Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠΟΕΤ: Τα προβλήματα συνεχίζονται με τα τουριστικά λεωφορεία στην περιοχή Αττικής

ΠΟΕΤ: Τα προβλήματα συνεχίζονται με τα τουριστικά λεωφορεία στην περιοχή Αττικής

Σε επιστολή που έστειλε η ΠΟΕΤ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού, προς τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριο Ευσταθιάδη και όλους τους ιθύνοντες του τουρισμού, αναφέρει ότι τα […]

Σε επιστολή που έστειλε η ΠΟΕΤ<.>, Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού, προς τον γενικό γραμματέα του υπουργείου<...> Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριο Ευσταθιάδη και όλους τους ιθύνοντες του τουρισμού, αναφέρει ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τουριστικά λεωφορεία στην περιοχή Αττικής διαιωνίζονται.

Η επιστολή αναφέρει ότι παρά την επισήμανση των σοβαρότατων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα τουριστικά λεωφορεία, ιδιαίτερα στην περιοχή Ακροπόλεως μετά την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, και τα οποία έδειξαν να κατανοούν οι συμμετέχοντες κρατικοί κυρίως φορείς υποσχόμενοι διάφορες έστω εμβαλοματικές λύσεις, τίποτα δεν έχει τηρηθεί μέχρι τώρα.

Χαρακτηριστικά αναφέρει 'κύριε Γενικέ, ειλικρινά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε σε ποια κατηγορία μεταφορικού μέσου το κράτος έχει κατατάξει τα τουριστικά λεωφορεία, τα οποία επιτελούν παρόμοιο αν όχι σημαντικότερο έργο με εκείνα της ΕΘΕΛ και των ΚΤΕΛ, που μεταφέρουν ομαδικά επιβάτες και μάλιστα οι επιβάτες που μεταφέρουν τα τουριστικά λεωφορεία ομαδικά, είναι αλλοδαποί κυρίως τουρίστες οι οποίοι με το συνάλλαγμα που καταθέτουν στη χώρα μας συνεισφέρουν το μεγαλύτερο ποσοστό στο ΑΕΠ. Ενώ λοιπόν για όλα τα μαζικά μέσα μεταφοράς έχουν προβλεφτεί μέτρα για τη διευκόλυνση της παραγωγής του έργου τους, τα τουριστικά λεωφορεία βρίσκονται υπό συνεχή διωγμό και αντιμετωπίζονται από τα όργανα της τάξεως ως εκ προοιμίου παραβάτες, με αποτέλεσμα οι χειριστές οδηγοί των λεωφορείων αυτών να μη γνωρίζουν πού επιτέλους πρέπει να σταθούν. Αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής, είναι η δημιουργία απερίγραπτων δυσμενών εικόνων στους μεταφερόμενους με τουριστικά λεωφορεία τουρίστες, οι οποίοι τις περισσότερες φορές μαγνητοσκοπούν τη διαδικασία διωγμού του μεταφορικού τους μέσου και να προβαίνουν σε δυσμενέστατα σχόλια από την ταλαιπωρία που υφίστανται.'

'Θα πρέπει λοιπόν επιτέλους, να βρεθούν μόνιμες και εφαρμόσιμες λύσεις,' συνεχίζει η ανακοίνωση, 'προκειμένου τα τουριστικά λεωφορεία ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές της χώρας, να απολαμβάνουν διευκολύνσεων και όχι διωγμού από τα όργανα της τάξης.'

'Ειδικότερα ως προς την περιοχή Ακροπόλεως, θα πρέπει να ισχύσουν τα συμπεφωνημένα τα οποία ασφαλώς κύριε Γενικέ δεν εφαρμόζονται, όπως αυτά αναφέρονται στο με Α.Π 470α/16/4/2002 έγγραφό σας που κοινοποιείτε σε όλους τους συναρμόδιους φορείς.'

Επίσης, θα πρέπει: Απαρέγκλητα να ελευθερωθεί ο δρόμος που οδηγεί προς το parking της ΔΩΡΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ από τα παρανόμως σταθμευμένα Ι.Χ αυτοκίνητα.
Να λειτουργήσει ο χώρος parking πρo του εστιατορίου ΔΙΟΝΥΣΟΥ για τον απαιτούμενο χρόνο επιβίβασης και αποβίβασης των τουριστών.
Να καθοριστούν θέσεις parking των λεωφορείων έμπροσθεν των μεγάλων ξενοδοχείων της περιοχής της Αθήνας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα λογικό, για την αποβίβαση και επιβίβαση των τουριστών.
Να μονοδρομηθεί η Λεωφόρος Συγγρού, όπως επανειλημμένα είχε αποφασιστεί σε συσκέψεις με όλους τους συναρμόδιους φορείς ώστε να δημιουργηθούν επαρκείς θέσεις parking των τουριστικών λεωφορείων.
Να μείνει ελεύθερο το αριστερό μέρος της Λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας για τη στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων, το οποίο να ελέγχεται από αστυνομικά όργανα, ώστε να μη παρκάρουν Ι.Χ αυτοκίνητα.
Να δημιουργηθεί επιτέλους χώρος parking των τουριστικών λεωφορείων στην περιοχή Γκάζι και τέλος
Ο έλεγχος των τουριστικών λεωφορείων από τα αστυνομικά όργανα να γίνεται με τρόπο, ώστε να μη δημιουργείται αλγηνή εντύπωση στους ξένους επισκέπτες μας, οι εκφράσεις των οποίων μετά από κάθε συμβάν, όπως πρόσφατα έγινε με την επιδρομή 9 μοτοσυκλετιστών που συνοδεύονταν από 2 περιπολικά, δεν κολακεύουν καθόλου τη χώρα μας.
'Κύριε Γενικέ, δεν είναι στις προθέσεις μας να προβαίνουμε σε δηλώσεις οι οποίες κατατείνουν σε απειλές. Πιστέψτε μας όμως, ότι έχουμε περιέλθει σε απόγνωση και έχουμε εξαντλήσει κάθε όριο υπομονής από την όλη κατάσταση διωγμού των τουριστικών λεωφορείων που αυτή τη στιγμή επικρατεί. Ζητήσαμε με το τελευταίο σχετικό έγγραφό μας συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να συζητήσουμε αναλυτικά το θέμα και παρά την παρέλευση μεγάλου χρονικού διαστήματος, τούτο δεν κατέστει δυνατό. Εφόσον λοιπόν δεν παρθούν τα απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία των τουριστικών λεωφορείων μέτρα, δε μας μένει άλλος τρόπος παρά να ενημερώσουμε τον Πρωθυπουργό της χώρας για όλες τις απέλπιδες μέχρι στιγμής ενέργειες στις οποίες έχουμε προβεί και εάν και πάλι δε βρεθεί λύση, τότε οι ομοσπονδίες μας με τα διοικητικά τους συμβούλια θα εισηγηθούν στις γενικές τους συνελεύσεις την ακύρωση του γύρου των Αθηνών, με όλες τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα έχει περισσότερο για τον κλάδο μας.'

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024