Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαραβίαση της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας για απελευθέρωση των χερσαίων μεταφορών καταγγέλλει η ΠΟΕΤ

Παραβίαση της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας για απελευθέρωση των χερσαίων μεταφορών καταγγέλλει η ΠΟΕΤ

Την έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία του συνόλου του κλάδου των τουριστικών γραφείων και πούλμαν της χώρας σχετικά με την πρόθεση ανάθεσης ολόκληρου του συγκοινωνιακού έργου στα ΚΤΕΛ μέχρι το 2016 από την κυβέρνηση, όπως εξήγγειλε την περασμένη Πέμπτη, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών…

Την έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία του συνόλου του κλάδου των τουριστικών γραφείων και πούλμαν της χώρας σχετικά με την πρόθεση ανάθεσης<...>ολόκληρου του συγκοινωνιακού έργου στα ΚΤΕΛ μέχρι το 2016 από την κυβέρνηση, όπως εξήγγειλε την περασμένη Πέμπτη, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, εξέφρασε με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού – ΠΟΕΤ.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

“Η πολιτική της Κυβέρνησης να επιθυμεί να συνεχίσει και επεκτείνει περαιτέρω την μονοπωλιακή κατάσταση στον χώρο του συγκοινωνιακού έργου έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και του υγιούς ανταγωνισμού και συνεχίζει να παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την απελευθέρωση των χερσαίων μεταφορών.

Περαιτέρω η πολιτική αυτή:


  1. Απειλεί να εξαφανίσει τα 4.500 τουριστικά γραφεία της χώρας, πολλά από τα οποία είναι οι ιδιοκτήτες των 5.000 περίπου τουριστικών πούλμαν.
  2. Μειώνει την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού, αφού εξαιτίας των πολιτικών αυτών τα τουριστικά πούλμαν δεν μπορούν να αναπτυχθούν και αντικατασταθούν με νέα σε ικανοποιητικό βαθμό, με αποτέλεσμα ο μέσος όρος ηλικίας τους να είναι αρκετά μεγαλύτερος αυτών των ανταγωνιστριών χωρών.

  3. Στερεί τη δυνατότητα από το επιβατικό κοινό να έχει την επιλογή μεταφοράς και με σύγχρονα τουριστικά πούλμαν, τα περισσότερα από τα οποία μένουν ανενεργά για μισό χρόνο.


Ταυτόχρονα και ενώ το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης εστιάζεται στην ενίσχυση κρατικοδίαιτων σχημάτων, δεν έχει επιδειχθεί, δυστυχώς, έως σήμερα ανάλογο ενδιαφέρον για την κατανόηση και επίλυση των προβλημάτων των Τουριστικών Γραφείων και Πούλμαν, που διαδραματίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη.

Ελπίζουμε ότι τόσο η Κυβέρνηση όσο και το σύνολο των πολιτικού κόσμου θα κατανοήσουν το σοβαρό πρόβλημα, που δημιουργείται από την πρόθεση του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών να συνεχισθεί η απαράδεκτη πολιτική διατήρησης και ενίσχυσης αναχρονιστικών και μονοπωλιακών καταστάσεων σε βάρος μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του τουρισμού ευρύτερα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024