Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροωθείται η συνεργασία Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και Τοπικής – Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης

Προωθείται η συνεργασία Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και Τοπικής – Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης

Πενταμελής επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν δυο εκπρόσωποι της ΚΕΔΚΕ και ένας εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού, η οποία θα αναλάβει την εκπόνηση προγράμματος συγκεκριμένων δράσεων και κατευθύνσεων

Πενταμελής επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν δυο εκπρόσωποι της ΚΕΔΚΕ και ένας εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού, η οποία θα αναλάβει<...>την εκπόνηση προγράμματος συγκεκριμένων δράσεων και κατευθύνσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στους τουριστικούς προορισμούς για την αναβάθμιση της εικόνας τους και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της κάθε περιοχής, συγκροτήθηκε με απόφαση του Υφυπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Αναστάσιου Λιάσκου, προωθώντας έτσι την συνεργασία του Υπουργείου με την Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για την ανάπτυξη του τουρισμού.

Η Επιτροπή στις συναντήσεις που θα έχει με Νομάρχες και Δημάρχους θα δώσει έμφαση στην ανάπτυξη της τουριστικής συνείδησης, όχι μόνο των επαγγελματιών αλλά γενικότερα των πολιτών με τη βοήθεια των τοπικών φορέων.

Ο κ. Λιάσκος κοινοποίησε προς τους Νομάρχες και Δημάρχους της χώρας κείμενο με την περίληψη των κυριότερων σημείων, τα οποία συζητήθηκαν σε ειδική ημερίδα που έγινε στις 9 Ιανουαρίου, μεταξύ εκπροσώπων του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημοσίας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη συνεργασία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της ημερίδας θα πρέπει, παράλληλα με την κεντρική πολιτική, και το διαφημιστικό πρόγραμμα να αναπτυχθούν δράσεις που θα έχουν στο επίκεντρο τους την ανάπτυξη της τουριστικής συνείδησης σε κάθε περιοχή και την ποιότητα σε όλα τα επίπεδα, από τις ειδικές και γενικές υποδομή μέχρι το περιβάλλον.

Σχετικά ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης δήλωσε: “Η αναβάθμιση των τουριστικών μας προορισμών, σημαντική παράμετρος του αγώνα για την βελτίωση του ελληνικού τουρισμού και ως εκ τούτου και σημαντικός άξονας της τουριστικής πολιτικής εν γένει, δε νοείται σε καμιά περίπτωση ότι μπορεί να επιτευχθεί, τόσο σε επίπεδο στρατηγικού σχεδιασμού όσο και εφαρμογής, χωρίς την αρμονική, ουσιαστική σύμπραξη και συνέργια μεταξύ του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης με τις Περιφέρειες και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτης και δεύτερης βαθμίδας κάτω από ενιαία στρατηγική και κοινά προγράμματα δράσης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024