Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠΟΞ: Ξενοδοχεία καλούνται -εν μέσω της κρίσης του COVID-19- να πληρώσουν δικαιώματα
Πνευματικά δικαιώματα

ΠΟΞ: Ξενοδοχεία καλούνται -εν μέσω της κρίσης του COVID-19- να πληρώσουν δικαιώματα

Όσους θεώρησαν πως είναι η κατάλληλη χρονική συγκυρία να εισπράξουν χρήματα που δεν οφείλονται για υπηρεσίες που δεν παρασχέθηκαν, ούτε θα παρασχεθούν, από τα συνήθη εύκολα θύματα, η ΠΟΞ τονίζει ότι η απόφασή τους αυτή βάζει πρόωρο τέλος στο οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνεργασίας στο μέλλον.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) έστειλε επιστολή προς

  • Τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Δημιουργών Θεατρικών και Οπτικοακουστικών Έργων ΑΘΗΝΑ
  • Τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
  • Τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Δικαιωμάτων Ελλήνων Ηθοποιών ΔΙΟΝΥΣΟ
  • Την Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων (Ε.Υ.Ε.Δ.)
  • Τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης & Προστασίας Συγγενικών Δικαιωμάτων Τηλεοπτικά Δικαιώματα ΑΕ και
  • Τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης & Είσπραξης του Συγγενικού Δικαιώματος των Παραγωγών Υλικών Φορέων Ήχου και των Ερμηνευτών/Εκτελεστών Καλλιτεχνών GEA,

θεωρώντας ως απαράδεκτη την πρακτική που ακολουθήθηκε πρόσφατα από ορισμένους (όχι όλους) Οργανισμούς να αποστέλλουν αυτήν τη δύσκολη περίοδο τιμολόγια στα ξενοδοχεία-μέλη της.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στην υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Λίνα Μενδώνη, τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη
και τον πρόεδρο του Ο.Π.Ι. κ. Παναγιώτη Τσίρη και αναφέρει:

“Αξιότιμοι Κύριοι,

Όπως γνωρίζετε τα ξενοδοχεία έχουν με βάση κρατική απόφαση αναστείλει τη λειτουργία τους από τα μέσα Μαρτίου έως και τα τέλη Απριλίου, αναμένεται δε η σχετική απαγόρευση να παραταθεί και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Μετά τη λήξη της περιόδου αναστολής είναι βέβαιο πως πολλά ξενοδοχεία δε θα επαναλειτουργήσουν, όσα δε ξεκινήσουν τη λειτουργία τους θα έχουν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μηδενικές σχεδόν πληρότητες και έσοδα, στη συνέχεια δε θα
υπολειτουργούν λόγω των υγειονομικών μέτρων που θα κληθούν να εφαρμόζουν.

Ασφαλώς και σεβόμαστε τα δικαιώματα των μελών σας και κατανοούμε τις ανάγκες τους. Όμως και τα μέλη μας αντιμετωπίζουν όχι απλώς τα ίδια, αλλά πολλαπλάσια προβλήματα, μιας και εκτός από τις υποχρεώσεις τις δικές τους και των εταιρειών τους, τις οποίες καλούνται να διατηρήσουν σε λειτουργία σε πρωτόγνωρες για όλους συνθήκες, αισθάνονται και την ευθύνη για τη τύχη των εργαζομένων που απασχολούν και των οικογενειών τους.

Η πρακτική που ακολουθήθηκε πρόσφατα από ορισμένους (όχι όλους σημειώνουμε) Οργανισμούς να αποστέλλουν αυτήν την περίοδο τιμολόγια στα ξενοδοχεία-μέλη μας είναι κατά την άποψή μας κυριολεκτικά απαράδεκτη.

Και αυτό όχι μόνο λόγω του χρονικού σημείου που επέλεξαν – μια περίοδο που τα ξενοδοχεία είναι κλειστά, δεν έχουν εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, ούτε θα έχουν, στο άμεσο μέλλον τουλάχιστον, το οποιοδήποτε έσοδο και καλούνται να διαχειριστούν χίλια προβλήματα.

Τα ξενοδοχεία τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι άγνωστο το αν και πότε θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους και πως θα λειτουργήσουν.

Για ποια περίοδο του έτους 2020 καλούνται να καταβάλουν αμοιβή;
Γνωρίζετε άραγε εσείς πόσα και ποια ξενοδοχεία θα επαναλειτουργήσουν και από πότε θα συμβεί αυτό; Αυτό δεν το γνωρίζουν σήμερα ούτε οι ίδιοι οι ξενοδόχοι.

Αντιλαμβάνεστε το γεγονός πως όσα ξενοδοχεία τελικά ανοίξουν το πιθανότερο είναι για μεγάλη χρονική περίοδο να είναι τελείως άδεια και στη συνέχεια να υπολειτουργούν, λόγω των υγειονομικών μέτρων που θα πρέπει να εφαρμόζουν;

Θα θέλαμε με την επιστολή μας αυτή αφενός να ευχαριστήσουμε τους Οργανισμούς αυτούς, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι τη κατάσταση που επικρατεί δεν έσπευσαν να πιέσουν καταστάσεις και αφετέρου να ενημερώσουμε όσους θεώρησαν πως είναι η κατάλληλη χρονική συγκυρία να εισπράξουν χρήματα που δεν οφείλονται για υπηρεσίες που δεν παρασχέθηκαν, ούτε θα παρασχεθούν, από τα συνήθη εύκολα θύματα, ότι η απόφασή τους αυτή βάζει πρόωρο τέλος στο οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνεργασίας στο μέλλον”.

Με εκτίμηση,

Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος Δ.Σ.
Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, γενικός γραμματέας”

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/11/2023
27/11/2023
24/11/2023
23/11/2023
22/11/2023
21/11/2023