Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠετραλιά: Τουρισμός και πολιτισμός είναι έννοιες αλληλένδετες
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Πετραλιά: Τουρισμός και πολιτισμός είναι έννοιες αλληλένδετες

Φορέα του μητροπολιτικού κύρους της Αθήνας, πέρα από πόλο πολιτισμού με διεθνή ακτινοβολία χαρακτήρισε το Μέγαρο Μουσικής η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, μιλώντας για τις εκδηλώσεις «Αίθριες Νύχτες», που διοργανώνονται για τρίτη χρονιά τον προσεχή Σεπτέμβριο…

Φορέα του μητροπολιτικού κύρους της Αθήνας, πέρα από πόλο πολιτισμού με διεθνή ακτινοβολία χαρακτήρισε το Μέγαρο Μουσικής η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, μιλώντας για τις<…>εκδηλώσεις «Αίθριες Νύχτες», που διοργανώνονται για τρίτη χρονιά τον προσεχή Σεπτέμβριο, με τη στήριξη του υπουργείου.

“Η πολιτιστική δραστηριότητα αποτελεί πυλώνα της βιομηχανίας των ταξιδιών και του ελεύθερου χρόνου” ανέφερε η κα Πετραλιά, επισημαίνοντας πως “η σύγχρονη πολιτιστική παραγωγή αποτελεί ένα εξίσου σημαντικό μέρος της συνολικής εμπειρίας που προσφέρει η χώρα μας, με τις αρχαιότητες και τα μνημεία της”.

“Είναι ανάγκη το ελληνικό τουριστικό προϊόν να εμπλουτιστεί με γεγονότα που έχουν σημείο αναφοράς τον τόπο. Η νέα διεθνής τάση είναι η ανθρωποκεντρική μορφή του τουρισμού. Ο ταξιδευτής, ο τουρίστας, ο επισκέπτης αυτό που αναζητά είναι οι εμπειρίες, η ανακάλυψη της πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου που επισκέπτεται. Ο τουρισμός και ο πολιτισμός είναι έννοιες αλληλένδετες”. Ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Πετραλιά, τονίζοντας πως ο πολιτιστικός τουρισμός δεν αποτελεί μόνο μια διεθνή τάση με ραγδαία αυξανόμενη δυναμική.

Η άνθιση του πολιτισμού ενισχύει τον τουρισμό. Για αυτό, το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης για ακόμη μια χρονιά στηρίζει τις Αίθριες Νύχτες. “Στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης υποστηρίζουμε ιδιαίτερα την ενίσχυση του τουρισμού των πόλεων. Η Αθήνα πρέπει να δείξει στον κόσμο το νέο της πρόσωπο, αυτό της σύγχρονης, πολυπρόσωπης και πολυδύναμης πρωτεύουσας. Μιας πόλης με επιλογές άριστης ποιότητας. Μιας πόλης που συναγωνίζεται επί ίσοις όροις με όλες τις μεγάλες και ιστορικές ευρωπαϊκές πόλεις. Το Μέγαρο Μουσικής συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση αφενός με τις άρτιες καλλιτεχνικές επιλογές του και αφετέρου με τις υψηλού επιπέδου συνεδριακές υποδομές του. Ο συνεδριακός τουρισμός κατέχει κεντρικό ρόλο στην εθνική στρατηγική που έχουμε θέσει για την τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας” κατέληξε η υπουργός.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024