιναν 900 δυστυχήματα, σύμφωνα με τους βουλευτές, “είναι προκλητική η απουσία σύγχρονων τρόπων αστυνόμευσης, ο περιορισμένος αριθμός περιπολικών που βεβαιώνουν παραβάσεις στα «ασφαλή» κομμάτια της Ε.Ο. με προφανή εισπρακτικό σκοπό και όχι αυτόν της αποθάρρυνσης παραβάσεων που στοιχίζουν ζωές. Σίγουρα η κυκλοφοριακή παιδεία των οδηγών μας υπολείπεται του μέσου Ευρωπαίου οδηγού και αυτό όσοι από τους Έλληνες πολίτες έχουν οδηγήσει «εκτός» το έχουν εισπράξει. Δεν γίνεται να υπομένουμε την δεξιά λωρίδα των Ε.Ο. ως την πιο γρήγορη και την λωρίδα εκτάκτου ανάγκης μόνο για υπερβάσεις. Ας κάνουμε επιτέλους τον κανόνα …ΚΑΝΟΝΑ!

Βάσει όλων των παραπάνω, οι βουλευτές ρώτησαν τους αρμόδιους Υπουργούς ποια άμεσα μέτρα αστυνόμευσης και ενημέρωσης προτίθενται να λάβουν άμεσα, έτσι ώστε η κίνηση στις Ε.Ο. να διέπεται από κανόνες; (Φορτηγά χωρίς υπερβάσεις στη δεξιά λωρίδα, επιβατικά στη δεξιά λωρίδα και την μεσαία, χρήση της αριστερής λωρίδας μόνο για υπερβάσεις και καμία κίνηση στη λωρίδα εκτάκτου ανάγκης για χρήση και με ανάποδη φορά από ασθενοφόρα, περιπολικά, γερανοφόρα, πυροσβεστικά κτλ).

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/02/2024
23/02/2024
22/02/2024
21/02/2024
20/02/2024
19/02/2024