Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠρώτη προτεραιότητα ο θαλάσσιος τουρισμός – πρόβλημα το cabotage

Πρώτη προτεραιότητα ο θαλάσσιος τουρισμός – πρόβλημα το cabotage

Η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλη – Πετραλιά και ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης βρέθηκαν την Παρασκευή στην εκδήλωση των εγκαινίων του νέου κρουαζιερόπλοιου της Louis Hellenic Cruises, του Sea Diamond, και τόνισαν την από κοινού συνεργασία τους με στόχο την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και ιδιαιτέρως της…

Η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κα Φάνη Πάλη – Πετραλιά και ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης βρέθηκαν την Παρασκευή στην εκδήλωση των εγκαινίων του<…> νέου κρουαζιερόπλοιου της Louis Hellenic Cruises, του Sea Diamond, και τόνισαν την από κοινού συνεργασία τους με στόχο την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και ιδιαιτέρως της ελληνικής κρουαζιέρας.

Όπως τόνισε η υπουργός κ. Πετραλιά, ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί για την Ελλάδα την πρώτη προτεραιότητα ανάπτυξης και μάλιστα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην τουριστική πολιτική της χώρας. `Πρόσφατα συναντήθηκα στην Washington με επαγγελματίες του τουρισμού οι οποίοι όταν τους ρώτησα για τον ελληνικό τουρισμό μου είπαν κρουαζιέρα, κρουαζιέρα, κρουαζιέρα. Είμαστε διατεθειμένοι και αποφασισμένοι να μεταρρυθμίσουμε τον ελληνικό τουρισμό. Η συνεργασία μου με τον κ. Κεφαλογιάννη είναι πολύ στενή και αποφασίσαμε να ξεπεράσουμε τις γραφειοκρατικές επικαλύψεις που υπάρχουν στην ελληνικό θαλάσσιο τουρισμό για να μπορέσει να πλεύσει σε πελάγη ευημερίας. Πρέπει ως κυβέρνηση να αποφασίσουμε ότι δεν υπάρχει πολιτικό κόστος και μαζί με τους φορείς να συνεργασθούμε για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού`.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Κεφαλόγιάννης επιβεβαίωσε τη συνεργασία του με την κ. Πετραλιά και τόνισε την αξία της ναυτιλίας και του τουρισμού. Όπως είπε χαρακτηριστικά και οι δύο αυτοί κλάδοι συναντώνται στην κρουαζιέρα, η οποία αποτελεί και για το υπουργείο του προτεραιότητα, αφού τα έσοδα και των δύο στην ελληνική οικονομία φθάνουν τα 40 δισ. δολάρια. Σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, ΠΝΟ, αναγνωρίζουμε τα προβλήματα του κλάδου, αξιοποιούμε τις ευκαιρίες, και λαμβάνουμε μέτρα για την ελληνική κρουαζιέρα. Ο υπουργός αποκάλυψε ότι την Παρασκευή το πρωί συναντήθηκε με τον πρόεδρο της εταιρίας Royal Celebrity Tours κ. Milan Graig. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προοπτικές δραστηριοποίησης κρουαζιερόπλοιων στη χώρα μας. Επίσης, ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου για την ανάπτυξη και στήριξη της κρουαζιέρας.

μεγάλη εταιρία από τις ΗΠΑ θέλει να προγραμματίσει κρουαζιέρες για την Ελλάδα το 2007, ενώ άλλη μία εταιρία ελληνικών συμφερόντων θέλει να αναπτυχθεί και άλλο. Το πρόβλημα όπως είπε ο υπουργός είναι το cabotage. Ως γνωστόν και ο Στέλιος Χατζηιωάννου έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για ανάπτυξη κρουαζιέρων στην Ελλάδα. Δίνοντας αυτά τα παραδείγματα ο υπουργός είπε ότι θα πάρει το πολιτικό κόστος και ότι με μία από κοινού συνεννόηση θα αξιοποιήσει τα οφέλη που προσφέρει η ανάπτυξη της ελληνικής κρουαζιέρας.

Τέλος, ο υπουργός είπε ότι ένα κρουαζιερόπλοιο με ελληνική σημαία, από πλευράς οφελών, είναι ίσο με 10-15 ποντοπόρα πλοία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024