Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠερισσότερος χρόνος για την αποσαφήνιση του ζητήματος της Ολυμπιακής
Κατάθεση στη Βουλή σχετικής τροπολογίας

Περισσότερος χρόνος για την αποσαφήνιση του ζητήματος της Ολυμπιακής

Νέα παράταση της ισχύος των διατάξεων του άρθρου 22 του νόμου 3404/2005, που αφορούν στην απαγόρευση αναγκαστικών μέτρων εις βάρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας έδωσαν την Παρασκευή με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για τη «σύσταση και Καταστατικό της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης»…

Νέα παράταση της ισχύος των διατάξεων του άρθρου 22 του νόμου 3404/2005, που αφορούν στην απαγόρευση αναγκαστικών μέτρων εις βάρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας έδωσαν την Παρασκευή με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας, στο πλαίσιο<...>του νομοσχεδίου για τη «σύσταση και Καταστατικό της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης», οι υπουργοί Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης και Μεταφορών κ. Κ. Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με τις διατάξεις:


  1. Απαγορεύονται οι διαδικασίες και η λήψη μέτρων ατομικής ή συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης (αναγκαστικά μέτρα, προσωρινές διαταγές κ.λπ.) εντός ή εκτός της χώρας, εις βάρος των εταιρειών Ολυμπιακές Αερογραμμές Α.Ε. και Ολυμπιακή Αεροπλοΐα Α.Ε. και οποιουδήποτε περιουσιακού τους στοιχείου, καθώς και κατά παντός παραρτήματος αυτού.
  2. Αναστέλλονται οι τυχόν εκκρεμείς διαδικασίες, καθώς και οι συνέπειες των ανωτέρω μέτρων.


Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας αναφέρεται ότι «επειδή οι λόγοι, για τους οποίους είχε δοθεί η προβλεπόμενη στο άρθρο 35Β του ν. 3492/2006 παράταση της προθεσμίας του άρθρου 22 του ν. 3404/2005, δεν έχουν εκλείψει, καθίσταται αναγκαία η νέα παράταση της προθεσμίας αυτής».

Με την τροπολογία δίνεται περαιτέρω χρόνος, προκειμένου να αποσαφηνιστούν όλες οι παράμετροι που σχετίζονται με την «οριστική επίλυση του χρόνιου προβλήματος» της Ολυμπιακής και των περιουσιακών στοιχείων των εταιριών Ολυμπιακές Αερογραμμές Α.Ε., Ολυμπιακή Αεροπορία-Υπηρεσίες Α.Ε. και Ολυμπιακή Αεροπλοΐα Α.Ε.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024