Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΌλα έτοιμα για το 1ο Φεστιβάλ Κερκυραϊκών Προϊόντων
Συμμετέχουν ντόπιοι παραγωγοί λαδιού, κρασιού, μελιού, κουμ-κουάτ κ.λπ.

Όλα έτοιμα για το 1ο Φεστιβάλ Κερκυραϊκών Προϊόντων

Την τελευταία συνάντηση με τους παραγωγούς που θα εκθέσουν τα προϊόντα τους στο 1ο Φεστιβάλ Κερκυραϊκών Προϊόντων, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Μαΐου στην πάνω Πλατεία είχε ο […]

Την τελευταία συνάντηση με τους παραγωγούς που θα εκθέσουν τα προϊόντα τους στο 1ο Φεστιβάλ Κερκυραϊκών Προϊόντων, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 και<...> 21 Μαΐου στην πάνω Πλατεία είχε ο νομάρχης Κέρκυρας κ. Στέφανος Πουλημένος. Το φεστιβάλ οργανώνεται από τη νομαρχία με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Επιμελητηρίου Κέρκυρα και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας, με ευθύνη της Αντινομαρχίας Ανάπτυξης και του αντινομάρχη κ. Μάκη Σκορδίλη. Συμμετέχουν ντόπιοι παραγωγοί λαδιού, κρασιού, μελιού, σαπουνιού και καλλυντικών με βάση το λάδι, κουμ-κουάτ, συκομαΐδας, διακοσμητικών και χρηστικών σκευών κεραμικής, τυριού φέτας, ξυλόγλυπτων, κερκυραϊκής μπύρας και τσιτσιμπύρας κ.ά.

Ο νομάρχης, σε δήλωσή του ευχαρίστησε την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Επιμελητήριο και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών για την σημαντική συμβολή τους για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης. Επιπρόσθετα, μιλώντας στους παραγωγούς-εκθέτες, τους ευχαρίστησε θερμά για την μεγάλη προθυμία τους να συμμετάσχουν στο πρώτο αυτό Φεστιβάλ στηρίζοντας την πρωτοβουλία που έλαβε η Νομαρχία και τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: “Η πρώτη του είδους αυτή διοργάνωση είναι μια από τις ευτυχέστερες στιγμές της θητείας μας στη Νομαρχία αλλά και από τις προ ευτυχείς στιγμές στη ζωή του τόπου. Και αυτό, διότι δίνει την ευκαιρία στους ντόπιους παραγωγούς να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στο ευρύ κερκυραϊκό κοινό. Η πρωτοβουλία αυτή είναι το πρώτο βήμα για μια εξωστρεφή προσπάθεια, η οποία θα έχει οπωσδήποτε συνέχεια. Το 1ο Φεστιβάλ Κερκυραϊκών Προϊόντων έρχεται να αναγνωρίσει, να προβάλλει και να αναδείξει τα τοπικά προϊόντα του μόχθου και του ιδρώτα, αλλά και των φιλόδοξων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται στον τόπο μας. Έρχεται να ενθαρρύνει και να στηρίξει τους πρωταγωνιστές μιας νέας προσπάθειας η οποία φέρνει στο προσκήνιο την Κέρκυρα που παράγει και δημιουργεί.

Στόχος μας είναι να συνδέσουμε τα τοπικά προϊόντα με τον τουρισμό, να τα αναδείξουμε ως στοιχείο της παραγωγικής και πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου και να δούμε αυτά τα προϊόντα να διατίθενται σε όλες τις μονάδες που παρέχουν υπηρεσίες στους τουρίστες, στα ξενοδοχεία, στα τουριστικά καταλύματα, στα εστιατόρια, στα διάφορα καταστήματα. Να έχουν δηλαδή αυτά τα προϊόντα τη θέση που τους αξίζει στην τοπική ζωή και οικονομία. Είναι ένας κλάδος ο οποίος ξεκινάει με δυναμισμό, ο οποίος είμαι βέβαιος ότι θα αναπτυχθεί στα επόμενα χρόνια. Πιστεύω ότι ο στόχος τον οποίο έχουμε θέσει, να αλλάξουμε τα δεδομένα στη δομή και τη λειτουργία της τοπικής οικονομίας θα πάρει σάρκα και οστά”.

Τέλος, ο νομάρχης κάλεσε τόσο το κερκυραϊκό κοινό όσο και τους επισκέπτες να επισκεφθούν μαζικά την έκθεση, να γευθούν τις κερκυραϊκές γεύσεις και να δουν από κοντά την πρωτοτυπία και τη δημιουργικότητα των κερκυραίων παραγωγών μας.

H έκθεση ξεκινά την Τετάρτη 20 Μαΐου στις 7 το απόγευμα, τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 8 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ενώ την επομένη, Πέμπτη 21 Μαΐου η έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024