Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠρόγραμμα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

Πρόγραμμα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

Με εξαίρεση τις περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοίνωση την εφαρμογή ειδικού προγράμματος για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις για το έτος 2002-2003.

Με εξαίρεση τις περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοίνωση την εφαρμογή ειδικού προγράμματος<...> για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις για το έτος 2002-2003.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε χθες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημήτρης Ρέππας στο πρόγραμμα διατήρησης θέσεων εργασίας μπορούν να υπαχθούν οι κάθε μορφής ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, που βρίσκονται εκτός της περιφέρειας της τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης και του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, εφόσον λειτουργούν με άδεια του ΕΟΤ και την προηγούμενη πενταετία διέκοψαν τις εργασίες τους, για δυο τουλάχιστον έτη, πριν από την 10η Νοεμβρίου, εκτός εάν μετείχαν στα προηγούμενα προγράμματα διατήρησης θέσεων εργασίας για τη χειμερινή περίοδο ή είναι νέες επιχειρήσεις, οπότε θα πρέπει να διέκοψαν κατά το προηγούμενο έτος πριν από τη 10η Νοεμβρίου.

Οι ενδιαφερόμενες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις πρέπει να υποβάλλουν στην πλησιέστερη υπηρεσία απασχόλησης του ΟΑΕΔ τα δικαιολογητικά:

  • Α. Αίτηση με τα βασικά στοιχεία της επιχείρησης (επωνυμία, διεύθυνση κλπ).
  • Β. Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/86 ότι οι εργαζόμενοι που θα απασχολήσει στην περίοδο επιμήκυνσης δεν ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό της.
  • Γ. ¶δεια του ΕΟΤ για τη λειτουργία της επιχείρησης.
  • Δ. Βεβαίωση του ΕΟΤ για την εποχιακή λειτουργία της επιχείρησης.
  • Ε. Αναλυτική κατάσταση των εργαζομένων που θα απασχολήσουν κατά την περίοδο της επιμήκυνσης των εργασιών τους και των ημερών εργασίας του καθενός εξ αυτών στην διάρκεια της περιόδου επιμήκυνσης των εργασιών.
  • Στ. Φωτοτυπία της ‘βεβαίωσης εργοδότη’ των ξενοδοχοϋπαλλήλων με τις ημέρες ασφάλισης στην επιμήκυνση.

Η επιδοτούμενη επιμήκυνση αρχίζει από την 1η Νοεμβρίου 2002, δεν μπορεί να υπερβαίνει τους τέσσερις μήνες από την έναρξή της και σε καμία περίπτωση την 28η Φεβρουαρίου 2003.

Οι ημέρες της επιδότησης του ξενοδοχείου δεν μπορούν να υπερβούν τον αριθμό των ημερήσιων επιδομάτων ανεργίας που δικαιούται ο ξενοδοχοϋπάλληλος κατά την έναρξη της περιόδου επιμήκυνσης της λειτουργίας της επιχείρησης. Οι ημέρες επιδότησης του ξενοδόχου αφαιρούνται από την επιδότηση της ανεργίας του ξενοδοχοϋπαλλήλου όπως αυτή προκύπτει κατά την έναρξη της λειτουργίας της επιχείρησης. Το ύψος της επιδότησης καθορίζεται σε 10,58 ευρώ για κάθε ημέρα εργασίας στην περίοδο της επιμήκυνσης, μέχρι 25 μέρες εργασίας κατά μήνα και 100 ημέρες εργασίας για όλη την περίοδο της επιμήκυνσης.

Η προθεσμία είσπραξης της επιχορήγησης καθορίζεται σε 3 μήνες από την ημερομηνία κοινοποίησης της σχετικής εγκριτικής υπουργικής απόφασης για κάθε ξενοδοχειακή επιχείρηση και η αξίωση για είσπραξη παραγράφεται μετά την παρέλευσή τους.

Με την ίδια απόφαση το ΔΣ του ΟΑΕΔ εξουσιοδοτείται να εξετάσει σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος και η παρούσα απόφαση, τις αιτήσεις των επιχειρήσεων και να διατυπώνει γνώμη στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την επιχορήγηση αυτών.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανέρχεται στο ποσό των 322.817 ευρώ και θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ για ολόκληρο το έτος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024