Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΠετραλιά: Στο κατώφλι μιας νέας δημιουργικής εποχής η Philoxenia

Πετραλιά: Στο κατώφλι μιας νέας δημιουργικής εποχής η Philoxenia

Ομιλία, επισημαίνοντας την σημασία της έκθεσης `Philoxenia 2006` για τον ελληνικό τουρισμό, παρέθεσε χτες η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση της 22ης έκθεσης…

Ομιλία, επισημαίνοντας την σημασία της έκθεσης `Philoxenia 2006` για τον ελληνικό τουρισμό, παρέθεσε χτες η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης,<...>κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση της 22ης έκθεσης.

Όπως ανέφερε η υπουργός “η έκθεση συγκεντρώνει το διεθνές ενδιαφέρον και οι προοπτικές που έχει επιβάλλουν την αμέριστη υποστήριξη του υπουργείου Τουριστικής ανάπτυξης και του ΕΟΤ θα συνδράμουν εντονότερα στις νέες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και υλοποιεί η Helexpo”.

Παράλληλα η υπουργός επισήμανε ότι η Philoxenia βρίσκεται στο κατώφλι μιας νέας δημιουργικής εποχής, σε μια φάση `απογείωσης` προς νέες κατευθύνσεις. Επίσης τόνισε ότι “από την ανάπτυξη του τουρισμού που προβλέπεται μέχρι το τέλος της επόμενης δεκαετίας η Ελλάδα μπορεί να ωφεληθεί σημαντικά, καθώς και θέλει και μπορεί να απαντήσει με σχέδιο και δυναμισμό σε αυτή την κορυφαία πρόκληση”.

Όσον αφορά στο ρόλο της Philoxenia, η κα Υπουργός υπογράμμισε ότι είναι διπλός, σημειώνοντας πως “υπάρχει και η άλλη πλευρά της έκθεσης που πρέπει να αξιοποιήσουμε πιο αποτελεσματικά και με μεγαλύτερη διορατικότητα. Μέσω των παράλληλων και ειδικού χαρακτήρα εκδηλώσεων που πλαισιώνουν κάθε φορά τη διοργάνωσή της, προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες και δυνατότητες για ανάπτυξη συνεργασιών – διακρατικών και επιχειρηματικών- και για εξειδικευμένη ενημέρωση επί θεμάτων τεχνογνωσίας, νέων τάσεων και καινοτόμων εφαρμογών. Και το κυριότερο: να λειτουργεί ως βήμα διαλόγου, ανταλλαγής απόψεων και υποβολής προτάσεων. Ως πεδίο ανάπτυξης και συζήτησης των σκέψεων και του προβληματισμού που απασχολούν τους παράγοντες και τους επιχειρηματίες όλων των κλάδων του τομέα Τουρισμού και Ταξιδιών, από όπου και αν προέρχονται και όπου και αν δραστηριοποιούνται”.

Τέλος, η κα Πετραλιά ανακοίνωσε ότι με πρωτοβουλία της στο πλαίσιο της Philoxenia του Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί Σύνοδος των Υπουργών Τουρισμού των Βαλκανίων, η οποία θα είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα διότι η ενδοχώρα των Βαλκανίων μπορεί να αποτελέσει δεξαμενή για την προσέλκυση νέων τουριστών. Όπως εξήγησε “τα Βαλκάνια ήταν και πρέπει να ξαναγίνουν η δική μας μεγάλη γειτονιά. Ο τουρισμός μπορεί να είναι το τρένο που θα φέρει κοντά διαφορετικούς πολιτισμούς, διαφορετικές κουλτούρες, διαφορετικές θρησκείες. Η ανάπτυξη και η ευημερία των χωρών των Βαλκανίων, των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, περνά μέσα από την τουριστική ανάπτυξη, από την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτουν. Από την καλλιέργεια της ειρηνικής συνύπαρξης και της συνεργασίας τους. Η ενδοχώρα των Βαλκανικών χωρών μπορεί να γίνει η φύτρα νέων μορφών τουρισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024