Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠΟΕΤ: Η προεκλογική περίοδος αναστέλλει αναγκαίες κινήσεις στον τουρισμό

ΠΟΕΤ: Η προεκλογική περίοδος αναστέλλει αναγκαίες κινήσεις στον τουρισμό

Ανοιχτή επιστολή προς τους προέδρους των πολιτικών κομμάτων αλλά και την τουριστική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και του ΕΟΤ απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ) σχετικά με τις επιπτώσεις που έχει η προεκλογική περίοδος που διανύουμε στον ελληνικό τουρισμό…

Ανοιχτή επιστολή προς τους προέδρους των πολιτικών κομμάτων αλλά και την τουριστική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και του ΕΟΤ απέστειλε<...> η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ) σχετικά με τις επιπτώσεις που έχει η προεκλογική περίοδος που διανύουμε στον ελληνικό τουρισμό. Η ΠΟΕΤ κατακρίνει το γεγονός ότι πουθενά δεν συζητιέται στα προεκλογικά παράθυρα της τηλεόρασης το θέμα του τουρισμού και μάλιστα σε περίοδο αντίστροφης πλέον μέτρησης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΤ αναφέρει στην ανοιχτή επιστολή της τα εξής:

“Η Ελλάδα ολόκληρη χορεύει στον ρυθμό της προεκλογικής περιόδου. Το σύνολο των ΜΜΕ, τόσον του γραπτού τύπου, όσο και της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, δεν ασχολούνται παρά μόνο με τα προγνωστικά και τις προεκλογικές συζητήσεις με τους υποψηφίους των κομμάτων.

Η Κυβέρνηση και κατ` επέκταση ο κρατικός μηχανισμός φαίνεται να διανύουν περίοδο αδράνειας, ένα είδος χειμερίας νάρκης. Αυτό διαπιστώνεται ειδικότερα στον χώρο του τουρισμού. Σε μια εποχή που θα έπρεπε να σφραγίζεται από την μέγιστη ένταση των δραστηριοτήτων στο μέτωπο της προβολής και διαφήμισης, αλλά και της εντατικής προετοιμασίας των υποδομών (αεροδρόμια, λιμάνια, ξενοδοχεία, πλοία, τουριστικά λεωφορεία) και του ανθρώπινου δυναμικού.

Όλοι εμείς οι άνθρωποι του τουρισμού παρακολουθούμε κατ` ανάγκη τα τηλεοπτικά παράθυρα και με θλίψη διαπιστώνουμε να μην γίνεται η οποιαδήποτε συζήτηση ή αναφορά, έστω, στο θέμα “τουρισμός”. Πως καταγράφεται το παρόν και πως θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον με τα ζητήματα ποιότητας και ανταγωνισμού. Ασφαλώς, μερικές εξαγγελίες μας βρίσκουν σύμφωνους. Aλλες, αν εκδηλώνονται, μας απογοητεύουν.

Είναι εντυπωσιακό, όσο και δυσάρεστο, ότι τα τηλεοπτικά κανάλια αναβάλλουν από εβδομάδα σε εβδομάδα την πραγματοποίηση εκπομπής με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας μας, ώστε να προβληθούν τα προβλήματα του κλάδου μας, που κατά τα άλλα πανθομολογείται ότι αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της εθνικής μας οικονομίας.

Η νέα τουριστική περίοδος στο Ολυμπιακό σωτήριο έτος 2004 αρχίζει ήδη!. Η μεγάλη διοργάνωση είναι φυσικό να θεωρείται ότι με τους κατάλληλους χειρισμούς, οφείλει-ήδη όφειλε από χρόνια πριν, πλην όμως δεν υλοποιήθηκε ακόμη και μέχρι τώρα, τις παραμονές τέλεσης των αγώνων να κεφαλαιοποιήσει υπέρ του Ελληνικού Τουρισμού την μεγάλη και κατάλληλη προβολή του τόπου μας. Από τα νούμερα που καταγράφονται για το τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα μας προκύπτει μία μίζερη κατάσταση που σε τίποτα δεν θυμίζει τις αντίστοιχες εξελίξεις σε άλλες διοργανώτριες Ολυμπιακές πόλεις- χώρες. Από αυτή και μόνη τη διαπίστωση αντλούνται χρήσιμα διδάγματα.

Οι απώλειες που διαπιστώθηκαν και καταμετρήθηκαν δεν είναι αναπληρώσιμες! Δεν μας μένει παρά να κοιτάξουμε το παρόν και το άμεσο μέλλον.
Θα θέλαμε παρά την παρατηρούμενη προεκλογική κατάσταση, να παρακαλέσουμε από τώρα την νέα κυβέρνηση που θα αναδειχθεί σε λίγο από την λαϊκή ψήφο, με σύσσωμο τον κυβερνητικό και κρατικό μηχανισμό, συναρμόδια υπουργεία (Ανάπτυξης, Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Μεταφορών & Επικοινωνιών, Εμπορικής Ναυτιλίας) και αρμόδιες αρχές να θέσουν σε άμεση προτεραιότητα το μείζον ζήτημα του τουρισμού.

Το Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού που αποβλέπει στη δημιουργική και ουσιαστική συνεργασία του κρατικού και ιδιωτικού τομέα, επιβάλλεται προ πάσης άλλης ενέργειας να απαλλαγεί από τα προβλήματα και τις αδυναμίες που το χαρακτήρισαν μέχρι τώρα. Το ευρύ κοινό, στο άκουσμα του όρου “Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού” αισθάνεται δέος και λίγο πολύ εννοεί ότι αυτό είναι το κορυφαίο όργανο που χαράσσει γραμμή πλεύσης για την τουριστική μας βιομηχανία. Ατυχώς η πραγματικότητα αφίσταται δραματικά του ζητούμενου και είναι ζοφερή. Στο παρελθόν, πολλές από τις θέσεις που διατυπώθηκαν, όχι μόνον από την ΠΟΕΤ, αλλά και από άλλες επαγγελματικές ενώσεις, ουδόλως ελήφθησαν υπόψη, ενώ διαπιστώθηκαν και δυσάρεστα φαινόμενα, άλλα να έχουμε συζητήσει και αποφασίσει στο πλαίσιο του Συμβουλίου και … άλλα εν συνεχεία να υλοποιούνται.

Το Εθνικό Συμβούλιο τουρισμού, με ουσιαστικό ρόλο, όπως έχει υποστηριχθεί από την ΠΟΕΤ, και όχι όπως εκφυλίστηκε, χωρίς έστω συμβουλευτική αρμοδιότητα που να είναι σεβαστή, οφείλει με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των μεγάλων επαγγελματικών ενώσεων να συνέλθει και να εργασθεί συστηματικά και εντατικά, χωρίς να φείδεται κόπου και χρόνου, ώστε να καταγραφούν και να ιεραρχηθούν οι πραγματικές ανάγκες του κλάδου, με γνώμονα την άμεση υλοποίησή των.

Το Εθνικό Συμβούλιο τουρισμού θα πρέπει επί τέλους να διαβουλεύεται, να προτείνει θέματα, να καταλήγει σε συμπεράσματα και να παίρνει αποφάσεις που θα προωθούνται για υλοποίηση από τον εκάστοτε αρμόδιο υπουργό.

Κύριοι Πρόεδροι, Κύριοι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, από τη θέση που θα κατέχετε την 8η Μαρτίου 2004, είτε σαν Κυβέρνηση, αυριανοί Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, Υφυπουργοί, βουλευτές στην Ελληνική Βουλή, σας παρακαλούμε θερμώς να λάβετε υπόψη σας το μήνυμά μας αυτό και να του δώσετε άμεση προτεραιότητα, γιατί με νωπή την λαϊκή εντολή μπορείτε να κάνετε άμεση παρέμβαση, με σωστές λύσεις και διορθώσεις σε λάθη και παραλήψεις του παρελθόντος.

Ο Ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται κάτι περισσότερο από την προίκα που έχει από τη φύση και την ιστορία των προγόνων μας.”

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024