Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠαπαρήγα: Δεν θα εγκαταλείψουμε τη θέση για μια δημόσια Ολυμπιακή
Συνάντηση με Ένωση Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας

Παπαρήγα: Δεν θα εγκαταλείψουμε τη θέση για μια δημόσια Ολυμπιακή

«Θα επαναλάβουμε για άλλη μια φορά ότι είμαστε σταθεροί και αμετακίνητοι στη θέση ότι χρειάζεται απολύτως η ύπαρξη μιας κρατικής, μιας δημόσιας «Ολυμπιακής», που να καλύπτει εκατό τοις εκατό όλες τις ανάγκες των πτήσεων στο εσωτερικό της χώρας, χωρίς να υπάρχει ιδιώτης ανταγωνιστής, όπως γίνεται σήμερα, και βεβαίως με την συνεχή προσπάθεια να αναπτύσσονται και οι διεθνείς πτήσεις…

«Θα επαναλάβουμε για άλλη μια φορά ότι είμαστε σταθεροί και αμετακίνητοι στη θέση ότι χρειάζεται απολύτως η ύπαρξη μιας κρατικής, μιας δημόσιας «Ολυμπιακής», που να καλύπτει εκατό τοις εκατό όλες τις ανάγκες<...>των πτήσεων στο εσωτερικό της χώρας, χωρίς να υπάρχει ιδιώτης ανταγωνιστής, όπως γίνεται σήμερα, και βεβαίως με την συνεχή προσπάθεια να αναπτύσσονται και οι διεθνείς πτήσεις, σε όλες τις ηπείρους”. Αυτή παραμένει η θέση του ΚΚΕ, όπως ανέφερε η Γενική Γραμματέας της Κ.Ε., κ. Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη χτεσινή συνάντηση της με την Ένωση Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας.

Όπως ανέφερε: “Γνωρίζουμε ότι υπάρχει μια επιλογή, από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, και από την σημερινή, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς, της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης. Η «Ολυμπιακή», η οποία είναι τώρα κομματιασμένη, έχει χάσει την καθετοποίησή της, ενδεχομένως κινδυνεύει να μην υπάρξει, είτε πωληθεί σε ιδιώτη, είτε συρρικνωθεί ακόμα παραπέρα. Θεωρούμε ότι αυτό το ζήτημα πρέπει να ξεσηκώσει την αντίσταση και τη διεκδίκηση όλου του ελληνικού λαού. Οι συνέπειες θα είναι πάρα πολλές και στην ασφάλεια και στο κόστος και στην εξυπηρέτηση, όπως έχουν δείξει οι εξελίξεις σε όλες τις χώρες που έχουν προχωρήσει σε τέτοιες επιλογές”.

Σε κάθε περίπτωση, κατέληξε η κα Παπαρήγα, το ΚΚΕ θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων ανάλογα με τις εξελίξεις, χωρίς να εγκαταλείπει ούτε τη θέση για μια δημόσια Ολυμπιακή, ούτε όμως και τους εργαζομένους σε μια πιθανή αρνητική εξέλιξη.
Για την αποφυγή δε χειρότερων εξελίξεων, το ΚΚΕ ελπίζει σε ένα γενικότερο μέτωπο αντίστασης και πίεσης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024